Šta je novo?

Audigy 2 ZS + Win7 x64 = krchanje

Quadrifoglio

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
630
Moja oprema  
Storage
shitload
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
cao svima

imam problem sa setupom iz naslova, na karticu su nakaceni Altec zvucnici 2.1 (ne znam tacan model, pise na njima Series100... malecni su) koji su radili normalno sa Supreme FX karticom koja dolazi uz Asus mb... medjutim sa audigy2zs kako malo pojacam cuje se krcanje iz zvucnika uz muziku koja je pushtena... jel neko imao slican problem?

pozdrav

To sto se tebi desava je sasvim normalno. X-Fi je monopolom planirana da smeni Audigy i Live na Visti i Win7. Namerno su sakatili drajversku podrsku. Meni ne radi kako treba na x64 dok na x86 radi ali nemam sve sto sam imao pod XP x86. Audigy driveri nisu planirani da rade na x64 masinama. Resenje ti je ili da se vratis na X-Fi ili na x86 ili nesto levo sto ja nisam uspeo da nadjem.

Ne vredi ni sa Daniel K. driverima? Pitam pošto imam Audigy 2 i još uvek sam na XP-u.

Ne vredi ni sa Daniel K. driverima? Pitam pošto imam Audigy 2 i još uvek sam na XP-u.

Ne. DanielK Support Pack 3.8 + Win7 x64 = veeeliko razocaranje. Nije bilo toliko krcanja koliko je zabadala kartica. Celih dan je bila ukljucena i ne-znam-sta se nije izdesavalo, presao na integrusu - stabilan zvuk. Vratio na Win7 x86, instalirao Audigy 2 ZS - sve ok. U poredjenju sa XP-om? Jad i beda, zvuk je tu ali pola opcija iz XP-a nemas. Savet? Ostani gde jesi.

ja imam trenutno X-Fi Supreme FX i Audigy 2 ZS + Audio 2 DJ na usb i sve to na win7 64bit, instalirani drajveri preko win update-a i sve radi savrseno,nemam pucketanje nikakvog.
obrisi sve drajvere za zvuk i dozvoli windowsu da nadje drajvere tj naci ce ih sam,samo idi u windows update,nadji ih i install.

Poslednja izmena:
Jos jedan kome ama bas nista ne pucketa ili baguje (druge cu da precutim).... Ako ces funkcionalan ZS onda nema update preko windows-a. Zaboravi jer drajver nema ni pola funkcija, jedino je moguce Daniel K. drajvere i to bez ikakvih predhodno instaliranih drajvera. Drugo, vec probana zvucna na jos par kompova i vecina problema se pojavila na intel cipsetovima (915, g31 koje sam probao). Na ati ili nforsicama bas nikakvih problema. Zasto, ne znam niti sam vise pokusavao, najvise zbog vremena.

vidim ja da ce da padne Xonar...

Jos jedan kome ama bas nista ne pucketa ili baguje (druge cu da precutim).... Ako ces funkcionalan ZS onda nema update preko windows-a. Zaboravi jer drajver nema ni pola funkcija, jedino je moguce Daniel K. drajvere i to bez ikakvih predhodno instaliranih drajvera. Drugo, vec probana zvucna na jos par kompova i vecina problema se pojavila na intel cipsetovima (915, g31 koje sam probao). Na ati ili nforsicama bas nikakvih problema. Zasto, ne znam niti sam vise pokusavao, najvise zbog vremena.

Da... P45 imam. E do q... :wall:

Pozz ljudi,
i mene zanima zašto i šta se dešava sa Audigy karticama?
Ne mogu da se setim, ali mislim da ranije nisam imao problem sa pucketanjem zvučnika!
Imam w7x64, audigy2 (sa onim (po)zlatnim izlazima), z5500, i počinjem da čujem konstantno pucketanje u zvučnicima... što je volume jači, to je jači i zvuk...
Trenutno sam instalirao w7 (klin instal), pa nisam stigao da instaliram drajvere (Audigy_SupportPack_3_7), ali se bojim da će se i tada čuti...
Ne znam koliko ova priča, da je to namerno urađeno, pije vodu, ali meni je sad samo bitno pitanje, da li ovo na neki način utiče (loše) na računar, a najviše me zanima da li može nešto da se dogodi zvučnicima (neko oštećenje)...
Hvala

Imam Audigy 2ZS + WIN 7 X64
drajver: Audigy_SupportPack_3_8.exe
sve fercera OK, e da zvucnici Creativ Inspire T7900

Moja Audigy 2 SB0240 (sa pozlacenim konektorima), je od pre nekog vremena krenula da krcka, pa se pogorsalo, i na kraju sam morao da je izvadim. Probao sam sve drajvere, i Kx i ostalo, ali dzaba, malko se poboljsa, ali ne nestane.
Sad gledam na sta da predjem, a da nije skupo, i nije mi bas dobro kad pogledam komentare da ovi jeftiniji Xonari nisu bolji od nje...

Vrh Dno