Šta je novo?

Audigy 2 ZS notebook krčanje zvuka

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam kupio polovan SB Audigy 2 ZS Notebook. Išla je muzika u winampu dok sam surfovao internetom, primetio sam da dok skrolujem prozor javljaju se smetnje u zvuku u vidu blagog krčanja. Probao sam i sa windows media playerom, ali zvuk opet krcka dok skrolujem prozor u firefoxu. Napominjem da sam isključio integrisanu zvučnu. Da li to znači da je audigy faličan, ili postoji rešenje za ovaj problem?

Jel imaš te smetnje kada hdd nešto kopira?
Ja jedino za to znam iz iskustva da mi se dešavalo sa ovim via čipsetom i ata kontrolerom. Kada je u udma6 (133) modu onda je bilo smetnji a u udma5 (100) ne.

Ne javlja se pucketanje zvuka kad hdd kopira. Javlja se u radu kroz windows, kad pomeram objekte, skrolujem prozor itd..

Ja imam identican problem na integrisanoj sa ALC888 chipom. Posebno je izrazeno u igrama, tu se bas cuje. Probao sam da reinstaliram drajvere, promenio 4-5 modela slusalica, proverio naponski kabl da li mu je uzemljenje dobro, proverio da li ploca ima kontakt sa zemljom, ali bez uspeha. Probao sam u setovanjima da menjam parametre, da iskljucujem mikrofone i ostale gluposti koje mi ne trebaju, ali i dalje nista. Kad nabodem USB-slusalice na njima je sve ok, ali one koriste svoju zvucnu.
Jel se tebi to desava i kada ti laptop nije na punjacu? Cisto da eliminisemo moguce smetnje od trafoa.

Nazad
Vrh Dno