Šta je novo?

Audigy 2 ZS ili integruša?

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Audigy 2 ZS već jako dugo, ali kako sutra uzimam novu ploču koja ima na sebi 7.1 Realtek ALC892, pitam se šta je od njih sad bolji izbor?

nikad integrusa nece biti bolja od standalone zvucne ;)

Bez ikakvog premišljanja A2 ZS

takodje . jedino što je kod audigija / imam zs / prilično slabiji zvuk na izlazu . / daniel k drajveri win7 / .

Dopada mi se odgovor :) Nikad nisam ni koristio integrisanu karticu.

Samo vozi Audigy. Ja sam ceo zivot na integrisanim kartama i sa zaviscu gledam svaku zvucnu u racunaru. Burazer svog Audigy 2 mazi i pazi i ne dam nikom vec jako dugo. Sad su jefitine pa cu i ja na taj voz. Ali pucam na nesto bolje/jace...

Da li ce se osetiti neka bitna razlika zavisi i od zvucnika i kvaliteta zapisa onoga sto se reprodukuje....

Muzika mi je masovno u FLAC formatu, pa valjda hoće.

A koja bi bila najjeftinija zvucna karta za koju ima smisla dati pare, tj. da se oseti bitnija razlika u odnosu na integrusu? Cisto informativno?

I naravno, svaki put dobijem nervni slom kad treba da instaliram ZS u Windowsu. Stavio sam najnovije Daniel_K drajvere (3.8), međutim, imam zvuk samo na zadnjem paru zvučnika, napred samo krčanje :(

Probaj kx drajvere, po meni daleko najbolji za audigy karte. Nikad nisam imao problema sa njima.

Sent using Tt.

I naravno, svaki put dobijem nervni slom kad treba da instaliram ZS u Windowsu. Stavio sam najnovije Daniel_K drajvere (3.8), međutim, imam zvuk samo na zadnjem paru zvučnika, napred samo krčanje :(

Do sada nisam imao takve probleme sa ZS-om, sa starijim Audigy 1 i Live-om da ali ZS je do sada radio bez štucanja od XP-a do Win7 x64, KX i DanielK drajvere sam koristio, sa tim što mi KX pod win7 x64 ne rade baš kao pod XP-om, ima nekih modula koji nisu funkcionisali, ali zvuk je ok na svim zvučnicima.

Ja sam ostao bez ideja. Do sad sam koristio 32-bitni XP i Sedmicu i sve je bilo OK. Danas sam promenio ploču, instalirao 64-bitni Windows, međutim, koje god drajvere da stavim, zvuk imam na zadnjem paru zvučnika, napred samo krčanje. Kao da sam pogrešno ubo konektore, ali to nije slučaj. Čak sam vadio karticu, čistio je i vraćao, ali ne vredi. Uostalom, sumnjam da je nešto moglo da joj se desi, jer je pre 4-5 sati na starom Windowsu sve bilo OK.

Čitao sam da stvari ne funkcionišu baš savršeno u x64 okruženju i s 4 ili više GB RAM-a, ali niko ne prijavljuje ovako nešto.

Licno probao, DG je neverovatno bolji od integruse za line out. Karta daje mnogo jasniji, puniji zvuk sa vise detalja tako da se isplati svih 2599din. :)
Sto se tice amp za sluske tu nisam odusevljen ali kako sam navikao na STX mozda i nisam merodavan.
Sve preporuke za DG kao najjeftiniji upgrade koji stvarno vredi!

A koja bi bila najjeftinija zvucna karta za koju ima smisla dati pare, tj. da se oseti bitnija razlika u odnosu na integrusu? Cisto informativno?

Već gore navedena Asus Xonar DG, takođe i Asus Xonar DS.

Odlična je i AuzenTech X-Studio 5.1, ali nje koliko vidim nema na domaćem tržištu.

Xonar DS je više filigranski podešena, sa jako čistim visokim tonovima i nešto tanjim basom, AuzenTech X-Studio 5.1 ima malo drugačiju karakteristiku, jači bas i za nijansu nepreciznije visoke tonove.

Recimo Xonar DS za muziku, a AuzenTech za filmove i igre.

ds je odlična kartica , imao sam je u kompletu sa op270 analog divajsez . IZVANREDNA za stereo .

A DX? Za porednjenju sa DS i DG u stereo reprodukciji, filmovima i igrama? Ukratko? Mislim, znam sta revieweri kazu, ali voleo bih da cujem i korisnike, ako ih ima...

Bits mi , što bi ono amerikanci rekli .

Ono što potvrdjujem je da pomenuta kombinacija DS+ op270 ima primetno bolji zvuk od Audigy2 zs i X-Fi xtreme music , koje sam takodje imao .
Kod creative je uočljiva distorzija, kod DS od nje nema ni traga .

A DX? Za porednjenju sa DS i DG u stereo reprodukciji, filmovima i igrama? Ukratko? Mislim, znam sta revieweri kazu, ali voleo bih da cujem i korisnike, ako ih ima...

Dosta bolja od A2 ZS i Xtreme Music, a za ostale dve ne znam

Ok, fala momci. Cuo sam je i bio zadovoljan, ali nemam iskustva pa nemam ni sa cime da poredim, te me zanimalo... :)

Imao A2ZS gold i to malo ostrije svira... metalnije... ko voli nek izvoli, meni je bila bolja od integruse. Sad vozim M-Audio, kupljenu ovde na forumu, sasvim pristojno, ali je moj Philips CD od 20e sa osnovnim upgradeom koji sam radio delje uzduz i popreko.
Da ste videli izraz lica coveka koji kaci USB DAC od 150e pa mu ja posle pustio moj CD od 20e... :d A ortak i hi-fi kolega urla od smeha.

CD Plejer >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Zvucna >= Integrale

TDA1541A ?

TDA1541A R1 ;) uradio sam bypass svih elektrolita i dekuplazu DACa...

jel ima još filipsa/maranca na tržištu ?

To sa philips/marantz TDA1541 plejerima je poznato neko vreme, kao i "prepravka" istih u DAC (srpsko sirotinjski DAC). :)

Koji su modeli najbolji za upgrade na USB DAC i koliko okvirno kosta prepravka?

I ja planiram da radije kupim neki CD player nego karticu. Kasnije mozda i karticu.

Sta treba da se gleda kad se kupuje CD? Imam ponudu za nekog Marantz-a od 50E od prijatelja. Imam pioneer pojacalo, pa bih mozda radije uklopio neki pioneer CD. Sta je bolje od ta dva, ili je totalno nebitno?

recimo ovakav neki?

Poslednja izmena:
Vrh Dno