Šta je novo?

ATI9600PRO+TVout+Overlay+Divx problem

• Začetnik teme Začetnik teme Nuc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Pre par dana sam zamenio Gainward GF2 MX400 novim Gygabite ATI Radeon 9600PRO

... mislim vidi se razlika odma' ... ne sto se tice igrica (sto je normalno) vec slike koja je mnogo lepsa ... sad odmaram oci ...

E problem je u overlay modu ... znaci kada je upaljen overlay, divx filmovi mi i na monitoru i na TVu daju sivu sliku ... ton ide ali slika je siva ... npr PCTVpro + overlay rade super ... ali DivX filmovi nece ... i to sam probao sa nekoliko playera ... svi imaju potpuno iste simptome ... ton ide slika je siva ...

E sad cim iskljucim overlay i pustim isti film u istim playerima onda je sve normalno ... dakle pomagajte ... ocigledno je problem u ATIjevom TVoutu i overlay modu ...

P.S.
Trazio sam pomocu searcha ovrlay AND ati i bilio je slicnih problema i sve sam probao ali ni jedan nije pomogao
Overlay sam probao u sve tri opcije (standard, theater, i ova treca ...) drajveri Catalyst 3.7 sa DigitalCDa

Jesi li probao MV2Player? Meni je taj programcic resio sve probleme sa TV-out-om i overlay-om. Ako ti treba pomoc pri podesavanju, vici.

Program se nalazi na adresi http://mv2.czweb.org/.

Ne mora da znaci, mozda je do codeca, pogotovo ako je ukljucen YUV extended mode, cime onemogucavas regulaciju osnovnih parametara slike... kazem mozda.

Sarevok je napisao(la):
... pogotovo ako je ukljucen YUV extended mode, cime onemogucavas regulaciju osnovnih parametara slike... kazem mozda.

Kako se to proverava ... jel u programu ?

E sad sam jos nesto provalio ...

Dakle pustim ja neki filmic ... ono sivo i na monitoru i na TVu

E sad dok se film reprodukuje ja uzmem i cackam malo tamo po display settings ... i ukljucim extend desktop na drugi monitor ... ono isto .... iskljucim extend i video mi se pojavi ali samo na monitoru a na TVu ga nema jer se prilikom tog prebacivanja u drajverima TV iskljuci ... e sad ja odem tamo i ukljucim TV i ukljucim overlay i sad sve super radi ... ali .... cim iskljucim player i ponovo ga pokrenem ili otvorim neki drugi film opet se vrati na isto ... sivo i na monitoru i na TVu ... znaci do drajvera (Catalyst 3.7) ... e sada zelim da probam druge drajvere i to one od proizvodjaca ... ali posto na Gigabyteovom sajtu nema drajvera za 9600pro (pise comming soon) ... da li je bezbedno da installiram od neke druge kartice npr 9700pro???

Pera je napisao(la):
Jesi li probao MV2Player? Meni je taj programcic resio sve probleme sa TV-out-om i overlay-om.

Potpuno isto i sa ovim playerom ... jedino ako nema neka skrivena opcija

Gleda se u programu, ali je tebi ipak problem s drajverima; drajveri su vezane za model kartice a ne proizvodjaca.

Provalio sam jos nesto ...
dakle sve se isto desava ima ton, slike nema ... samo siva pozadina ... e jedino u PowerDVDu sve je normalno ...
a od playera sam probao BSplayer, MediaPlayer, MediaPlayer Classic, MV2 ili M2V, Crystal Player i PowerDVD ... samo ovaj poslednji radi kako bi trebalo ....

Nazad
Vrh Dno