Šta je novo?

ati7000 & tv flickering

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
dok radi samo monitor, slika na 800x600 sa 100hz radi besprekorno. kada zakacim tv , slika na monitoru se izoblici malo , a na tv-u treperi slika. nista bolje ni kada iskljucim monitor, mada to preporucuju zbog monitora a ne zbog karte. driver sam skinuo sa neta, kao noviji je od onog na cd-u. Sta dalje?
p.s. da nije do samog driver-a jer sam instalirao za build by ati , a nisam siguran da li jeste .

Pa trebalo bi d imas negde da podesis taj flickering.
Nisam siguran, ali na GF-u ima TVTool u kom se to namesti :)
Mora da ima i za Radeon (ili u drajverima ili neki pomocni programcic tipa Radeonator ili nesto slicno).
Valjda ce se javiti i neki vlasnik Radeona....

tacno ima podesavanja u alatima za radeon , ali samo update verzije sa atijevog sajta. to sam resio ali nema zvuka .nisam otvarao kuciste i ne znam da li ima neki kabl koji se povezuje sa grafickom ali verovatno vga ni ne prosledjuje zvucni signal na svhs izlaz.:confused:

MMilos je napisao(la):
tacno ima podesavanja u alatima za radeon , ali samo update verzije sa atijevog sajta. to sam resio ali nema zvuka .nisam otvarao kuciste i ne znam da li ima neki kabl koji se povezuje sa grafickom ali verovatno vga ni ne prosledjuje zvucni signal na svhs izlaz.:confused:
Pa zvuka ne moze ni da bude, jer se graficka onda ne bi zvala tako :D
SVHS u principu ima u sebi i zvuk, ali u slucaju TV-outa se sa graficke prenosi samo video signal, jer graficka ni ne zna sta je to audio.
Poenta je u tome da ce ti trebati zvuk nezavisno od graficke. E sad, postoji nekoliko varijanti:
1. TV ako ima audio ulaz (obicno 2 cinca)
2. Hi-Fi ili bilo sta sto bi moglo da se podvede pod to (znaci neka mini-linija ili slicno)
3. zvucnici od komp-a
Za 2 i 3 ti treba kabl koji ubodes u linijski izlaz (ako nemas u izlaz za zvucnike) na zvucnoj, a drugi kraj u zeljeni uredjaj :)

Uh, sad sam tek video kakvu sam glupost odvalio ctp;
S-VHS nema zvuk, nego se ja nesto istripovao kao pet zica, pa kao dve audio (L i R), dve za video (B&W i Color) i jedna masa :rocket:
A u stvari su u pitanju 4 i to dva para iskljucivo za video...
Izvinjavam se, a ovo ostalo stoji i dalje....
:wave;

pa ni ja nisam bio siguran da li su te cetiri zice samo za sliku. za kablove znam , povezao sam na stari din ulaz/izlaz neko matoro pojacalo i pc. na tv-u ima ulaz za cinceve.
hvala (D)

Vrh Dno