Šta je novo?

ATI X550 256Mb PCie ?

• Začetnik teme Začetnik teme jazza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Ovako rezultat na default u 3d Marku 03 je 3600, a sve da podignem na maksimalu je 4200. Inace je karta 400 core 250/500 mem. Sta mozete da mi kazete za iskustva i overklokovanja iste ? Koji je model dobar ? A mozda ovo ipak treba da ide u overkloking room... Moderatori ...

Pa nije bas da si se pretrgao da nam kazes ciji to model imas!
LM Sapphire X550 256 MB koji sam ja testirao je odlican! Ima na sebi 2.8ns GDDR2 memarukoja moze sjajno da se klokne. Uostalom imas test u najnovijem Digitalu koji je od danas na kioscima! 😉
P.S
Ne treba u overkloking room

Nedjo je napisao(la):
Pa nije bas da si se pretrgao da nam kazes ciji to model imas!
LM Sapphire X550 256 MB koji sam ja testirao je odlican! Ima na sebi 2.8ns GDDR2 memarukoja moze sjajno da se klokne. Uostalom imas test u najnovijem Digitalu koji je od danas na kioscima! 😉
P.S
Ne treba u overkloking room

u digitalu pise samo to sto si rekao da je 2.8ns i da ima odlican kuler....i da bi memorija trebala da ide na 700MHz,ali da ih je sapphire ostavio na skromnih 500MHz

koliko moze da se klokne i koliki su tada skorovi u testovima?

staxm je napisao(la):
u digitalu pise samo to sto si rekao da je 2.8ns i da ima odlican kuler....i da bi memorija trebala da ide na 700MHz,ali da ih je sapphire ostavio na skromnih 500MHz

koliko moze da se klokne i koliki su tada skorovi u testovima?

Da, samo sto taj model Sapphire-a sa 256MB nema nigde da se nadje. Slabo ima i modela sa 128MB, govorim o Sapphire-u, a na njoj, bar na ovom mom primerku su samsung cipovi deklarisani na 4ns.
Na defaultu ima oko ~1550 3dmark05(1024x768) poena a probao sam da je clock-ujem do 300(600) za mem. i 480 za procesor kada 3dmark05 skor ide do ~1950 pri istim uslovima, naravno ali ne znam da li je to stvarno max. posto su to max. vrednosti koje je nasao OC software(TriXX) koji dolazi uz karticu, 3dmark03 nemam.
I jos jedna stvar, postoje dve "verzije" Sapphire-a, sa aktivnim i pasivnim hladjenjem, moja je sa aktivnim, izgleda kao ona sa testa, mada ne znam da li ima obe varijante da se nadju kod nas, ali gde god sam pitao niko nije imao model sa 256MB.

:wave:

Poslednja izmena:
Ja sa mojim ASUSom ne mogu ni da razmisljam o nekom overkloku! Cim malo povecam magistalu core-a pojavljuju se artifakti, o memoriji ne smem ni da pomislim.
Dakle kartica nije bas savrsena za iganje(zasta meni ni nesluzi 😀) ali zato odlicno zavrsava posao u nekim drugim aplikacijama.
3DMark03 ~ 3900
FM05 ~ 60fps 😀
pozdrav

Poslednja izmena:
Uzeo sam ja danas Asus-a Extreme 550 256MB GE, isto 4ns infineon, probacu veceras pa cu da iznesem utiske, pogadjate na kojoj ploci cu da je vozim?

Misko je napisao(la):
Uzeo sam ja danas Asus-a Extreme 550 256MB GE, isto 4ns infineon, probacu veceras pa cu da iznesem utiske, pogadjate na kojoj ploci cu da je vozim?

vidimo da je prodata stara ploca...i nova je vec tu 😉 ....a sta kaze taj asus extreme

Nazad
Vrh Dno