Šta je novo?

ati x1950pro 512mb agp

1950 je i dalje mnogo bolja

Juce sam prodao Powercolor x1950pro agp 256 mb 256 bit i mogu ti reci da sam sa apetitom igrao skoro sve igrica na 1440 x900 na hige / medium samo imam jednu zamerku sto se tice biosa rv570 ne da se editovati jer je zasticen i ne moze da se OC bar ja nisam uspeo a kad bi naso neki originalni bios i da editujes voltaze na jezgru kao sto su neki radili mislim da mozes dosta da izvuces iz nje
3dmark 05 9770 defoult vga samo oc PC na 300 fsb ^^

Ja sam je imao do jula prosle godine i maltene sve igre su isle odlicno. Cak sam i krizu odigrao na njoj.

edit: Tek sad videh da je tema stara ko biblija :)

Poslednja izmena:
ovako...

sta mislite o to kartici?!

x1950pro AGP uz neki solidan procesor tipa Prescott @ 3.2GHz
sa 2GB rama DDR1 moze fino da potera i novije igrice. Crysis bi gurao na MEDIUM i to u nekim normalnim rezolucijama. Neki dan sam bash kod drugara gurao istu igru na tim setovanjima Sa Gainward-om 7900GS - one su u istom rangu.
Dobra i nekada skupa kartica, problem je samo sto je tehnologija bezrezerve gazi :eek:(
:type:

Poslednja izmena:
x1950pro AGP uz neki solidan procesor tipa Prescott @ 3.2GHz
sa 2GB rama DDR1 moze fino da potera i novije igrice. Crysis bi gurao na MEDIUM i to u nekim normalnim rezolucijama. Neki dan sam bash kod drugara gurao istu igru na tim setovanjima Sa Gainward-om 7900GS - one su u istom rangu.
Dobra i nekada skupa kartica, problem je samo sto je tehnologija bezrezerve gazi :eek:(
:type:

imam ja Prescotta na 3.2GHz i Gainward 7900GS AGP uz 2 GB ram memorije Kingston.
Crysis recimo jedva da mogu da igram na medium tako da eto, na zalost, AGP
slobodno mogu reci zamire i to ubrzano. :trust:

Poslednja izmena:
NIJEEEEEE!!! :d:d:d
<
Ide se u offtopic, ali mislim zasto su uopste prelazili na PCI-E, kad nas je AGP dobro opsluzivao. Jos da su mu izmislili brzinu 32X :d i to bi bilo to.
Svake godine, pa jos i krace, ide neka nova tehnologija...

Poslednja izmena:
Para mora da se okreće i roba mora biti "potrošna", da traje malo duže od garancije - to je kapitalizam i sistem ekonomije.

Kuriozitet, npr moguće je napraviti štedljivu sijalicu koja bi trajala 100.000 sati i koštala možda 2-3x više od ovih postojećih, ali nikom nije u interesu da je pravi - svi bi je kupili samo jednom i nikad više... fabrike bi propale...

Inače, izmeđi x1950 i 3650, uvek bih izabrao 3650... Tu su negde po brzini, ali 3650 manje troši, podržava h264 dekoding, DX10.1, itd...

Poslednja izmena:
Inače, izmeđi x1950 i 3650, uvek bih izabrao 3650... Tu su negde po brzini, ali 3650 manje troši, podržava h264 dekoding, DX10.1, itd...

Uzeo bi i ja 3650 umesto 3850, da je bila na lageru, a bila je ocekivana za...............
I na kraju, za mesec dana, evo je u Gig@t*0nu, a ova 3850 sa 10200 pojeftini na 8k didzi... nemam reci, naci zeznuo sam se samo tako...

Poslednja izmena:
Para mora da se okreće i roba mora biti "potrošna", da traje malo duže od garancije - to je kapitalizam i sistem ekonomije.

Kuriozitet, npr moguće je napraviti štedljivu sijalicu koja bi trajala 100.000 sati i koštala možda 2-3x više od ovih postojećih, ali nikom nije u interesu da je pravi - svi bi je kupili samo jednom i nikad više... fabrike bi propale...

3650 ne moze da prismrdi 1950-ici. Pa svi znamo da od DX10 nema prakticno nista. A H264 enkoding je koristan koliko i ono 0.1 u DX10.1. :D

Druga stvar i 3650 kao i 2600xt su ocajno dizajnirani cipovi, jer su ojadjeni sto se tice rada sa teksturama. Znaci previse neizbalansirana kartica. 4TMU jedinica.. pa to je sramota.

Tako da sam ja imao sa X800XT bolje pefrormanse u Battlefield 2, tj u nazatevnijim scenama sa 64 igraca i dimom najmanji pad FPS-a, a 2600xt me **** samo tako, u najbitnijim trenucima mi zastuca. A sa x800xt sam igrao sa ukljucenim 2xAA.

I dalje su aktuelne igre gde se koristi DX9, gde je 1950 MAMA! :)

imam ja Prescotta na 3.2GHz i Gainward 7900GS AGP uz 2 GB ram memorije Kingston.
Crysis recimo jedva da mogu da igram na medium tako da eto, na zalost, AGP
slobodno mogu reci zamire i to ubrzano. :trust:

ja sam imao 1950pro 256mb agp powercolor ,prescotta 3.0ghz ,4x 512 mem i klokovao sam na 250 fsb tako da sam klokovao ram mem cpu i plocu

cpu 3750mhz
mem 500mhz 2.5 4 4 8 2t 2.6v
vga defoult

igrao sam sa apetitom crysis na 1440x900 na medium 25-45 fps
i sve novije igrice .....

Vrh Dno