Šta je novo?

Ati WDM

• Začetnik teme Začetnik teme m4rko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

m4rko

Slavan
Učlanjen(a)
20.09.2004
Poena
309
Posle instaliranja Omega 4.12 drajvera ostaju 2 neinstalirana unknown device-a. Pise da je location Radeon 9600 series, tako da ne znam sta je. Mislim da su neki wdm drajver. Sad sam uzeo TV karticu i prijavljuje da nemam Video Capture Device pa sam pomislio da ima veze sa ovim. Inache ranije sam ih instalirao i restartovao mi se komp pa sam ih ostavio samo tako. E sad sta raditi???

Graficka je Abit 9600XT 256MB 128bit

m4rko je napisao(la):
Posle instaliranja Omega 4.12 drajvera ostaju 2 neinstalirana unknown device-a. Pise da je location Radeon 9600 series, tako da ne znam sta je. Mislim da su neki wdm drajver. Sad sam uzeo TV karticu i prijavljuje da nemam Video Capture Device pa sam pomislio da ima veze sa ovim. Inache ranije sam ih instalirao i restartovao mi se komp pa sam ih ostavio samo tako. E sad sta raditi???

Meni se to desilo kada sam instalirao softmod driver (rad_w2kxp_omega_2597a.exe). Ako je to u pitanju uradi swap (vidi att.) i ubuduce ih instaliraj kao redovne omega drivere.

Prilozi

• ovde.webp
    ovde.webp
    9.7 KB · Pregleda: 102
Uradio sam to i nista. Na pocetku mi detektuje Found New Hardware (MEDIA) i uzmem next (recommended)i nista, uzmem sam browse (advanced) pokusao sam da nadjem ali neuspesno. Na kraju uzmem cancel. Sad nadje i drugi unknown i opet nista uzmem cancel. Sta dalje???

Meni je to resilo problem... Probaj jos driver cleaner iz istog menija, ukoliko to vec nisi probao i instaliraj ponovo driver. Ako to ne pomogne uzmi neki drugi. Nadam se da ce se neko javiti sa resenjem, srecno.

m4rko je napisao(la):

U pravu si, u pitanju su ATI WDM driveri kojih nema (neznano zashto) u Omega driverima... Ja sam probao razne kombinacije tipa da ekstraktujem iz originalnih ATI drivera te WDM, pa da ih naknadno instaliram posle Omegi, pa ni to nije uspelo ne secam se tacno zbog cega... Ako ti to predstavlja problem, instaliraj originalne drivere, poshto su omega driveri prilicno mizeran pomak unapred shto se tice performansi u odnosu na original, a necesh vishe imati tih problema... Inace ti WDM driveri su konkretno za ATI Rage Theater Chip i za josh neshto (nisam siguran tachno shta pa necu da lupam)...

Ja sam licno instalirao Omega drivere zbog veceg izbora rezolucija, tj konkretno zbog 1360x1020, da bi imao 4:3 odnos na 19" CRT monitoru...

Pozdrav :wave:

Tnx. probacu obicne, ali cini mi se da i ranije nije mogao da ih instalira, tj. restartuje se nepostredno posle prepoznavanja odredjenog device-a (wdm ili ATI Rage Theater Chip- neznam tacno).

Instalirao sam obicne catalyst 5.2 ali nece da instalira ATI WDM Rage Theater Video. A i dalje mi pise u onom programu no video capture. Sta da radim?

Pa ne mogu da verujem da niko jos nije odgovorio???

Nazad
Vrh Dno