Šta je novo?

ATI - uklanjanje crnog okvira

Leka

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2001
Poena
619
Mislim da sam video negde post kako da uklonim crni okvir na tv-u na ATI Radeon 9000, ali ne mogu da ga nadjem. Problem je: izbacim sliku na tv, ali koliko god da je prosirim imam ogromne strafte gore i dole. Na mojoj tnt2-ci je sve super picilo, ali ovde nikako da namestim.

Leka

U sekciji DVD & ??? ukljuci opciju u kojoj se spominje overscreen. Restartuj komp. I posle u display settings -> advanced naci ces podesavanje za overscreen (ne secam se tacno kako se zove jer sam na poslu pa kucam sa drugog kompa na kome nemam radeon 9000).

Bane-Nis je napisao(la):
U sekciji DVD & ??? ukljuci opciju u kojoj se spominje overscreen. Restartuj komp. I posle u display settings -> advanced naci ces podesavanje za overscreen (ne secam se tacno kako se zove jer sam na poslu pa kucam sa drugog kompa na kome nemam radeon 9000).

Ok, malo mi se prosirio tv i sada donja stana ok, ali gore opet stoji 3-4cm crno. Inace u opcijama imam overscan i tu podesavanja ali nista konkretno. Ima samo theatre mode?!? Nego imam jedan drugi problem.
Na tv-u mi je slika samo jedan deo desktopa pa misem pomeram levo desno gore dole da bi video ostatak desktopa. Ja hocu da mi je fullscreen stalno da sve vidim odjednom. Pokusao sam da stavim rezoluciju manju ali onda mi se opet sjebe slika.
Vec pocinjem da se nerviram jer mi je na tnt2-ci bilo izuzetno prosti samo klik u tv-tool-u i to je to, ovde se polomih i opet nista.
Da i jos nesto, kada stavim ono multidesk i pusim neki film on sjebe sliku skroz i opet mi da samo deo slike a ne celu.
Ima li neki jednostavan nacin ili program kako da ovo sredim?

Leka

Uh...

pod.1.
Koju rezoluciju koristis? Koliko se secam ATI ima TV-out u 1024x768 maximalno. Preko toga kada probas onda se desava to "setanje" desktopa na TV-u.

pod.2.
Koje drajvere si ubacio za 9000-ku?
Jesi li ubacio Catalyst i koji?

pod.3.
ako je takav slucaj sa multidesktopom onda ga iskljuci kada gledas film.

>pod.1.
>Koju rezoluciju koristis? Koliko se secam ATI ima TV-out u 1024x768 >maximalno. Preko toga kada probas onda se desava to "setanje" >desktopa na TV-u.

Na kompu je 1024 a na tv-u je 800x600. Mada kada i na tv-u namestim 640 opet ima lufta jer je tv 578x???. Opet pitanje kako da mi na tv-u bude ceo dektop?

>pod.2.
>Koje drajvere si ubacio za 9000-ku?
>Jesi li ubacio Catalyst i koji?

Nemam pojma koji je. Stavio sam onaj sto sam dobio uz karticu. Inace verzija drajvera ja 6.13.10.6143.
Videcu da skinem 2.5 pa da stavim njih. Koje ti imas?

Leka

Podesi da screen 2 bude u vecoj rezoluciji. Ako si stavio da su za screen 2 drajveri "TV generic", ili slicno, skini to i stavi iste ko sto su na 1-ci. Znaci ako imas npr monitor Samsung 757xx onda stavi za oba screena isti drajver (kao da imas dva 757 na kartici)

2.
Sto se tice drajvera kod mene do pre par dana je bio Catalyst 2.5 a sada je 3.0. U oba slucaja sam imao 1024x768 na TV out-u bez "setanja".

ctp;

Bane-Nis je napisao(la):
Podesi da screen 2 bude u vecoj rezoluciji. Ako si stavio da su za screen 2 drajveri "TV generic", ili slicno, skini to i stavi iste ko sto su na 1-ci. Znaci ako imas npr monitor Samsung 757xx onda stavi za oba screena isti drajver (kao da imas dva 757 na kartici)

2.
Sto se tice drajvera kod mene do pre par dana je bio Catalyst 2.5 a sada je 3.0. U oba slucaja sam imao 1024x768 na TV out-u bez "setanja".

ctp;

Stavio sam catalyst 3.0 i resio sam problem velikih crnih linija, tako da je sada to ok. Medjutim, opet slika seta na tv, ali malo. Probao sam da stavim drajver za svoj monitor na drugom display-u (TV) ali mi ne dozvoljava.
Recimo u dosu mi je slika ok, vidim sve lepo bez setanja, ali kad udje u win on ga razvuce.
Nemam sada vremena da se zezam sa ovim, idu ispiti, to cu posle nove godine. Inace hvala ti na savetima.
10x

Leka

Leka je napisao(la):
...Medjutim, opet slika seta na tv, ali malo. Probao sam da stavim drajver za svoj monitor na drugom display-u (TV) ali mi ne dozvoljava.
Recimo u dosu mi je slika ok, vidim sve lepo bez setanja, ali kad udje u win on ga razvuce.
Leka

Clone mod je uzrok setanju slike (tj. 1024x768 na TV-u), odnosno treba u drajverima da postavis da je monitor primaran odnosno:
1. Iskljucen drugi TV/Monitor tj. Clone desktop
2. Monitor Primary, TV-out Secondary - Clone desktop

Po meni je "zahvalniji" drugi mod - Extended desktop.
1. Aktivirati drugi monitor/TV u drajverima. Desni klik na monitor 2 koji je disejblovan u Properties drajvera --> Enable i zadati zeljenu rezoluciju npr.640x480/60Hz TV-a (tj. drugog Monitora).
2. Monitor Primary, TV-out Secondary - Extended desktop (tebi je Clone desktop).

Dalje citaj
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=18474
jer ce ti vjerovatno zatrebati.

Nazad
Vrh Dno