Šta je novo?

Ati tool's 3D Renderer

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Sta se desava sa grafickom kada se duze vreme ukljuci ovaj render? Primetio sam da kod mene temp stalno raste, posle 90C sasvim sporo, ali nastavlja. Da li se temp kartice na kraju stabilizuje na odredjenom nivou (tipa kartica pocne da thortluje) ili je ovo kvar?

To je znak da ti hladenje nije adekvatno cim temp stalno raste,tj. ne stize da se ohladi koliko ga render zagreje.Kod mene poraste do 54 i tu stane,u pocetku brzo raste da kad dodje do 50 onda polako do 54.Pritom mi nista ne trotloje.MOrash bolje da resish hladjenje ili da spustish ferkvenciju gpu-a.Doduse ja nisam video aplikaciju koja zagreje gpu na temperaturu atitoola.

Preko 90C ??? Velika je to temperatura za X800XT AIW. Trebalo bi da ide do 80C max u najcrnjem opterecenju.

Kakvo ti je provetravanje kucista? Napravi malo promaje u kucistu ili ces drasticno skratiti zivotni vek karte.

Ma kuciste je ok provetreno, ali ipak sam dodao jedan 90mm vent da duva pravu u graficku. Situacija je bolja, temp stvarno sporo raste, ali ipak raste - kada je posle 10-ak min dosla na 90C, batalio sam.😡
Koje vi temp imate nakon 5-10 min rendera sa x800xt?

76C maximum koji sam video na mojoj kartici (to je bilo pre ugradnje Silencera, sad ide do 57C max)...

Racunaj da je to kod tebe AIW, a on se malo vise greje, ali mislim da ne bi trebalo da prelazi 80C nikad.

Ipak je ok:banana: Takva glupost je bila u pitanju da me je sramota da napisem, ali ajde... Imam onaj CM ventilator sa termalnom sondom koju sam zabo u rebra od kulera graficke da bi se vent pojacao kada se ova zagreje. Medjutim nisam snimio da kad se ugura sonda rebarca se milimetarski deformisu i onda ventilator kulera koci => izvadio sondu i temp pala za 10ak stepeni. Bruka:S:

Bitno da si nasao problem 🙂.

Nazad
Vrh Dno