Šta je novo?

ATi Theater 550 PRO

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako je nekako najjednostavnije - naziv cipa, pa je sve jasno :)

Dakle, treba mi TV tuner baziran na ovom cipu. Kod nas ga je bilo u Sapphire-ovoj (Theatrix) i PowerColor-ov (Theater 550 PRO) izvedbi. PCI mi treba, znaci nije PCIe egzotika.
Gledao sam na Berzi - nema nigde nista. ITsvet - takodje. Nas forum - naravno... kad nema ni tu.
Cak ni polovnjaka nema.

Ima neko da ima? :)

Care, gde si nasao ATi 550 i posto? Moze i na PM. A interesuje me i da li si video mozda gde ima PCI-e verzija, ja bi to uzeo za sebe?

Care, gde si nasao ATi 550 i posto? Moze i na PM. A interesuje me i da li si video mozda gde ima PCI-e verzija, ja bi to uzeo za sebe?
Nigde :mad:

Ni PCI, ni PCIe. Nema nista. Da poludis.
Samo mi se jedan decko javio na PM, ima Sapphire-a, PCI (pretpostavljam)... ne znam da li je nova ili polovna, nisam bas siguran, mada mislim da je polovna... ali sam mu rekao da priceka malo, dao sam moju na popravku, pa da vidimo prvo sta ce da bude od toga.

E bre Care, pa kako ti crche? Nisi valjda i nju overclockovao?

Posto je bila ta sto si uzeo i posto ti nudi taj decko tu? Cisto da imam neki orijentir u vezi cene.

E bre Care, pa kako ti crche? Nisi valjda i nju overclockovao?
Ma, mislim da mi je nekako "pustila struju", iz coax kabla od kablovske... imam tu cesto varnicenje, kad cackam nesto... pusti, ne pitaj me nista.
Posto je bila ta sto si uzeo i posto ti nudi taj decko tu? Cisto da imam neki orijentir u vezi cene.
Ova je bila... hmmmm, davno to bese, ima bar dve godine... sta znam, negde oko 80 evra, cini mi se. Ili 75, sad mi tako nesto pade na um, s tim sto sam je dobio po dilerskoj ceni. To je (bio) PowerColor, a on je bio nesto jeftiniji od Sapphire-a.

Tog Theatrix-a mi nudi za 70.

Ma, mislim da mi je nekako "pustila struju", iz coax kabla od kablovske... imam tu cesto varnicenje, kad cackam nesto... pusti, ne pitaj me nista.

Auuu katastrofa :zgran:

70 evrica, malo je jaka cena, ali meni odgovara iskljucivo PCI-e verzija, cini mi se da sam negde na netu video da ima, ali ovde kod nas nema nigde ko sto ti rece. Steta, a stvarno je opasan TV tuner.

Auuu katastrofa :zgran:
Disaster it is... :wall:
70 evrica, malo je jaka cena, ali meni odgovara iskljucivo PCI-e verzija, cini mi se da sam negde na netu video da ima, ali ovde kod nas nema nigde ko sto ti rece. Steta, a stvarno je opasan TV tuner.
Pa i ja mislim, mada dobro, mozda bih i mogao da se dogovorim nesto sa covekom... ali dobro, prvo da vidimo ima li spasa ovoj.
A za PCIe se pricalo da ih je bilo (mislim, kod nas... naravno da su pravljene), mada niko konkretno da kupi i tako pokaze/dokaze... sve je bilo na rekla-kazala... ali sad - sad nema nicega, pa ni obicnih PCI :mad:

A taman CyberLink izbacio novu, poboljsanu PowerCinema aplikaciju...

Ali, vidis, i kod mene ponekad zavarnici kad kablom ocheshem kuciste, ali nikad nista se nije desilo?? Hmmm, moracu malo da povedem racuna ubuduce...

p.s. Takodje cable TV.
p.p.s. Cim budem uradio upgrade kompjutera krecem u potragu za PCI-e tunerom pa javljam.

Poslednja izmena:
Ali, vidis, i kod mene ponekad zavarnici kad kablom ocheshem kuciste, ali nikad nista se nije desilo?? Hmmm, moracu malo da povedem racuna ubuduce...
Vodi racuna, nemoj da se igras... mislim da bi najbolje bilo da otkacis kabl kada ubacujes tuner.
p.p.s. Cim budem uradio upgrade kompjutera krecem u potragu za PCI-e tunerom pa javljam.
Aj' vidi ako nadjes, bilo sta... zivo me zanima ima li takve "egzotike" kod nas.
A jel' to trazis bas ovog ATi-ja... ili bilo koji PCIe tuner?

Mada, ono sto je sigurno - bolje slike od one koje daje Theater cip nema...

Meni je tuner na AIW 9800, nisam imao do sad problema ali kao sto kazem, povescu jos vise racuna da ne dodje do neke spaljotke.
A ovo drugo, u principu ne mora bas da bude taj, ali bi voleo jer sam chitao da daje dobru sliku (PCI), ali sam takodje chitao negde da je covek uporedio PCI-e ATI 550 i Hauppauge PVR250 i da je ovaj drugi imao daleko bolju sliku, pa sad nisam ni siguran sta mi je ciniti, ne bih da dam najmanje 50 evra a da imam shit sliku, za sad nema nista od PCI-e tunera, mozda samo ponegde ATI 550, ali po dosta jakim cenama (oko 80 +- 10).

Poslednja izmena:
A ovo drugo, u principu ne mora bas da bude taj, ali bi voleo jer sam chitao da daje dobru sliku (PCI), ali sam takodje chitao negde da je covek uporedio PCI-e ATI 550 i Hauppauge PVR250 i da je ovaj drugi imao daleko bolju sliku, pa sad nisam ni siguran sta mi je ciniti, ne bih da dam najmanje 50 evra a da imam shit sliku
Hauppage-ove tuner-e nisam probao, to moram da priznam... ali sam probao (i direktno uporedio, ukoliko se moglo uporediti u tom trenutku) ovog ATi-ja sa Pinnacle PCTV-om, onim "narodnim" Leadtek-om i TerraTec-om (400)... Theater sve to sije, bez problema. Zaista superiorna slika.

Cak mi se cini da je izlaskom PowerCinema-e u verziji 5 slika jos za nijansu poboljsana...
... za sad nema nista od PCI-e tunera, mozda samo ponegde ATI 550, ali po dosta jakim cenama (oko 80 +- 10).
Sta to znaci, nasao si Theater-a negde... ?

Nisam zvao telefonom i proveravao ali google kaze da po neka firma ima to u svom cenovniku, ali da se ogradim odmah PCI verzija a ne PCI-e.
http://www.sezampro.com/public/oglasi/default.asp?T=01:Kartice&N=12732, mada je ovo iz januara, verovatno je prodato
Posto im je hakovan sajt evo ti cache iz google-a http://64.233.183.104/search?q=cach...1+550+tv+tuner&hl=en&ct=clnk&cd=29&lr=lang_sr, PCI-e za 43 evra, sjajna cena, neznam da li to stvarno moze da se nabavi po toj ceni, to sam tek sad nasao kad sam malo brljao. Oni su iz Kraljeva.

A chitao sam o PCI-e i na testu se pokazao kao tezak shit. Mene u stvari najvise interesuje da prochitam negde neki test PCI-e verzija TV tunera, ali nisam nigde nasao, pa ako imas neki link, baci ga.

Poslednja izmena:
Nisam zvao telefonom i proveravao ali google kaze da po neka firma ima to u svom cenovniku, ali da se ogradim odmah PCI verzija a ne PCI-e.
http://www.sezampro.com/public/oglasi/default.asp?T=01:Kartice&N=12732, mada je ovo iz januara, verovatno je prodato
Posto im je hakovan sajt evo ti cache iz google-a http://64.233.183.104/search?q=cach...1+550+tv+tuner&hl=en&ct=clnk&cd=29&lr=lang_sr, PCI-e za 43 evra, sjajna cena, neznam da li to stvarno moze da se nabavi po toj ceni, to sam tek sad nasao kad sam malo brljao. Oni su iz Kraljeva.
Da, ovaj sto prodaje na sezamovim oglasima je verovatno davno prodao... dok ovo drugo... najpre, cena nije 43 evra, vec 63 - ta cena od 43€ je za onaj tuner iznad, tj. Philips :)

A i to takodje ko zna od kad je, siguran sam da nemaju nista vise na stanju... ako su ikad i imali, sumnjam i u ono sto im je pisalo na sajtu, verovatno su dovlacili po potrebi... a sad nema OD KOGA da se dovuce...
A opet, pise i da je bas PCIe verzija bila u pitanju... jos jedan "hmmmm"... :)
A chitao sam o PCI-e i na testu se pokazao kao tezak shit. Mene u stvari najvise interesuje da prochitam negde neki test PCI-e verzija TV tunera, ali nisam nigde nasao, pa ako imas neki link, baci ga.
Nemam... zaista.
A ovo sto kazes da si citao o PCIe verziji, nisam te bas najbolje razumeo... sta si citao, o cemu? O PowerColor Theater 550 PRO-u u PCIe verziji? Ili sta vec?

Posto ja zaista ne vidim kakva bi razlika mogla da bude izmedju PCI i PCIe karte... osim drugacijeg interfejsa... cip, tj. tuner je isti, slika mora biti identicna.

Pazi vidi stvarno 63, hehee :bottle:

A citao sam o Powercolor verziji, http://www.hardcoreware.net/reviews/review-319-1.htm, vidi stranu br.3, covek je napravio screenshot. Meni se uospte ne svidja toliko velika razlika izmedju ova 2 tunera, a mogu da potpisem da je Ati 550 bolji, e sad, zasto je to tako neznam zbog toga i kazem da bi voleo da vidim nedge gde su uporedjeni samo PCI-e TV tuneri pa da se vidi kakva je to razlika i da li TV tuner u PCI-e verziji ima losiju sliku nego u PCI verziji, a trebalo bi da je ovaj 550 najbolji od svih TV tunera u PCI varijanti koliko je meni poznato.
Uhhh, ala sam ga srocio... :smash:

Nazad
Vrh Dno