Šta je novo?

ATI temperatura!

d.balaban

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
301
Pazario sam MSI RX 1300pro-256MB DDR2, pa me interesuje kako mogu meriti temperaturu na kartici!
Inace ako nekog interesuje:
3DMark03 5714, a za dalje cemo videti, mada nije potrebno!
Jedino imam, od kada sam je ugradio, imam problem opisan u pod post-om NOT OPTIMUM MODE< RECOMENDED MODE 1280x1024 60Hz i jednostavno ne mogu d ga resim, poludecu!

Poslednja izmena:
Preko RivaTuner programa:
http://download.guru3d.com/rivatuner/

Kad ga instaliras, sacekas da zavrsi onaj njegov progres (building registry base) a nakon toga naci ces se sa otvorenim Main prozorom > Target Adapter > Customize > Hardware Monitoring i tu ces videti Core Temperature, naravno ako ti tvoja kartica podrzava (pretpostavljam da podrzava). Evo i fotke da ti olaksa stvar:

Takodje skini program Ati Tray Tools - koliko sam upoznat, preko njega mozes da podesavas razne opcije sto se tice clocka kartice i refresh rate-a:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima!Skinuo sam programe,ali..
U Riva Tuner-u pod hardware monitoring imam samo core clock i memory clock dijagram ali ne mogu naci opciju da vidim temperaturu!!
Moze li me ko malo uputiti u to, i uopste gde da trazim monitoring temperature!
Podrzava li ovaj program ATI 1300pro!
Pozdrav! 😡

Poslednja izmena:
Skini/stavi novi catalyst (5.13) sa ATi sajta i probaj ponovo i vidi ako ti prikazuje RivaTuner temperaturu. Inace tvoja kartica na njoj ima (ustvari, trebalo bi) LM63 chip (senzor) za temperaturu. Evo i fotke:
x1300.jpg

Poslednja izmena:
Odlicna fotka moracu i ja moj malko stariji radeon da izvadim i vidim imali ga

Evo jos nekoliko fotki ATI kartica sa lokacijama senzora za temperaturu:

56K WARNING!

Radeon X800 Non-Pro/XL/X850
x800pcie.jpg

Radeon X800
x800.jpg

Sapphire 9600XT Fireblade Edition
9600xt.jpg

Radeon 9800XT/Pro