Šta je novo?

Ati suzena slika + TV out

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Kako resiti problem kada je ukljucen kabel za TV out na Ati 9100 ili nekom drugom da prilikom paljenja komp. slika bude normalna tj. da nebude suzena ?

Golden je napisao(la):
Kako resiti problem kada je ukljucen kabel za TV out na Ati 9100 ili nekom drugom da prilikom paljenja komp. slika bude normalna tj. da nebude suzena ?
Promeniti neispravnu grafiku 8)

Ali mnogo je suzena van granica vec dva monitora razlicite klase :)
i u win. kada se udje refresh nije onaj koji je bio, a i kada mu kazem za novi nece da ga promeni, to je slucaj da dva Atija opet razlicitih.

Sorry za parazitiranje, ali imam isto pitanje za AIW 9000Pro + dodatak: slika mi je pomerena u levo kod gledanja DiVx. Kada pustim TV signal sa kartice na TV sve je OK - slika je full screen.

Kako da podesim poziciju slike - ono kroz drajvere pa na TV - ne radi...

Pozdrav

Golden je napisao(la):
Mozda TV-out primarni, a ukljucen clone mode?
Ako jeste, stavi da ti je monitor primarni, u suprotnom refresh ce ti biti zakucan na 60hz na monitoru (i otuda suzena slika).
BTW ovo znam za nv, ali pretpostavljam da se nesto slicno desava i ati-ju...

ymiljan je napisao(la):
slika mi je pomerena u levo kod gledanja DiVx. Kada pustim TV signal sa kartice na TV sve je OK - slika je full screen.

Da li koristis BS player i da li si petljao sa "Custom Pan-Scan"? Ako jesi, sve sto treba da uradis je da iskljucis tu opciju.

Na ovo pitanje o suzenoj slici na monitoru ti niko nece odgovoriti ,Zato sto resenja nema,bar ne lakim zahvatima ,mozda nesto preko biosa kartice ali to se desava na svim atijima na bilo kojim sistemima .To je samo pokazatelj nedoradjenosti ati kartica jer to je sramotna greska koja kod nvidije se nikad nije dogadjala,jednom kad ukljucis tv out nemoras da ga iskljucujes dok nevadis kartu iz racunara a kot atija cim pogledas film VADI...Graficka ti nije u kvaru eto to je samo jos jedna osobina atija koju u atiju nisu mogli da srede vec vise generacija kartica ali mozda neka ati9900.....NIKAD SE NEZNA

ovde masa ljudi govori KEBEL....ili KABAL....skandal...

KABL,ljudi....KABL.....

Da u pravu si..Kabl..nego...

shto se tiche suzene slike na Atiju do je zato sto trebash lepo da podignesh osvezavanje na monitoru i to je to..Multiple monitors reshava stvar kao od chale Ati radi ko zmaj ..slika shiroka i normalna na monitoru dok i je na Tv-u isto tako suber....ipak se sve da namestiti....A konkretan problem sam isto video kod ortaka kad stavi ati karticu u mashinu i mrzelo ga je da reshava..inashe imao je mnogo bolji Tv nego monitor..tako da mu je bilo svjedno....

Chovek pricha o suzenoj slici pre OS-a i to je problem koji josh nije reshen, koliko ja znam.

Problem je prisutan i kod mene (mada jedini stvarni problem je kada u linuxu napustim X..konzola se vise ne podize a monitor pokazuje invalid sync).
Resavam ga prilicno seljacki, tako sto se prosetam do kucista i izvucem compozitni kabl :oops: :D

Inace, imam najobicniji radeon 64DDR

Space je napisao(la):
Na ovo pitanje o suzenoj slici na monitoru ti niko nece odgovoriti ,Zato sto resenja nema,bar ne lakim zahvatima ,mozda nesto preko biosa kartice ali to se desava na svim atijima na bilo kojim sistemima .To je samo pokazatelj nedoradjenosti ati kartica jer to je sramotna greska koja kod nvidije se nikad nije dogadjala,jednom kad ukljucis tv out nemoras da ga iskljucujes dok nevadis kartu iz racunara a kot atija cim pogledas film VADI...Graficka ti nije u kvaru eto to je samo jos jedna osobina atija koju u atiju nisu mogli da srede vec vise generacija kartica ali mozda neka ati9900.....NIKAD SE NEZNA

Nije tacno da se taj problem desava samo sa ATI-jem. To mi se isto desavalo i sa Leadtek-om GF4 TI4200. Nemoj pricati kako je samo ATI gresan :) I nVidia je ;) Ne kazem da nije propust, ali nije bas toliko veliki :? Mislim, pa niko se nece umoriti sto posle gledanja filma mora da izvadi kabl za TV-out, zar ne :D Aj uzdravlje i ne diraj ATI ;) :D

Pozdrav

Dooobro,nisam cuo da se to dogadja kod nv ti si valjda imao jedini primerak u srbiji,ali nema veze volim da caskam sa realnim ljudima mislim nepristrasnim.Mislim to da radi nv verovatno bi pljuvali na sva usta a kad to radi ati, aaaaa nema to veze malo vadis kablove svaki dan ali to je normalno nije to tesko pa ne kopam kanale i bunare

Pa upravo sam ti objasnio da to radi i nVidia!

Black RIder je napisao(la):
Mislim, pa niko se nece umoriti sto posle gledanja filma mora da izvadi kabl za TV-out, zar ne :D Aj uzdravlje i ne diraj ATI ;) :D
E, mene je ovo umorilo (ATI Radeon SDR, odnosno 7200 Built-by-ATI), zbog cega predjoh na Matrox G550 i mogu reci da je razlika drasticna. Ne samo da je ocigledna razlika u kvalitetu tv-out vec ni kabal ne moram vise svaki dan da vadim iz racunara (kad ga jednom podesite, tako ga ostavite).

nekom smeta a nekom i ne meni licno je to veliki propust,ali navicu se

Space je napisao(la):
nekom smeta a nekom i ne meni licno je to veliki propust,ali navicu se

Ma sve je stvar navike ;) Tek kada se naviknes na te sitnije propuste shvatices koliko je ATI u stvari bolji ;) :D

Nazad
Vrh Dno