Šta je novo?

ati silencer 5 rev.2 ili zalman vf700

Meni se bas svidja ovaj novi model...
Zalman VF900 Cu GPU Cooler

vf900_cu_c_p.jpg

Mislim da je silencer bolje rjesenje jer nagomilanu toplotu izbacuje van kucista. Pa makar hladio 10-ak stepeni losije, barem ne zagrijava proc i ostale komponente u kucistu (a kolicina toplote koja se disipira sa takve graficke nije nikako za zanemariti). Ma oba su dobra :)

Poslednja izmena:
Ma Zalman kad ti kazem! Radi a ne cuje se na 5V, duva preko memorije... I sto je najvaznije, BAKAR je. Salim se, najbitnija stvar je sto ce ti ostati i za sledece 3 grafike! Sad me mrzi ga da montiram na 6800GS ali na 6600GT me je odusevio. Ufff, sta mi uradi Falcon... Sad bih da radim upgrade na 900-ku :d Zlikovce! E malo preteruju sa ovim heatpipe-ovima. VF700 moze da ohladi i ringlu za kafu a ne GPU. Ali opet dobro izgleda :wall:

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma Zalman kad ti kazem! Radi a ne cuje se na 5V, duva preko memorije... I sto je najvaznije, BAKAR je. Salim se, najbitnija stvar je sto ce ti ostati i za sledece 3 grafike! Sad me mrzi ga da montiram na 6800GS ali na 6600GT me je odusevio. Ufff, sta mi uradi Falcon... Sad bih da radim upgrade na 900-ku :d Zlikovce! E malo preteruju sa ovim heatpipe-ovima. VF700 moze da ohladi i ringlu za kafu a ne GPU. Ali opet dobro izgleda :wall:

Sa cim ces da prelepis one male jezice sa memorije?
Naravno kada budes montirao, bas sam nesto razmisljao o tome.

Pa da nisu ubacili te pajpove, gde bi tu bio napredak??

ja sam uzeo ZALMANA VF700CU za 6800GT i temperatura je u full loadu opala za celih 24C, neverovatno zar ne, to je pri 100% ventilatora i relativno je tih

preporuka

mada sam i ja trazio nvsilencera ali mislim da nisam nikako pogresio

zalman rulez

btw i ja sam se bas pitao sa cime kasnije da zalepim hladnjake za memoriju...

Ima neki termalni papir na donjoj strani hladnjaka koji sluzi kao lepak i provodnik toplote, ako pomeras (zalepljujes i skidas) hladnjake on gubi svojstva i mora da se promeni.
A sa cim posle ponovo zalepiti...??

Poslednja izmena:
vek tog "papira" moze se produziti tako sto prilikom skidanja(postavlja se pitanje sto skidati hladnjake sa memorije,jedino prilikom selidbe na novu karticu, a to se pak ne radi tako cesto)fenom zagrejati hladnjake time ce se lakse skinuti i lepak ce vise trajati

Poslednja izmena:
Fin savet ali sta ako se sj*bu?
I sta ako przim graficku na 50c to je jos bolje nego fenom, zar ne??

Poslednja izmena:
mastercula je napisao(la):
Fin savet ali sta ako se sj*bu?
I sta ako przim graficku na 50c to je jos bolje nego fenom, zar ne??
to vazi za GPU,memorija se ne greje toliko, a plus dok ti ugasis komp i izvadis kartica se vec ohladila

@KIBLA'S
|Pljus po celu| ala sam piglu...no comment...

@DTK
2 yura dvokomponentno lepilo, mislim da je uzer noki prodavao za 5-10y kod nas, kakva pljacka majku mu...
|ako sam se zeznuo za cenu j*b*ga|

@mastercula Jezice nemam. Ma nista nebih ni dobio s njima :p
Bitno je da hladnjak duva preko memorije i kondenzatora :D Mada lepi su strasno onako plavi. Ne znam jel donosi iko te hladnjake za memorije? Znam da ih ima i odvojeno. Ma sada ce jos i na toplomer da steve heatpipe-ove :d
@KIBLA`s Stavi ga radi na 5V, nikakva znacana razlika. 1-2c otprilike. A na 5V ne da se ne cuje nego cak ni vibracije ne pravi. Sto je kazem "stealth silent" :smoke:

Imas ovde neke coolere za memoriju ako ti bas trebaju SAC-P01 u rubrici maticne ploce
http://www.stedrakom.co.yu/ -stvarno strasan-gori nisam video
imaju black i silver za 450 din 10 kom

Tako da ne treba brinuti pri premestanju coolera....

A zalman duva samo sa jedne strane sta sa drugom?? Ova moja 8-ca na zadnjoj strani kucista nije dovoljna, a i izbacuje vazduh.
Ja sam primetio razliku sa i bez jezica i to veliku...od nekih 50mhz mozda i vise :D |malo sam se pros*ao pre ce biti 30! Sto je o5 dosta|

Poslednja izmena:
@[SAJ]ber Kurajber
ma bios je editovan, na kartici, tako da se ventilator u 2D modu vrti na 25% dakle stealth silent
u 3D modu se vrti 100%, a i tada je necujan zato sto se iz zvucnika uvek cuje pucanje, skripa guma, sljaci "yes my lord" i tako to, a tek kad stavim sluske e onda je..... :)

Nazad
Vrh Dno