Šta je novo?

Ati Raid 2+0 i sata dvdrw ne moze?

yugo

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
319
Uzeo sam novu gigabyte MA 770 ds3 plocu...konfigurisao raid0 sa dva identicna WD160GB...sve radi ali kada otvorim vrata od asus dvdrw(nov,updejtovan firmware) posle 3 sekunde ona se sama zatvaraju i sledi blue screen...nesto acpix86 problem,to je driver za raid koliko se secam...cak i kod boot-a windowsa se isto desava...

Menjao sam kablove i sata ulaze i nista...ovo isto je bez problema radilo na gigabyte m55 s3g ploci...ne znam da li u biosu nesto treba a IRQ imam samo za pci slotove...

I u biosu i u windowsu se normalno vidi dvdrw,jedino pri butu izbaci da je raid arrey 1 OK a pod brojem 2 treperi asus dvdrw ali mi deluje da je to samo informacija,pa mozda tako treba...sta da probam?

Ja stvarno ne mogu da resim ovo iako je pun internet tog problema na svim 770 plocama...sta mu uopste dodje taj acpix 86...ako neko zna,molim pomoc...

Kod:
http://img177.imageshack.us/img177/9872/1dsc00487ph5.jpg

Probaj da SATA dvdrw pomeris na zadnji sata prikljucak, tj.recimo 5-6 zavisi koliko ti sata prikljucaka ima ploca.
Znaci, proveri koje ti sata prikljucke organizuje RAID, imam utisak da si i dvdrw ubacio u raid arrey.

Vrh Dno