Šta je novo?

Ati Radeon Za Mac!!!!

minst@r

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
304
Interesuje me da li je neko modovao PC kartu za MAC?? Nasao sam dosta informacija na tu temu na netu, pa me sad interesuje jel neko nas to uradio. Konkretno nasao sam BIOS za ATI 9800 Pro, i kompleto uputstvo kako se to radi. Svaki odgovor je dobro dosao.

Hvala unapred! :banana:

Ja sam radio nekad nvidijine karte za svoj mac, ali nije mogla bilo koja karta da se moduje - mac varijante su imale duplo veci firmware, pa su i mogli samo pojedini konkretni modeli (cesto creative) da se flashuju. Zato obrati paznju na takve detalje.

Znam, koliko sam skapirao u pitanju je velicina ROM-a. Posto PC kartice imaju 64k velicinu rom memorije, a MAC kartice imaju bios velicine 128k. Ali nasao sam editovanu i modovanu verziju MAC bios-a velicine 64k (neki likovi su je sredili i kazu de radi do j...) za 9800 PRO. Nista mi ne preostaje nego da probam. Ako uspem (a nadam se da cu uspeti) ustedecu oko 30000 din. :cigar:

Kartice za MAC i PC su fizicki identicne, BIOS cipovi takodje. Poenta je sto kod PC-ja nije popunjeno svih 128K, obicno je popunjeno 64 ili cak 32. Kod MAC-a je samo poenta da se razlikuju, pa se u preostali deo cipa upise nesto. Obicno ne bitno za rad same kartice(ako je tacno sto mi je svojevremeno pricao jedan tip iz Atija).
Ipak bih ti savetovao da najpre pogledas po stranim forumima(X-Bios, RojakPot, techpowerup...)

Vrh Dno