Šta je novo?

Ati Radeon Xpress 200

vlaiv

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Kako se pokazao ovaj chipset?

Planiram da uzmem jeftinu plocu za intel D 945,
da mi sluzi kao server/router za internet ...

(SATA II, DualCh DDRII 667, GBit lan ...)

Palo mi je oko na ASUS P5RD2-VM

Ima li iko kakva iskustva sa ovim chipset-om ili plocom ...

a da kupis ipak ruter da ti glumi ruter za internet?
btw. ja imam plocu sa xpress 200, samo jeftiniju varijantu - made by asrock.
http://www.asrock.com/product/775Twins-HDTV R2.0.htm
do sad nije pokazala neke slabosti ili nestabilnost.
radila i sa ddr i sa ddr2 memorijom bez problema(sem sto se ne slaze sa apacerom).
nije dual chanel ako ti nesto znaci, pa je u testovima i igrama nesto sporija od dual chanel ploca.
grafika je krs, sto za ruter nije bitno.
uglavnom sam kacio pata diskove tako da ne znam kakva je sa sata.
takodje obrati paznju na southbridge - ima 2 varijante, sa ati(sporija) i sa uli(brza varinanta).
kod mene radi sa celeronom ali koliko sam video moze i c2d da se utakne.
sve u svemu - pristojna plocica za male parice(btw. koliko kosta taj asus)....mada bi mozda trebalo razmisljati o nekoj 945g ili 945gz ploci.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru ...

sve u svemu - pristojna plocica za male parice(btw. koliko kosta taj asus)

U sustini to me i zanima, da li vredi novaca (a trebalo bi da vredi, obzirom koliki su novci :) )

Ova ASUS P5RD2-VM bi trebalo da bude 65-70E ...

....mada bi mozda trebalo razmisljati o nekoj 945g ili 945gz ploci.

Razmisljao sam o 955, ali nema integrisanu grafiku, sto je mozda i bolje, nece usporavati ram, ali je cena znatno veca pa jos +35E za neku pci-e krsh grafiku (ionako nista nece prikazivati ...) ... previse za moje potrebe, cini mi se ...

Nije ti losa ova ideja za 945g ... pravo da kazem, nisam ni gledao specifikacije, a sada kada
sam pogledao, to je to kao i ovaj xpress 200 ...

Ma taj asus mi je zapao za oko jos pre pola godine kada sam hteo starog northwood-a 2.4 da upregnem za taj posao ... ima verzija P5RD1 za s478, a tu je i pci-e ... znaci bombona ploca ... ali nisam mogao da je pribavim, a onda rekoh sebi - mozda je vreme da ga zasluzno posaljem u penziju i predjem na s775

a da kupis ipak ruter da ti glumi ruter za internet?

Mozda sam se lose odrazio ... :D
Nije u pitanju samo router ..., pre server za kojekakva chuda (apache, baze, helix) ...
Malo ce da mi radi nat i firewall, a ponekad i da gura DC++, mazgu i sl ... :)

Sve u svemu hvala za savet, bacicu oko na net pa da vidim sta je bolje, 945g mi svakako
deluje kao alternativa ... mozda nadjem i kakve uporedne review-ove pa na osnovu toga ...

ok
cena nije neka
al ako hoces jos jeftinije - raznorazne ploce sa via chipsetovima su jos jeftinije a i one pristojno rade(imao sam priliku da vidim vise takvih masina)

Vrh Dno