Šta je novo?

ATI Radeon SDR/LE/VE/7000/7200/7500?

Boskovic

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
619
Da li neko moze da navede uporedne karakteristike ujedno i razlike ovih kartica jer ja jednostavno nemogu precizno da odredim koja je koja?

boskovic je napisao(la):
Da li neko moze da navede uporedne karakteristike ujedno i razlike ovih kartica jer ja jednostavno nemogu precizno da odredim koja je koja?

Na pocetku si imao Radeone SDR i DDR obican. Posle su izasle verzije 7000, 7200 i 7500 .TO su poboljsanja prvobitnog chipa i koriste ddr memoriju. E sad kolliko znam svaki od tih verzija chipa je "sakacen" na verzije VE i LE. LE verzija je jaca i postoje programi koji ukljucuju opcije koje su iskljucene za ovu verziju (da bi bila jevtinija), tada karta postaje "pravi" radeon. VE je teze "osakacena" na nacin da je memorija 64-bitna i nema hardverski T&L, to se ne moze ukljuciti nikako i mnogo je sporija u 3d.

boskovic je napisao(la):

Evo ukratko, kao sto je rekao Masan, 7200 i 7500 su poboljsani radeoni sdr i ddr, znaci neka analogija bi bila SDR - 7200 (ja imam sdr i sa drajverima od negde februara, marta i novijim ga prijavljuje kao 7200), DDR - 7500, VE - 7000.

http://www.ati.com/products/builtdesktoppc.html
ovde imas spisak svih ATI kartica pa vidi sta te interesuje.

Re: Re: ATI Radeon SDR/LE/VE/7000/7200/7500?

Konkretno LE je osakacen za HyperZ tehnologiju koja se moze ukljuciti prckanjem po registriju.

Nazad
Vrh Dno