Šta je novo?

Ati Radeon pitanje

Freedoom

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2009
Poena
304
Zdravo!!Imam jedan stari komp,i na njemu radeon 9200.Pitanje je da li ova graficka moze da se overklokuje i koliko moze???Inace ima 128mb i radi na 400mhz.Pozdrav!!!:)

hmm, po pitanju se vidi da nisi chitao o clockovanju... mozhe, shto ne bi mogla, ono bitno je-chemu? nema svrhe, ta grafa je odavno izdushila shto se tiche igranja...
koliko mozhe-to je ? , svaki komad hardware-a ima neke svoje limite, neki je bolji (mozhe vishe OC) neki je loshiji (manje OC). na tebi je da testirash granice.
ako nishta, bar chesh nauchiti neke osnove OC, pa kad naleti neshto bolje, jache-znachesh shta i kako... prochitaj malo o OC GPU (grafike) ima jako dobrih tema i primera...
:wave:
P.S. Dobrodoshao na forum

Poslednja izmena:
Citao sam o oc grafickih al me interesuje koliko moze ova da se overklokuje.u svakom slucaju hvala!!!Pozdrav!!

ma nemoj to da klokujes covece

Zdravo!!Imam jedan stari komp,i na njemu radeon 9200.Pitanje je da li ova graficka moze da se overklokuje i koliko moze???Inace ima 128mb i radi na 400mhz.Pozdrav!!!:)

:mad:
nema svrhe, nek radi koliko radi
i onako joj je polako vreme za penziju.
:type:

10%-15%-20% ko zna, a i koliko si spreman da uradish, volt-mod, hladjenje bolje... dok ne probash-nechesh znati...

OK.Resio sam da je overklokujem,al kako da to uradim,pokusavao sam preko onog programa riva tuner al mi neide.Moze li kako preko biosa???

nemoj, batali, bios je za procesor, imash bios od grafichke ali to je previshe zayebano da se radi a i ko zna dal uopshte mozhe za tvoju grafu.
skini ATI TOOLS.

Poslednja izmena:
Pošto je kartica za današnje pojmove i igrice jako spora, primera radi čak i da je overklokuješ i za 20%, umesto 2fps dobićeš 2.4fps u nekoj novijoj igrici, dakle i dalje neupotrebljivo. Dakle uopšte nema praktične svrhe overklokovati takve stare kartice...

Pošto je kartica za današnje pojmove i igrice jako spora, primera radi čak i da je overklokuješ i za 20%, umesto 2fps dobićeš 2.4fps u nekoj novijoj igrici, dakle i dalje neupotrebljivo. Dakle uopšte nema praktične svrhe overklokovati takve stare kartice...

neka ga, bar che nauchiti osnove OC-ja. karta je odavno neupotrebljiva za igre

e bas me zanima, a da ne otvaram novu temu sta to moze najnovije da se pokrene na toj grafickoj?
mozda world of goo? jos neke nove igre?
a opet ja podrzavam eksperimentisanje, ja sam eksperimentisao davno sa 6600 TD Silencer, imala je isti cpu kao GT varijanta i flesovanjem biosa podesio sam joj cpu da radi brze, nego na GT, a i skorove je postigla bolje nego GT na default-u, mada je imala DDR2 memoriju.
samo napred i oc-uj, steta sa takvom karticom je celih 10 evra, ako uspes ikako da je ostetis, mozda sa bad flash, ali to se da lako popraviti :)

pa nista valjda je osigurao stan .... i zivot :)

Nazad
Vrh Dno