Šta je novo?

Ati Radeon ili Nvidia ''Sta da kupim?''

sensei1980

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2008
Poena
304
Naime:
Treba mi neka dobra graficka kartica sa kojom se mogu igrati ove nove zahtevne igre na High.
E sada... Vidim da je ova nova Ati Radeon HD4870 trenutno naj brza graficka na svetu i cena joj je mnogo prihvatljivija od novih nVidia kartica, medjutim, sta je tu sada prava istina i iako je ova ''Radeon HD4870 br. 1'' po brzini, gde je tu u svemu tome kvalitet grafike ili cega vec. Molim sve koji se razumeju ili pak poseduju neku od ''tih'' grafickih kartica da mi malo sve to pojasne.
Unapred hvala! :)

Zanimljivo ATI HIS Exalibur 9600 pro nece...*** najbolji rezultati K4.7 12Fps

Ocigledno nesto sa tvojim kompom nije bilo uredu. Moj ortak je picio oba Kotora sa Radeon 9600pro i nije se zalio.
Jesi pre Radeon-a ima nVidia karticu? Jesi samo deinstalirao nVidia drajver ili si koristio neki zaseban program koji to radi mnogo bolje pa tek onda ubacio Radeon-a i instalirao ati-jev drajver?
Ako samo deinstalirao nije ni cudno sto si imao problema.

Ne znam,generalno Ati driveri se muce sa directx igrama,sve manje ali...
Nvidija nije vise zastupljena zbog marketinga vec zbog boljih performansi i do serije 3850 ATI nije imalo sta da ponudi bolje od nvidie..sve do pojave Radeon HD4870 X2 koja je bolja od nvidie u
vecim rezolucijama...
300_13582.jpg

Izvini ako ovo nije marketing i to vrlo ljigav jer sem sto im plate da im se prikaze njihova reklama a ponekad plate i za bolje performanse. Seti se samo bruke sa Doom3 igrom.
E sada ces ti pomisliti da sam ja nVidia hater. E pa nisam. Nikada nisam imao crvenu karticu. Sve sami zelembaci.

Poslednja izmena:
Nije do drivera...starih..
Ako je ta reklama neopravdana onda ***...moguce i da progameri igara razmisljaju vise o nvidia karticama kada programiraju pa sta ja da im radim to je trziste i kapitalizam..pa ko se izbori..
Over and OUT

Ja sam imao bolja iskustva sa nvidiom neko drugi sa ati karticama i ja cu naravno da predlozim N jer po mom misljenju ati moze da napravi veliku glavobolju i dalje sa katalystom..
A stav baziraš na 9600 kartici od pre četiri godine?
Znaš li kakvo su veselje vlasnici 8800GT kartica imali krajem prošle i početkom ove godine, kad NVIDIA nije tri meseca mogla da izbaci stabilne drajvere nego su morali da jure procurele beta verzije svaki treći dan, od kojih je jedna radila dobro u jednoj ali loše u drugoj igri, i obrnuto?
Catalysti rade ko sat. Svaki mesec izađe nova stabilna verzija i donese neko poboljšanje.
Ne znam,generalno Ati driveri se muce sa directx igrama,sve manje ali...
Nvidija nije vise zastupljena zbog marketinga vec zbog boljih performansi i do serije 3850 ATI nije imalo sta da ponudi bolje od nvidie..
Ovo je ko kad bi vlasnik Yuga 45 došao da komentariše stanje na tržištu automobila cenovne klase preko 10 hiljada evra :S:
Svo tvoje "iskustvo" je čisto teorijsko, a ja sam u proteklih šest godina promenio pet NVIDIA i četiri ATI kartice i to što ti pričaš su čiste gluposti.

Poslednja izmena:
Rekao sam sto se mene tiche OUT
Ja cu i dalje da preporuceujem N
to voodu
%&#%@((#%@#$!#
iskoristi mastu pa zamisli sta pise ispod..
Nikada nisam zeleo da bilo kome kazem da prica gluposti ili na bilo koji nacin da omalovazim necije misljenje..niti sam,niti cu
Izmedju ostalog poenta ovog i slicnih foruma bi trebala da bude edukacija i suvisla razmena suprostavljenih misljenja u cilju unapredjenja IT svesti i znanja na vise razlicitih nivoa..
Ljudi koji procitaju jedan post i na osnovu toga dozvole sebi da kazu sta im padne na pamet ne doprinose svrsi ovakvog foruma..
Ako se ne slazes sa necim sto sam ja ili bilo ko drugi rekao postoji nacin da izrazis svoje suprotno misljenje..
Kao sto sam vec gore naveo(za one koje imaju intelektualne kapacitete da procitaju sve postove)ja sam se povukao iz ove rasprave pre cega sam priznao trenutnu "nadmoc"ATI kartica i cak cu da zamolim sve da zanemare moje postove na ovu temu..
Sada sam stvarno zavrsio sa ovim..
Siguran sam da ces imati sta da kazes i mozes slobodno da spamujes ali vise nemam ni interes da citam ovaj topic pa luduj..
Mogli bi moderatori da tebe stave za kontakt za sve savete vezano za graficke kartice..cini mi se kao logican izbor posto si promenio 5 N i 4 A kartice..LOL mada mozda je to samo moj dozivlaj ali kada tako sastavis post ja se odusevim

SORRY svima za OFFTOPIC
Zaista

Izmedju ostalog poenta ovog i slicnih foruma bi trebala da bude edukacija i suvisla razmena suprostavljenih misljenja u cilju unapredjenja IT svesti i znanja na vise razlicitih nivoa..
Da, to jeste poenta ovog foruma. Ali kako ćeš ti da edukuješ nekog i razmenjuješ mišljenja, kad su ti mišljenja bazirana na tuđim utiscima i tekstovima iz novina i sa interneta? Nisi probao nove Radeone, ne znaš kako se ponašaju tokom višemesečne eksploatacije, a ipak smelo tvrdiš da "ATI ima probleme sa DirectX igrama" (što komotno može da uđe u top 10 najvećih gluposti izrečenih na forumu u poslednjih godinu dana). Znači nemaš iskustva u vezi sa temom, a mešaš se gde ne treba. Ko je onda u pravu, ti ili ja koje nekakvo iskustvo posedujem? Inače, oba KotOR-a su OpenGL igre, a problemi sa sporoćom OpenGL-a na Radeonima su odavno poznati i takođe odavno prevaziđeni (R300 derivati više nisu nikakav "faktor" jer spadaju u davno prošlo vreme).

Moja kolekcija igara broji oko 400 naslova, i većinu sam makar instalirao čisto da vidim da li rade. Ne sećam se da sam video grafičke bagove na Radeonima već godinama, ne računajući Two Worlds za koga je kasnije izašao patch i to sredio.

Poslednja izmena:
Rekao sam sto se mene tiche OUT
Ja cu i dalje da preporuceujem N...

...ja sam se povukao iz ove rasprave pre cega sam priznao trenutnu "nadmoc"ATI kartica i cak cu da zamolim sve da zanemare moje postove na ovu temu..

Pa ovde sam sebi uskaces u usta ili se ponasas kao obican nVidia fan tj. Ati hater.
Kako mozes da preporucis nVidia-ju a par redova kasnije priznajes da sada Ati ima brze kartice :trust:

I tvoji postovi nisu OFF TOPIC jer tema jeste Ati ili nVidia "sta da kupim" znaci ovde ne govorimo o promasajima obe firme vec sta je trenutno najbolja kupovina.

Ako moze jedno pitanje, da ne otvaram novu temu :) Interesuje me da li physx moze da radi samo sa nvidiom ili moze i sa atijem samo sto onda procesor biva vise opterecen? Jer planiram da menjam karticu, a dvoumim se jos samo zbog ovoga. Hvala unapred na odgovoru :)

Vrh Dno