Šta je novo?

ATI Radeon 9600

Viktor94

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poena
154
Hocu da kupim TFT a imam ATI Radeon 9600 ima i analog i dvi ulaz... na igricama nisam imao nikakvih problema ali nzm kako ce raditi TFT monitor od 22" ???
I to najverovatnije ce biti ovaj monitor
Monitor TFT 21.5" ViewSonic VA2213w, 1920x1080(FullHD) 5ms DC16000:1

Koliko dajes za tu graficku? Ta graficka ce da gura igre u 22 na 1680 rez na jedvite jade... i to mislim na igre od pre 5-6 godina. Ako mozes da izdvojis bar 30 evra mozes da uzmes i 8600gts ili cak nesto i bolje i ima da ti tera igre dosta zadovoljavajuce.

^onda mora da menja celu konfiguraciju, može da uzme monitor ali da zaboravi na igranje bilo čega...

Ma ja igre igram na 600x800 a moja grafixka gura rezolucij do 2048x1536....
a rezolucija monitora sa rezolucijom igre nema nikakve veze..
ja stavim rezoluciju monitora a igre ostavim na 600x800

Ako TFT monitor ne prikazuje svoju prirodnu rezoluciju, slika postaje mutna i bljak...

Poželjno je igru igrati u rezoluciji monitora zbog najboljeg prikaza - osim toga, ako staviš 800x600 na full HD monitoru (1920x1080), sve će da ti bude razvučeno (nije isti aspect-ratio), osim ako ne namjestiš da ti se prikazuju crne trake sa strana, što sa druge strane ne izgleda baš privlačno.

samo ti kupuj nov monitor i ne beri brigu...

neisplati ti se da kupis tako dobar monitor sa takvom grafikom,
najbolje je prodaj, i dodaj jos 20e i kupi nesto pristojnije

a šta će pristojnije da stavi u AGP slot za 30-40e, da može da ga isprati i ostatak konfiguracije po snazi, a da može da tera novije igrice :p Ne postoji ogroman izbor grafičkih koje su jače, a idu u AGP slot, a da u njih vredi ulagati - ustvari, ni u jednu ne vredi ulagati :d

slobodno kupuj taj monitor, grafika ti podržava rezoluciju, a kad jednog dana promeniš celu konfiguraciju (a ne samo grafiku), teraj i novije igrice ;)

Vrh Dno