Šta je novo?

Ati radeon 9600 se

dulematic92

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2008
Poena
304
Da li moze neko detaljno da mi objsani kako da klokujem graficku ati radeon 9600 se?

Cemu to??? nedobijas bas nista sa zastarelom karticom koja povrh svega ima 64bit magistrale, gubljenje vremena..

highlander82
Pa nije baš tako, nekada davno sam imao tu karticu, na neklokovanoj su neke igre seckale, dok bi overklok ( gpu je sa 325 išo na 465, memorija slabije, sa 400 na 480 ) na asusovom modelu, davao pristojna poboljšanja, bez seckanja tih igara

dulematic92
Najbolje rezultate su davali Omega 3.8.252 drajveri, probavao sam i novije i starije, znači neki drajveri od 6.0 do 7.0

Slažem se, evo ja imam i dalje tu karticu u mom starom kompu i znam da se klokovana mogla vrlo lepo upotrebiti za dosta igara (FarCry, Doom 3, Riddick), čak sam i Oblivion odigrao sa onim gx-x ovim podešavanjima u 800x600 i radila je vrlo pristojno.
Overklok joj je pomagao da radi otpilike kao 9600Pro na defultu, a izgleda da joj je baš toliko i falilo kod dosta igara.
Evo, sad sam iskopao setovanja koja su mi radila kameno stabilno u ATi Tool-u 0.24, dakle jezgro na 417.00, a memorija na 220.50 tj 441 zavisno od programa.
Kao što reče ciki022, core je mogao i više, ali se sećam da je onda umeo da pravi neke artfakte (rFactor, FC itd.) pa sam zato koristi onaj optimum.
Posebno preporučujem overklok za FarCry i Matto4 mod, uglavnom šiba na 30+ fps, slika je dobra podržava shadere 2.0, sve u svemu za neki stariji komp, bolje ne treba. :)

Sto rece highlander karta je 64bit i tu se svaka prica zavrsava...

nepostoji 9600se 128 bit! ako i postoji onda ni ati nezna za njega!! : )

imam ga ja, ako ugrabim vremena ubacicu ga u caletov komp, jeste da pichi neke shtrafte preko ekrana al videcu da sachuvam GPU-Z shot pa cesh videt ;)

prodaj ga ati-ju, nek ga stave u muzej kao primerak koji je mutirao iz 64-bit u 128-bit magistrale, kao sto je neko rekao: evolucija netraje milionima godina, ona se desava u trenutcima :banana:

prodaj ga ati-ju, nek ga stave u muzej kao primerak koji je mutirao iz 64-bit u 128-bit magistrale, kao sto je neko rekao: evolucija netraje milionima godina, ona se desava u trenutcima :banana:

Evo ko shto rekoh da cu da okachim gpu-z shot, sad ga kachim:

2rh436v.gif

:wave:

Pa svi znamo da ne postoji 9600SE verzija sa 128 bit-nom magistralom prema memoriji.
Verovatno neki bug

ljudi treba mi pomoc,kako da sacuvam ova podesavanja u ati tool-u.Ja sve lepo odradim klokujem ga snimim kao novi profile.i to tako radi dok ne ugasim komp.Kad ga ugasim ne pali mi se ati tool i moram opet da ga klokujem.Da li moze neko da mi kaze kako da sacuvam taj profile i kako da namestim da mi se prilikom paljenja kompa ukljuci ati tool sa tim podesavanjima?

ljudi treba mi pomoc,kako da sacuvam ova podesavanja u ati tool-u.Ja sve lepo odradim klokujem ga snimim kao novi profile.i to tako radi dok ne ugasim komp.Kad ga ugasim ne pali mi se ati tool i moram opet da ga klokujem.Da li moze neko da mi kaze kako da sacuvam taj profile i kako da namestim da mi se prilikom paljenja kompa ukljuci ati tool sa tim podesavanjima?

Ideš na Settings u donjem desnom uglu, zatim iz prvog gornjeg padajućeg menija izaberi opciju Startup i onda štikliraj drugu opciju (Load on Windows Startup), pa odaberi recimo "Registry Key" varijantu starta.
Znam da je tako radilo, kad sam probao ali nikad nisam hteo da mi kartica stalno bude klokovana i bespotrebno se greje, već sam to radio samo kod igranja, a za sve ostalo držao na Defaultu.
Ovo gore važi za verziju AtiTool 0.24, ne znam kako je kod novijih verzija.

ha pa mom drugaru pisalo da ima 8400gs sa 128bit magistralom, gpu-z zna tako da odvali pa da ostane ziv da je to strasno!

Nazad
Vrh Dno