Šta je novo?

ATi Radeon 8500

Pa taj doticni je Ntsc, posto je za Usa i Canada trziste. Mozda moze flash-ovanjem bios-a da se prebaci u Pal sistem. Cini mi se da je to neko odavde radio, ali se ne secam tacno ko, kao ni da li je bilo uspesno.

Steta, onda cu morati da kupim Hercules 8500LE :(

JOBAH je napisao(la):
Steta, onda cu morati da kupim Hercules 8500LE :(
Pa i nije steta, posto je Hercules isto sto i Ati u kvalitetu svega, pa cak i samih cipova. Razlog tome je zato sto Hercules drzi kompletno Evrposko trziste za Ati-ja, pa samim tim i dobija najbolje chip-ove.

Pa steta je u toliko sto nema mogucnost da prikaze na dva monitora ili na monitoru + TVu razlicite slike.

JOBAH je napisao(la):
Pa steta je u toliko sto nema mogucnost da prikaze na dva monitora ili na monitoru + TVu razlicite slike.

High-quality TV encoder (RAGE THEATER™) supporting resolutions of up to 1024x768 in NTSC & PAL

Integrated DVI transmitter for displaying on digital flat panels in 16 million colors

VIDEO IMMERSION™ II: highly optimized DVD playback with iDCT & Motion Compensation

Display enhancement with Enhanced Adaptive Per Pixel De-Interlacing & Temporal De-interlacing

DUAL DISPLAY with HYDRAVISION™: flexible display and extended desktop mode (different display on 2 screens): VGA + TV or VGA + DVI or DVI + TV

Eto ti sta sve podrzava, a kao zadnju stavku vidis ono sto ti trazis. To je 3D Prophet 8500 LE 128MB

Jeste, ali to ne podrzava bar kako mi se cini verzija sa 64MB ?!

JOBAH je napisao(la):
Jeste, ali to ne podrzava bar kako mi se cini verzija sa 64MB ?!
Razlika je samo u kolicini memorije ni u cemu vise...

JOBAH je napisao(la):
Da li original Built By ATi podrzava PAL TV izlaz? Konkretno u pitanju je kartica sa http://www.newegg.com/app/viewproduct.asp?description=14-102-193

Podrzava PAL tv izlaz. Evo na primer ova Simpsonova 8500 je originalni ATI i tv out ima PAL prikaz, a i moj ATI SDR je takodje bio original ATI-jev, i radio mu je PALTV-out, tako da apsolutno nije tacno da orginalne ATI-jeve karte ne mogu da daju PAL signal na tv izlazu. To ne treba mesati sa AIW kartame gde je TV tjuner NTSC i koliko znam ne moze da radi u PAL-u.

Generalno gledano, sve Atijeve karte koje se prodaju za USA/Canada tržište su podešene na NTSC TV-out, i tu su zaključane. Za razliku od OEM proizvođača koji uglavnom omoguće sve TV out formate. E sada ja kupim u Kanadi 8500LE sa 128MB NTCS, koji pod ME ima TV out NTSC, a pod Win2k PAL B. I nije bag, jer je slika pod Win2k mnogo lepša od one na ME. Što će reći, TV out čip na karticama podržava sve izlazne formate. Znači, problem je što nisam uspeo da nađem u win2k GDE je podešen PAL B, ali sa malim zahvatom na biosu moguće je omogućiti(otključati) sve formate, pa da u propertisima možeš da biraš koji ćeš TV out format. I što reče Gozilla, to nije slučaj sa tjunerima na AIW karticama.

Vrh Dno