Šta je novo?

ATI Radeon 8500 vs. nVIDIA G force 4

Dragoljub

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
609
Pozdrav ljudi
ajde dajte svoje misljenje sta je bolje za pazariti kada se sve uzme u obzir-cena,kvalitet,slika itd
Ako je ikako moguce bez navijackih strasti
Pozdrav Brka

Dragoljub je napisao(la):
Pozdrav ljudi
ajde dajte svoje misljenje sta je bolje za pazariti kada se sve uzme u obzir-cena,kvalitet,slika itd
Ako je ikako moguce bez navijackih strasti
Pozdrav Brka

Koji GF4 ?
GF4MX nema sta da trazi protiv Radeona 8500, bas kao sto 8500 nema sta da trazi kad mu suprotstavis bilo koji GF4 Ti.

A najbolje je kupiti GF3Ti200 i to neki ViVo (recimo Microstarov).

Pozdrav!

Jel je GF4 Ti bolji u svemu od Ati 8500, i u kvalitetu slike, ili samo u brzini u igrama, ako nekome treba kvalitetna slika, cak vrlo kvalitetna, jel neki GF bolji od Ati 8500

Nema sta da trazi ni sa gf3ti 500 ...
Enivej Best-BUY je ubedljivo gf3ti200 koliko god para imao. Nijedna od specijalnih funkcija koje te karte imaju jos uvek nije iskoriscena. Ako imas para za gf4ti onda je pazari.

Radeon 8500 je po meni OK kupovina posebno sad kada je ATI dozvolio firmama tipa Asus i Hercules da izradjuju GK bazirane na ATI chipovima (imash veci izbor, mada nisam video Hercules-ovu verziju baziranu na 8500 nego samo onu na 7500). Neshto ne mirishem nVIDIA-in fazon za AA /Quincunx/ (zaboravio sam kako se pise oprosticete mi) nekako m ATI lepse odradjuje HRAA... Oshtrija je slika na ATI-ju pri 4xAA nego na GF3-ci.

Evo da dam i ja svoje misljenje:) Mislim da je gf4mx van svake analize diskusije i slicno. Jenom recju katastrofa i budalastina i direktan atak na inteligenciju potrosaca. Ajde neka mi bilo ko iz nVidie kaze 1 (jedan) argument zasto bi neko trebalo da kupi gf4mx umesto gf3ti200?? Nema ni jedan jedini. I epilog svega je da dilema treba da bude gf3ti200 ili radeon8500 a tu vec ni ja sam ne znam sta bih ti savetovao...
Meni medjutim brine jedna druga stvar - procitao sam negde na netu da je nVidia prestala da pravi gf3ti cipove?! A zasto i ne bi(mislim ima smisla to sto je procurelo u javnost) kad paleta gf4 ima cak 6 proizvoda (trenutno prisutno 4 proizvoda, nema mx460, slabo ima 420 i nema 4200). Moj savet - kupujte gf3ti200 dok ga ima jer ce ovi iz nVidie da nas primoraju na kupovinu gf4mx barem nas koji ili nemamo(ja na primer) ili necemo da damo 300+ dolara za gf4ti seriju...

pozdrav svima:)

Ja se apsolutno ne slazem... za 260DM, GF4MX440 je ok kupovina... Karta ima svojih prednosti, jel tako Sale?

Odlicna slika (MSI, Creative), performanse iznad GF2Ti modela (u nizim i srednjim rez.) - a nView odlicno radi i TV-out je kvalitetan kao i ATI-jev po prvi put (nemojte odmah da napadate, prvo ga pogledajte, pa pricajte :))...

Da se ja pitam, pre bih uzeo to nego GF2Ti....
Naravno, Radeon 8500 tu nema sta da trazi.. .. Ako ga kod nas nadjes, platices ga dosta dosta vise od GF4MX kartica....

Naravno, R8500 se isplati ali ne za ekstremne igrace i one koji stalno nesto cackaju po sistemu (tweaker-freakers)....

Eto i mog suda...

Sale je rekao svoje u 3/2002:D

david je napisao(la):
Pa Radeon 8500 ima sta da trazi pored GF4 Ti , pre svega duplo je je jeftiniji , ima bolji Tv out ,kad se ukljuci anisotropic filtering brzi je od GF4 TI
http://www.hothardware.com/hh_files/S&V/visiontek_gf4ti(5).shtml

Ok, napisacu ja jednu funkciju koja ce radi samo na mojoj grafickoj i onda cu reci da je moja graficka (i740 :) najbrza.

Preterujem ja, naravno, pre svega veze nemam sa programiranjem, a je odavno je i740 u fioci ali valjda kapiras smisao.
Ne porediti neuporedivo.
I ne pocinji kao Notax "samo je odnos cena/performanse bitan" jer ima i tebi i njemu da poklonim jedan 286 koji ce dakle imati beskonacno povoljan pomenuti odnos i moracete da pricate da 286 rules, da je najbolji itd....

Dakle, GF4 Ti je mnogo skuplji, ali i mnogo brzi od 8500. Ne toliko koliko je skuplji, ali kada je najbolje bilo isplativo.
Kvalitet prikaza je verovatno i dalje na strani Ati-a, ali meni licno nista ne fali ni na "quality brand" GF2 karticama pa na dalje.

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):
Ja se apsolutno ne slazem... za 260DM, GF4MX440 je ok kupovina... Karta ima svojih prednosti, jel tako Sale?

Tako je kolege :)
GF4MX440 je definitivno bolji od GF2 Ti, a kada mu cena spadne ispod 250 i pridje magicnoj cifri od 100 € (sto ce cenim biti najkasnije do leta) bice best buy.

Pozdrav!

Jedini mali zayeb moze da bude ako Doom 3 i U2 stvarno izadju oko leta ili najesen - ali obe igre ce, kako pricaju , imati totalno drugaciji, tzv. "nV10 codepath" za sve pre nV20 i nV25 kartica...
Moci ce i to da se igra sa GF4MX... ali pomalo traljavo...

Niko se nikad nije nauzivao na kartici od 200-njak DM.
Tako da cak i ako Doom 3 bude previse za GF4MX, kapiracu to za sasvim normalno. Pod previse mislim da se ne bude mogao igrati na nekim srednjim vrednostima. Ubedjen sam da ce se moci igrati uz malo kompromisa kada je kvalitet i kolicina efekata u pitanju.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
I ne pocinji kao Notax "samo je odnos cena/performanse bitan" jer ima i tebi i njemu da poklonim jedan 286 koji ce dakle imati beskonacno povoljan pomenuti odnos i moracete da pricate da 286 rules, da je najbolji itd....

Tako je kolege :)
GF4MX440 je definitivno bolji od GF2 Ti, a kada mu cena spadne ispod 250 i pridje magicnoj cifri od 100 € (sto ce cenim biti najkasnije do leta) bice best buy.

Pozdrav!

Podvojena licnost ????????????????????/

Daj bre... samo mu je nedostajao smajli....

notax je napisao(la):
Podvojena licnost ????????????????????/

Ne, sto pitas ?

GF4MX je trenutno odlican izbor za ~130 €.
Best buy je jos uvek GF2MX400, a ko ima kesa nek kupi GF3Ti200.

Sta je tu nejasno ?

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno