Šta je novo?

ATI Radeon 8500 i Max Payne

• Začetnik teme floki
  • Datum pokretanja
F

floki

Guest
Ne mogu da pokrenem igru Max Payne na mom racunaru i igricu Grand Prix 3 Season 2000
Kada pokrenem Max Payne posle introa pocne ucitavanje i vrati me na desktop,a kod Grand Prix 3 mi kod rekalibracije izbacuje eror i ne da mi da pokrenem igru u zeljenoj rezoluciji.
Inace imam ASUS A7V333 maticnu plocu , procesor AMD XP 1700+
Graficku karticu 64 MB DDR ATI Radeon 8500 , memorije 768 DDR Kingston.

P O M A G A J T E ! ! ! ! ! !

I ti si nas`o da uparis via-u i radeona:) Pa jesi video na netu da se bas ne mirisu najbolje.....
Nema tu mnogo filozofije, ili radi ili ne radi i pomoci nema...
jedino da menjas drajvere....i ukljuci agp 2X u biosu i iskljuci fast write ako je ukljucen...

:wave;

Broz je napisao(la):
I ti si nas`o da uparis via-u i radeona:) Pa jesi video na netu da se bas ne mirisu najbolje.....
Nema tu mnogo filozofije, ili radi ili ne radi i pomoci nema...
jedino da menjas drajvere....i ukljuci agp 2X u biosu i iskljuci fast write ako je ukljucen...
Hvala na savetu probao sam to ali kada agp stavim na 2x uopste nece da mi podigne windows,zasto mislis da se ati i asus ne mirisu?
Pozdrav!(D)

floki je napisao(la):
Hvala na savetu probao sam to ali kada agp stavim na 2x uopste nece da mi podigne windows,zasto mislis da se ati i asus ne mirisu?
Pozdrav!(D)

Cenjeni marsal nije mislio da se ne slazu Asus i Ati, vec Via koja je izradila KT333 chipset i vec pomenuti Ati...A to je svima poznat problem, nazalost :(

floki je napisao(la):
Ne mogu da pokrenem igru Max Payne na mom racunaru i igricu Grand Prix 3 Season 2000
...

Nije problem do kombinacije VIA-ATi (taj problem je reshen josh pre 2 godine), vec je problem do samog Max Payne, koji se pak deshava samo na ATi akrticama. Kako su rekli autori, igra trazi neke ekstenzije koje imaju samo nVidia kartice, te se deshava to shto se deshava. Reshenje je da skinesh poslednji patch za Max Payne (chini mi se da je 1.05).

Bane

Re: Re: ATI Radeon 8500 i Max Payne

Bane je napisao(la):
Nije problem do kombinacije VIA-ATi (taj problem je reshen josh pre 2 godine), vec je problem do samog Max Payne, koji se pak deshava samo na ATi akrticama. Kako su rekli autori, igra trazi neke ekstenzije koje imaju samo nVidia kartice, te se deshava to shto se deshava. Reshenje je da skinesh poslednji patch za Max Payne (chini mi se da je 1.05).

Bane

E pa i nije bas samo sa ATI-jem... Izgleda da je problem sa VIA KT333 chipsetom... Ja imam GF3 i isto mi se desava i to ne samo u Max Payne-u nego u vecini OpenGL igara. Ja sam mislio da su driveri, ali sve sam isprobao, menjao sam i via4in1 verzije i nista. Cim krene da ucitava nivo ono me vrati u desktop. Slicno je i u Soldier of Fortune 2. Sa tim sto tamo ucita nivo ali posle par sekundi igranja vraca u desktop. Ako neko ima neko resenje za ovakav problem bilo bi lepo da nam javi :0) Inace probao sam i da menjam u BIOS-u podesavanja i opet isto...

Meni se desavalo isto ali ne sa OpenGL igricama vec sa onima koje koriste DX. Skoro sve su se "rusile" pri pocetku ili u sred igranja, i to tako sto se jednostavno ugasi igrica i vrati me u desktop, bez ikakve poruke za gresku ili slicno... (naravno ja zaboravim da save-ujem i sve ode u propast :( )
OGL igrice mi nikada nisu pravile problem

U pitanju je inace Abit KT7-RAID sa ATi Radeon 64 VIVO, Duron 700@800, 256 rama i winXP

petri je napisao(la):
Meni se desavalo isto ali ne sa OpenGL igricama vec sa onima koje koriste DX. Skoro sve su se "rusile" pri pocetku ili u sred igranja, i to tako sto se jednostavno ugasi igrica i vrati me u desktop, bez ikakve poruke za gresku ili slicno... (naravno ja zaboravim da save-ujem i sve ode u propast :( )
OGL igrice mi nikada nisu pravile problem

U pitanju je inace Abit KT7-RAID sa ATi Radeon 64 VIVO, Duron 700@800, 256 rama i winXP

Probaj sa win98....

Broz je napisao(la):
Probaj sa win98....

Znaci ipak je problem krajnje softverski? :D

Muka je u tome sto koristim neke aplikacije kao npr edonkey i DC koji "pojedu" win 98/ME za svega par sati, mozda i manje, iako niko ne sedi za kompom niti je pokrenuta bilo koja druga aplikacija.
A bitno mi je da se taj softver stalno vrti na masini, znaci sve u svemu win98/ME nema sta da trazi na mojoj masini (imao sam ranije i jedan i drugi i strasno sam se nervirao).

thanx anyway :)
na kraju cu da odustanem skroz od igranja... a ionako su moje omiljene igre uglavnom pog OGL-om :D

Vrh Dno