Šta je novo?

Ati radeon 5670 vs nvidia 9800GT 3d test

SAJEVAC

Cenjen
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
Matična ploča
gigabyte b450m ds3h
RAM
16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
Zvuk
Microlab 2.1 ....
PSU
corsair cx750m v2
Kućište
cooler master mb520
Monitor
Dell G2724D 165hz
Miš & tastatura
Redragon
Pristup internetu
  1. ADSL
Poslednja izmena:
Da is okrenuo još koju stranicu u tom testu, sve bi ti bilo jasno :). Uglavnom ... nije.
Ako planiraš upgrade sa 4670, preskoči slobodno, ne isplati ti se ništa ispod 5750/GTS450.

Poslednja izmena:
Napajanje me muci i to je najjace sto mogu da stavim.Mislim da ce vredeti meni poprilicno posto mi je budzet ogranicen..Jedna stvar je to da igram na monitoru 17 i nemam nameru da ga menjam pa ti sad vidi da li se isplati menjati ili ne ??Ja bi ionako za nekih godinu ipo menjao komplet masinu..LC kinez 400 w 17 a + 12 v...

Ja volim da igram u rezoluciji 1280x1024 i sve sto mi steka na toj rezoluciji ide mi po zivcima.Na pr metro,crysis i slicno.Volim da igram na very high ili high,a kad neka igra pocne da mi pada ispod toga onda mi ide po zivcima.Monitor mi je skroman i nemam razloga da sad pucam na neku zverinu kao sto je 5770,a i mogucnosti mi slabo dozvoljavaju sto zbog procesora sto i zbog napajanja.Mislim da ce 5670 dati dobar pomak na ovom monitoru stim da jede 9600GT za dorucak koja je osetno jaca od 4670,a i tu je sa 9800GT pa sad ko kaze da ta grafika nije dovoljna za monitor 17 onda se sigurno vara.Jedna stvar je i to da je 5670 jako mali potrosac i ovo napajanje ce raditi posao.

Sad opet stoji da ona sa 1 gb memorije neznaci nista jer je ta memorija prevelika za tu karticu....

Sad opet stoji da ona sa 1 gb memorije neznaci nista jer je ta memorija prevelika za tu karticu....

Nije istina, već u Worl of Tanks (koji može da se igra sa 9800GT opušteno) fali memorije video kartici sa 512Mb i znaju da pucaju teksture. 1Gb video RAM-a je već danas "must have".

Pogledaj testove na sledecim stranama u skoro svakoj igri 9800 daje veci fps...i da ja sam 9800 gurao jednu god na frontier od 450w star takodje jednu god...ali onu MSI bez dodatnog napajanja

Nije istina, već u Worl of Tanks (koji može da se igra sa 9800GT opušteno) fali memorije video kartici sa 512Mb i znaju da pucaju teksture. 1Gb video RAM-a je već danas "must have".

Ne bi se bas slozio sa tobom.Za tu karticu je to vise reklama jer je ona slaba da iskoristi 1 gb memorije.512 mb kad je ona u pitanju je dovoljno sasvim.Svakakve gluposti sam vidjao pa cak i kartice koje su duplo slabije sa 1GB memorije.Ta kartica ima 400 sd procesora i jednostavno nije sposobna da tu memoriju iskoristi do kraja bas kao i njen stariji brat 4670 koji je ogranicen takodje uskim grlom od 128 bita pa za njega taj 1gb nista ne prestavlja.

Ja volim da igram u rezoluciji 1280x1024 i sve sto mi steka na toj rezoluciji ide mi po zivcima.Na pr metro,crysis i slicno.Volim da igram na very high ili high,a kad neka igra pocne da mi pada ispod toga onda mi ide po zivcima.Monitor mi je skroman i nemam razloga da sad pucam na neku zverinu kao sto je 5770,a i mogucnosti mi slabo dozvoljavaju sto zbog procesora sto i zbog napajanja.Mislim da ce 5670 dati dobar pomak na ovom monitoru stim da jede 9600GT za dorucak koja je osetno jaca od 4670,a i tu je sa 9800GT pa sad ko kaze da ta grafika nije dovoljna za monitor 17 onda se sigurno vara.Jedna stvar je i to da je 5670 jako mali potrosac i ovo napajanje ce raditi posao.

Ja sam bas pre nekoliko dana kupio Gigabte 5670 1GB. I igram se na rezoluciji 1280x1024, i za ono sto ja igram, ne treba mi nista jace. Frejmove ne gledam, vazno mi je samo da igra ne secka i ne koci... Igram PES2011, GRID i Dirt2 bez ikakvih problema... Krajzise i metroe sreco ne igram pa mi ne treba grafika od 500 jura :d

To sto ti igras mozes i sa 8600GT da teras bez problema.

Ne bi se bas slozio sa tobom.Za tu karticu je to vise reklama jer je ona slaba da iskoristi 1 gb memorije.512 mb kad je ona u pitanju je dovoljno sasvim.Svakakve gluposti sam vidjao pa cak i kartice koje su duplo slabije sa 1GB memorije.Ta kartica ima 400 sd procesora i jednostavno nije sposobna da tu memoriju iskoristi do kraja bas kao i njen stariji brat 4670 koji je ogranicen takodje uskim grlom od 128 bita pa za njega taj 1gb nista ne prestavlja.

Ok, imaš svoje mišljenje (i ja se delimično slažem) al' evo da vidiš da i pored toga (usko grlo memoriske magistrale) ko ima veći memorijski protok:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=623&card2=575
;)

i da ne pomisliš da nešto kontriram:

Pogledaj testove na sledecim stranama u skoro svakoj igri 9800 daje veci fps...

To je sigurno tačno! Imao sam skoro OC Edition R4830 koji je po specifikaciji bolji i od R5670 i takav kakav je, taj R4830 ne može da prismrdi GF 8800GT po performansama u igrama. Neretko je GF 9800GT je još brži od GF 8800GT (mnogi modeli imaju podignute def. taktove) + veća OC margina... tako da verujem mogli bi svi da se složimo - 9800GT je za rezolucije kofiguracije sa "slabim napajanjima" i monitorima do 1280x1024 pa i do 1440x900 najbolja kupovina. :)

Ali ono što sam rekao za World of Tanks je provereno, čisto da znate ako imate u planu to da igrate onda obavezno kartica sa 1 GB (naravno DDR3, nikako DDR2 vidoe memorije)! :D

Poslednja izmena:
Ok, imaš svoje mišljenje (i ja se delimično slažem) al' evo da vidiš da i pored toga (usko grlo memoriske magistrale) ko ima veći memorijski protok:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=623&card2=575
;)

i da ne pomisliš da nešto kontriram:

To je sigurno tačno! Imao sam skoro OC Edition R4830 koji je po specifikaciji bolji i od R5670 i takav kakav je, taj R4830 ne može da prismrdi GF 8800GT po performansama u igrama. Neretko je GF 9800GT je još brži od GF 8800GT (mnogi modeli imaju podignute def. taktove) + veća OC margina... tako da verujem mogli bi svi da se složimo - 9800GT je za rezolucije kofiguracije sa "slabim napajanjima" i monitorima do 1280x1024 pa i do 1440x900 najbolja kupovina. :)

Ali ono što sam rekao za World of Tanks je provereno, čisto da znate ako imate u planu to da igrate onda obavezno kartica sa 1 GB (naravno DDR3, nikako DDR2 vidoe memorije)! :D

Ma ddr 2 je tesko i naci vise sem ako neces da kupis neku karticu koja je dno dna,a sto se tice 8800 GT i 9800GT samo cu reci sledece,a to je da su to dve iste kartice koje se razlikuju jako malo.Ne bi se slozio sa tobom da R 4830 nmz da prismrdi u igrama 8800GT.Nisam licno video ali mislim da testovi govore drugacije.Sad sto se tice memorije i GTA 4 zdere memoriju poprilicno pa ti sad kad pogledas sta ces pre kupiti ati 4670 od 1gb ili 4830 od 512MB?To sam pokusao da kazem da memorija ne vredi mnogo i da je to sam trzisni trik da se kupci koji nisu upuceni u materiju izrade zestoko.Takodje sluzi da bi se klinci nadmetali ko ima jacu grafu,a pojma nemaju cime raspolazu.Sad sto se tice te igre koju si ti naveo necu nista reci posto je nisam probao :)

Poslednja izmena:
A poredjenje 5670 i 3850/70? Koliko je isplativ prelazak na 5670?

Zavisi od mogucnosti,jaci je 5670 podosta..

^
Slažem se, mora biti jači, ja sam video više nego očiglednu (bojim se da napišem drastičnu da me neki ATi fan ne napadne :D )razliku prelaskom sa R3870 na GF 8800GT. ;)

8800GT jede r 3870 za ruckic sem ako nije x 2 :p

Nazad
Vrh Dno