Šta je novo?

Ati Radeon 4350

StexDelije

Cenjen
Učlanjen(a)
22.07.2012
Poena
169
E ovako momci kupio sam graficku pre jedno 5,6 nedelja i kad upalim kuciste prvo se pojavi jedna slika i pocrni mi ekran a sija lampica da monitor radi. Nekada se desi da on upali a kuler na grafickoj i svi ostali rade da bude skroz CRN ekran. Uz par restarta gasenja i paljenja on upali i to jedva. Imali neko neku pomoc???

Dali ima konektor za ekstra napajanje ? Ako ima, dali je povezano ? Koja ploča, dali ona ima intergrisanu grafiku i ako ima dali je u BIOSu prebačeno da PCIe bude prva ? Mnogo malo podataka, neznamo čak ni ko je proizvodjač, ima ih raznih. Mada ova ne troši mnogo struje, može biti čak i do napajanja.

Cini mi se da ove karte imaju po jedan DVi i jedan VGA prikljucak za monitor. Pretpostavljam da si ti prikljucio na digitalni (beli). Probaj da prikljucis monitor na analogni (plavi) prikljucak da vidis sta se desava. Ako je sa starom grafikom sve radilo kako treba ne bi trebalo da je napajanje u pitanju. Ako imas na ploci integrisanu grafiku
(analogni -plavi prikljucak koji se nalazi sa zadnje strane kucista na ploci) povezi monitor na njega, pa ako tada imas sliku onda verovatno nesto nije u redu sa grafikom. Ono prebacivanje u biosu, koja će pci grafika da bude primarna, mislim da to komp treba da odradi automatski.

Ne prikljuco sam ga na plavi. Sad kad sam dosao iz skole on je bio upaljen. Sad sam ga ugasio i upalio on je normalno radio ali naprimer juce to tako nije bilo. Nego sam morao da ga restartujem 3-4 puta da bi normalno upalio i on je nekako upalio ali tamna slika kako se dizao sistem tako je i slike od tamne ka jacoj.?

Jedino onda ostaje napajanje- Takođe neće sne kombinacije ploče i grafičke da prebacuju automatski između IGP i PCI e. Koje napajanje imaš sada? Koja MB ?

370W. Na specifikacije : Procesor: Amd Athlond(tm) 64 X2 Dual core 4000+ 2.10 GHz, RAM: 2,00 GB. Stavio sam na integrisani isto se desava znaci nije do grafike. Sad sam ga upalio ali kako on pali tako ja palim i gasim monitor i nekako digne sliku?

Ako je taj PSU od 370W neki Kung fu možda je i on popustio. Možeš li negde da proveriš monitor ? samo da budeš siguran da nije do njega.

Gde bih mogao da proverim brate. Da nije mozda onaj plavi kabal sto ide od monitora do kucista? Moguce i da je napajanje lose pa ne moze da pokrene ali da je do napajanja nebi mogao uopste da pojavi sliku?

sija lampica da monitor radi. Nekada se desi da on upali a kuler na grafickoj i svi ostali rade da bude skroz CRN ekran.

Ovakavi simptomi ukazuju na monitor...probaj da uperis baterisku lampu u ekran i vidi jel ti se nadzire slika....moguce da je otislo pozadisko osvetljenje na monitoru....

Aham sutra cu da probam i to. Kad ga palim radim paljenje-gasenje monitora da bi video dokle mi je stiglo ocitavanje to jest dizanje sistema. Ako je problem do monitora onda je resenje nov?

HELP. Evo pisem sa uperenom lampom u komp da bih video nesto 😀 kad je ekran crn sa uperenom lampom u monitor ja vidim slabo sliku. Znaci problem je do svetlosti u monitoru ?? Kkako to da resim???

Pa nosi monitor u servis...nema ti druge...Sam tesko da mozes da resis problem,sem ako nemas drugi invertor i malo znanja u rukama...

Poslednja izmena:
A do cega mooze biti problem u samom monitoru? I da nije mozda problem u onom plavom kablu sto ide od kucista do monitora?

Nije problem u ''plavom kablu''...taj kabal sluzi za prenos slike...a ti istu dobijas na monitoru...samo nemas pozadinsko osvetljenje...Crklo to je ovo najverovatnije...

Prilozi

• 433409495_o.jpg
    433409495_o.jpg
    132.7 KB · Pregleda: 37
Pa onda jedino da uzmem od druga monitor i ako kod njega radi onda je to problem 🙂

Nazad
Vrh Dno