Šta je novo?

ATI Omega drajveri

Lomnica_city

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
680
Vidjao sam po forumima da ljudi hvale Omega drajvere,da ih je i ATI prihvatio kao najbolje"third party"drajvere... a i da su mnogi imali koristi od njih kad su u pitanju Mobility Radeon-i (bolje performanse,mogucnost finog overkloka,finog jer nemogu bas lepo da se hlade u laptopu ali za igrice...) pa sam hteo i ja da pokusam i skinuo najnovije koje sam nasao,medjutim...
Nakon instalacije i restarta sam mogao da vidim sve do startovanja Windows-a ali kad bi dosao do desktopa nije prikazivao nista,samo teget ekran (ne crn) i sad mi nije jasno sta je mogao biti problem jer tamo pise da provereno rade sa Ati Mobility od M6 pa do najnovijih ali izgleda da ovi ne rade,da li onda postoje neki koji rade na ATI Mobility 9200?Vec sam skinuo one drajvere da bih povratio Windows ali ovi koji nisu radili su bili:"Latest driver 2.6.75z based on Catalyst 5.10"pa ako znate neke koji provereno i dobro rade...?
Pozdrav ,)

Ja sam problem sa drajverima resio modikujuci fajl CX_26413.inf u folderu XP_INF, gde su ti otpaovani drajveri, cini mi se da moras da dodas svoju graficku pod stavkom "[Manufacturer]" to prekopiras iz starog inf fajla i modifikujes jos jednu stavku, potrazi malo na netu, ne mogu da se setim sta bese tacno, ali moze da se nadje uputsvo na netu.

stavio sam te modifikovane Omega drajvere bas na Ati Mobility M6 i nema nikakvih problema - zamisli kad funkcionise i mogucnost OC-a.

Samo probaj drugu verziju drajvera i sve bi trebalo da legne na svoje mesto...

Resen je problem,ako to nekog zanima!
Potrazio sam po netu resenje i na jednom forumu bas za moj model laptopa (bas je popularan preko grane) :) sam nasao da svaki noviji Catalist od verzije 5.6 ima problema sa prepoznavanjem LCD monitora,a onda sam na ATI sajtu primetio da se sve novije verzije Catalist-a rade SAMO za ATI Mobility od 9600 i novije pa sam lepo skinuo Omega drajvere zasnovane na Catalyst 5.6 drajverima i sad radi kao zmaj!
Sad mi medjutim pokazuje cip kao ATI Mobility 9000 i Internal RAM DAC 400MHz a sa originalnim drajverima je pisalo ATI Mobility 9200 ali Internal RAM DAC 350MHz i nije mi pokazivao"filmice"na pocetku i u toku igrice COD2 a i downclock-ovao mi je RAM DAC?
Izgleda da nece vise biti updejta za nas koji imamo ATI Mobillity starije od 9200!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Vrh Dno