Šta je novo?

ATI Mobility Radeon HD 2400 drajver problem

rogi23

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam problem sa drajverom za laptop MSI EX610 X. Sa matičnog sajta sam skinuo drajvere za XP. Ali su stari oko godinu dana. I pojavljuje mi se BSOD gde u grešci stoji ATI i još nešto. Znači ne valja drajver. Posle toga sam skinuo ATI Catalyst Drivers 8.2 sa Filehippo
i pri instalaciji mi izbaci obaveštenje da drajver nije za OS koji ja koristim (XP Professional) :shock:.
Onda sam prešao na AMD sajt i našao drajver za ATI Mobility Radeon™ HD 2400 i kada sam počeo da ga skidam, video sam da ima istu oznaku kao i Filehippo-a. Ne znam više šta da radim, pa mi je pomoć neophodana. Hvala unapred.

Ma skini Omega drajvere za ATI i uzivaj,nisam siguran da si uopste skidao drajvere za Mobility jer,koliko je meni poznato,do skora,a mozda i dalje,Catalyst NEMA drajvere za Mobility karte,mada doticni odavno ne koristim pa se izvinjavam ako je nesto promenjeno u medjuvremeno i ubaceni Mobility drajveri u isti!?
Pozdrav ,)

Ma skini Omega drajvere za ATI i uzivaj,nisam siguran da si uopste skidao drajvere za Mobility jer,koliko je meni poznato,do skora,a mozda i dalje,Catalyst NEMA drajvere za Mobility karte,mada doticni odavno ne koristim pa se izvinjavam ako je nesto promenjeno u medjuvremeno i ubaceni Mobility drajveri u isti!?
Pozdrav ,)

mobility drajvere izbacuju sami proizvodjaci laptopova, tako da pravac sajt proizvodjaca laptopa ili bilo koji drugi proizvodjac koji ima u ponudi mobility radeon drajver na sajtu ;)

@ Northwood

Nisi dobro video. Prvo sam skinuo sa MSI sajta. Stari su godinu dana. Napisao sam gore. I pojavljue mi se BSOD sa ati2dvag greškom. Zato sma rešio da ih menjam. (laptop je kupljen pre nedelju dana).

Poslednja izmena:
ati driveri

imam isti laptop i skidao sm sve drivere sa sajta:http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1316
i za xp ima driver koji je tezak 170 mb i zove se ati_m72m_vga_xp_ex610_nb.zip link direktno na stranu sa driverom: http://global.msi.com.tw/index.php?func=driverfile&dno=6165&i=1

e sad ja sam prvo instalirao xp i ostajao mi je jedan znak uzvika u device verovatno ms acpi i nervirao me mnogo. Ati Driveri na strani su datirani sa 12.12.2007 tako da nisu mnogo bajati ali neke igre nisu htele da mi rade iz nepoznatog razloga (age of kings). Da se ne bi mnogo mucio i nervirao instalirao sam vistu i sve radi ok. koristim nero 7.5.9.1 pod vistom i sve ostalo mi radi besprekorno.

mobility drajvere izbacuju sami proizvodjaci laptopova, tako da pravac sajt proizvodjaca laptopa ili bilo koji drugi proizvodjac koji ima u ponudi mobility radeon drajver na sajtu ;)

ALI takodje postoje i u Omega drajverima,znaci ne samo kod proizvodjaca laptopova,da je tako ja bih jos koristio one sa HP sajta iz druge polovine 2006-e godine,sa kojima nisam ni mogao da pokrenem Crysis (krenu da padaju iz aviona i sve je crno i secka nevidjeno tako da izgleda kao da lebde u vazduhu a ne padaju,a posle nekoliko minuta blokira skroz),a i COD4 je malo seckao,dok sa trenutnim Omega drajverom koji sam skinuo pre par meseci,zasnovanim na nekom 7.xx Catalystu (sad sigurno ima i noviji),imam mnogo bolje performanse!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
ja sam probao da instaliram 8.2 driver (običan) i nakon restarta javlja da nije instaliran driver. kad sam vratio msi-jev driver više ne mogu da gledam 720p filmove i igram igrice. naravno prethodno sam obisao staru instalaciju i sve fajlove na disku. onda odem na omega stranicu izaberem ati + vista 32 i na dnu piše stay tuned, coming soon i ništa se ne dešava. zašto stari driver ne radi ako je prijavio uspešnu instalaciju?

Zato sto sam izgleda u pravu,obican drajver NEMA u sebi nista o Mobility karticama,zato i ne prepoznaje tvoju i samo ti je jos zabrljao gore onaj postojeci drajver koji je pokusao da prepise!
Pozdrav ,)

ja sam probao da instaliram 8.2 driver (običan) i nakon restarta javlja da nije instaliran driver. kad sam vratio msi-jev driver više ne mogu da gledam 720p filmove i igram igrice. naravno prethodno sam obisao staru instalaciju i sve fajlove na disku. onda odem na omega stranicu izaberem ati + vista 32 i na dnu piše stay tuned, coming soon i ništa se ne dešava. zašto stari driver ne radi ako je prijavio uspešnu instalaciju?

Driver Packaging Version 8.432-071101a-055540C-MSI
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 7.01.01.704
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Version 7.14.10.0540
OpenGL Version 6.14.10.7056
Catalyst® Control Center Version 2007.1101.2317.39832

evo to mi pise u kontrol panelu od atija, igram igrice titan quest imortal throne...
kad budem nabavio nesto 720p pusticu cisto da vidim moze li

Nazad
Vrh Dno