Šta je novo?

Ati i refresh fix...

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Sta koristiti za ref.rate fix za Ati kartice pod Win Xp.Ranije sam za nvdia koristio refresh force.

Meni i za ATI-ja reforce fino radi posao.

takodje... ali sa Cat 3.4 i Rage Tweakerom, ne treba ti ReForce...

mista ti od tog metreba sve imas u cat. 3.4 drajverima u displays tab i kliknes na dugacko dugme na kone pise monitor tamo ces videti opciju directx override refresh rate

Ludjak je napisao(la):
mista ti od tog metreba sve imas u cat. 3.4 drajverima u displays tab i kliknes na dugacko dugme na kone pise monitor tamo ces videti opciju directx override refresh rate

A sta za OpenGL ?

Za OpenGL koristiti ruski ATI refresh FIX 9.7.7.0 ili tako nesto. I to BETA. I to paziti dobro da nemate prikljucen i TV na kartu, ili ce da pobrljavi drajver. Inace radi kako treba.

Borko je napisao(la):
...A sta za OpenGL ?

Ja koristim PowerStrip a moze i Radeonator 2.x ... znaci imas gomilu raznih programa.

Ne moze ni powerstrip ni Radeonator. Moze samo rus. Koga ne mrzi, neka proveri... Pozdrav.

Darko je napisao(la):
Ne moze ni powerstrip ni Radeonator. Moze samo rus. Koga ne mrzi, neka proveri... Pozdrav.

:beat: :beat: :beat: Darko ja verovatno haluciniram ... :beat:

Bolje TI uzmi pa Proveri :mrgreen:

Mislim da nije uredu da izjavljujes takve netacne stvari.
Kao sto rekoh: koristim oba navedena programa (PowerStrip i Radeonator 2.0) za tu namenu od kad imam 9500 (4.meseca).

Da dodam da se to postize:

- pomocu PowerStripa u sekciji Display Profiles/Configure, zakljucavanjem (slicica katanca) tj. izborom "Custom timing" za Refresh rate.

- u Radeonator 2.x programu, izborom "Locker" ikone (dole levo) pomocu koje odredjujes "minimalne" frekvencije rada monitora na zeljenim rezolucijama (vazi i za OpenGL i za sve ostalo).

Maxeru, ako nesto ne radim nikad to je pricanje napamet. Ne znam da li je izlazila nova verzija Power Stripa, ali moj nije radio nikako sa OpenGL-om. DirectX radi savrseno...
A Radeonator je toliko bajat da ga se jedva secam :D
Iskreno, u doba kada sam ja probao Radeonator (pre 2 godine, kada sam imao Radeta LE), nista nije radio kako treba. Sio ga je Rage 3D za tri koplja.
A ruski Refresh Fix radi 100%.

Radi i DirectX refresh fix iz Cat3.4 control panela i za DX i za OpenGl.

Imas i intervju na driverheavenu http://www.driverheaven.net/terrymakedon2/ sa Terry Makedonom gde i on to potvrdjuje, izmedju jos neih zanimljivih stvari, samo sto jos treba da tu opciju preimenuju.
Zardon: What about the promised OpenGL refresh rate fix, is this working correctly now?

Terry: This actually has been fixed a while ago. (As of CATALYST 3.1 I believe). For some context, there is a situation in Windows XP where full screen 3D applications and games would always run only on 60Hz.

To override this users need to do the following
1 .Click anywhere on your desktop
2. Properties
3. Settings Tab
4. Advanced Button
5. Displays Tab
6. Monitor button
7. There is a drop down box called “DirectX Override Refresh Rate”
I recommend the setting “same as desktop”, but users can put whatever refresh rate they want to fix.

I realize though the text might be misleading so I have entered a change request to amend the name of the drop down box to “Refresh Rate Override”, as this applies to both OpenGL and DirectX.

A inace to isto rade, kao sto ti je maxer vec rekao, i Rage3D tweaker, Radeonator, Powerstrip i jos x programa, na svim radeonima, od 7000 do 9800.

Darko je napisao(la):
Maxeru, ako nesto ne radim nikad to je pricanje napamet. Ne znam da li je izlazila nova verzija Power Stripa, ali moj nije radio nikako sa OpenGL-om. DirectX radi savrseno...
A Radeonator je toliko bajat da ga se jedva secam :D
Iskreno, u doba kada sam ja probao Radeonator (pre 2 godine, kada sam imao Radeta LE), nista nije radio kako treba. Sio ga je Rage 3D za tri koplja.
A ruski Refresh Fix radi 100%.

Pa napamet je kad "kod tebe ne radi"...
PowerStrip je to mogao da uradi od kada postoji XP ... a ja ga licno koristim na svim oper.sistemima jos od 02/1999 i naravno odmah sam ga koristio i za XP (da resim taj problem sa 60Hz u igrama).
Znaci nema tu "vadjenja" sa "ako je izasao novi PowerStrip" ... vec ga malo bolje prostudiraj.

maxer je napisao(la):
...

Pa napamet je kad "kod tebe ne radi"...
PowerStrip je to mogao da uradi od kada postoji XP ... a ja ga licno koristim na svim oper.sistemima jos od 02/1999 i naravno odmah sam ga koristio i za XP (da resim taj problem sa 60Hz u igrama).
Znaci nema tu "vadjenja" sa "ako je izasao novi PowerStrip" ... vec ga malo bolje prostudiraj.

Kao sto rekoh... Resava problem u DX igrama :D
Al, ajde probacu ponovo... Hmpf. Javicu sta sam uradio... Mozda stvano nisam u pravu, ali videcemo! PoZ! cheers
Sad kaaaad ga doooovatim... :D

Darko je napisao(la):
...
Kao sto rekoh... Resava problem u DX igrama :D
Al, ajde probacu ponovo... Hmpf. Javicu sta sam uradio... Mozda stvano nisam u pravu, ali videcemo! PoZ! cheers
Sad kaaaad ga doooovatim... :D

Fiksiraj frekvenciju osvezavanja na zeljenu (kao sto vec spomenuh) i to ce vaziti podjednako za OpenGL igre kao i za DirectX.
Naravno PowerStrip mora da bude aktivan za to vreme.

cheers

maxer je napisao(la):
...

Naravno PowerStrip mora da bude aktivan za to vreme.

Staaaa? Mora da bude aktivan u toku igranja, ili koriscenja oGL?! :confused:

Darko je napisao(la):
...Staaaa? Mora da bude aktivan u toku igranja, ili koriscenja oGL?! :confused:

Ne brini, neces izgubiti nista ... on ne utice na performanse.
A i ne smeta ti posto je minimizovan.

Nazad
Vrh Dno