Šta je novo?

ATI i drajveri

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kupio sam Powered by ATI karticu 7500LE, međutim prilikom instaliranja drajvera sa CD-a dobio bih brljotine, a imam i problema i prilikom instaliranja drajvera sa Bencha, pošto neradi automatska instalacija, bar ne meni, a ne postoji opcija za 7500LE već samo za 7500 ili Radeon LE.
Poturio sam mu ove drajvere za 7500, ali od onda imam problema tipa zamrzavanje sistema.

Može neka pomoć ?

pa mozhe ali

Poz

Evo ja sam vlasnik Ati 7200 build by Ati i evo prvo
koji je proizvodjach ?
npr Gigabyte
odesh na www.gigabyte.com.tw nadjesh opis tvoje grafichke kartice i downloadujesh drivere za karticu i voala instalirash drivere
ili odesh na www.ati.com i skinesh zadnju reviziju drivera ali pazi za koji op.sistem skidash drivere.
Javi rezultate

Drajveri

Drajveri na ATI-jevom sajtu za Powered By kartice su isti kao i oni na Benchu, probacu sada da skinem drajvere za XP i instaliram njega.
Posto u drajverima nisam imao opciju ya RadeOn 7500LE, instalirao sam ga kao 7500 , i programi za tweakovanje mi prijavljuje sledece parametre clock 275, mem 200 ddr,RamDAC 400. Da li je moguce da je to ustvari 7500 a ne 7500LE?
Pozdrav!

Ati i XP

Instalirao sam XP i bez problema ( kuc,kuc ) instalirao ATI-je drajvere.
Sada me interesuje koji Control Panel treba da instaliram , tj. da li je CP isti za Xp i 2k.

Pozdrav

Isti je za sve ali je ovaj novi ogroman, kao uostalom i svi drajveri kod Ati-ja. Ali to je mozda i ok, imas jedan drajver za sve njihove kartice...Mislim da su najnoviji drajveri za ATIja na LOTR Game disku, pa da ustedis nekih 25tak MB koliko su teski drajveri i CP.

Hvala na odgovorima

Trenutno nemam @world vremena, pa ce to sacekati to sledece nedelje, ali ne bih ni da reinstaliram drajvere ako ne moram, a skinuo sam i programcic rage3dtweak, u kojima ima preset opcije tvikovanja za neke od igrica koje igram, pa je valjda i to dovoljno

Pozdrav svima!

Re: Drajveri

Nemanja je napisao(la):
Drajveri na ATI-jevom sajtu za Powered By kartice su isti kao i oni na Benchu, probacu sada da skinem drajvere za XP i instaliram njega.
Posto u drajverima nisam imao opciju ya RadeOn 7500LE, instalirao sam ga kao 7500 , i programi za tweakovanje mi prijavljuje sledece parametre clock 275, mem 200 ddr,RamDAC 400. Da li je moguce da je to ustvari 7500 a ne 7500LE?
Pozdrav!

Radeon 7500 Pro radi na 270/230 Mhz tako da je to tvoje verovatno LE. Razlika u brzini (posto sam imao oba u masini) je bila do 1000 3d-markova.

Pozdrav,
Nebojsa

Taj problem sa brljotinama u xp-u moze se korigovati sa bios patch-om za 7500. I meni se to isto desavalo sa club3d 7500 i bba driverima. Nazalost za to sam saznao tek posto sam prodao karticu!
Ako te interesuje da koristis bba drivere, moraces da uradis taj bios fix.
Trenutno trazim link, postovacu ga kad budem nasao!
Nasao sam, radi se o jetway firmi koja isto proizvodi r7500, i oni su to sredili update-om biosa za njihovu karticu. Ako hoces probaj sa njihovim biosom, ali prvo sa rambios programom testiraj da li uopste tvoja kartica radi sa tim biosom.
www.jetway.com.tw
ili
http://www.reverso.net/url/result_l...//www.radeonthetop.com/downloads.php?cat=bios

Probaj na jetway site-u u download/bios da nadjes za 7500LE posto ovaj drugi nije za LE.

Hvala na odogovorima

Medjutim, instalirao sam za win98SE drajvere sa CD-a, a za XP sam
instalirao drajvere za powered by ati kartice sa atijevog sajta.
Nisam puno isprobavao igrice, medjutim obe koje sam probao
prave mi probleme na oba sistema GTA3 radi samo prvi put,
posle nece da se pokrene, isto tako i NOLF2, ali zasada probano samo
na XP-u.
Ne znam do cega, ali tako je..:( mada neki put posle nekoliko
uzastopnih pokusaja igra kreneFX
Sto se tice update biosa, nisam bas takov gejmer da bih se u to
upustao, ali u svakom slucaju puno hvala na savetu i linkovima,
skinucu programcice, pa mozda se i odlucim za updatovanje

Vrh Dno