Šta je novo?

ATI i AutoCAD problem

• Začetnik teme Začetnik teme xaver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Imam specifican problem sa Ati 9250 , 9200 , 7000 karticama

Druge nisam probao. Ako neko ima neki od jacih modela ATI-ja i Autocad instaliran mogao bi da proba.

Kada pokusam da u AutoCAD-u prebacim ekranski prokaz na OpenGL
/tools>options>system>current graphic 3D display> u odeljku acceleration moze da se bira izmadju "software" i "hardvare". Kada se ukljuci hardware prebacuje se na OpenGl protokol.

Kada to uradim na gore pomenutim karticama desi ce cudna stvar: Kako mrdam misa preko ikonica one nestaju. To se desi i sa desktopom na kome ne ostane ni jedna ikonica. Moram sve da restartujem, dok ne dignem CAD sve je ok kako ga podignem sve isto. Primetio sam da kad instaliram Omega divere za ATI i pritom iskljucim fastwrites, kao i u autocad-u "use geometry acceleration (single precision)" stvari deluju normalno ali mi se cini sa losijim performansama.

Sve ovo sam probao na nekoliko razlicitih masina. WinXP SP1 i SP2 i uvek isto.

Ako neko ima neki ATI 9550, 9600.... neka proba pa ako se pojaljuje isti problem neka vrati kao je bilo i bice ok.

Zanima me jos neko iskustvo...

Poslednja izmena:
9600xt/catalyst 4.10: ništa od gore navedenog, sve šljaka, samo je hardware sa lošijim performansama od software... stoga koristim software

Necu da pitam zasto koristis OpenGL za AutoCad, vec cu ti samo reci da u kombinaciji X700, catalyst 4.12, AuroCad 2005, XP SP2... sve funkcionise najnormalnije.
Pozdrav.

Promeni drajvere, na cat 4.10 radi, dok sa 4.6 ili 4.8, ako se ne varam postoji bas taj problem 😉

Nisam promeni drajvere vec sam promenio graficku. Useo nvidiu i nema tih problema.
Uz to Hardware je openGL ... bas ono sto meni treba... mnogo je brze nego "software" (naravno kad radi kako treba)

*ebiga kada je OpenGL u pitanju nVidia rulez!!!!!

Meni iskustvo govori da u AutoCadu OpenGL ima smisla ako se redi o crtezima sa ogromnom, zaista ogromnim brojem linija i ako ga upotrebljavas vise za 3D, nego za 2D-sto naravno nema previse smisla. No, ti narvano najbolje znas sta radis.

Evo inace sta Autodesk kaze za 3D hardversku aksceleraciju, mozda ti pomogne...

To use hardware acceleration, you must configure AutoCAD® to use an OpenGL.hdi driver that supports the OpenGL standard.

AutoCAD includes a default OpenGL driver that you can use with most video cards. Depending on which version of AutoCAD you have, the driver name is either WOpenGL7.hdi or WOpenGL8.hdi.

Some video cards have an OpenGL.hdi driver you use specifically with AutoCAD. If your video card comes with a compatible OpenGL driver for AutoCAD, it is recommended that you use that driver. It takes better advantage of the card's features.

Ati radeon 9200 SE i Catalyst 5.1, Win XP PS2 ACAD 04 sve radi ok.
Mislim da su problem drajveri. Imao sam slican problem sa nekim drugim programimima za modelovanje u 3D pa je problem resen sa najnovijm drajverima.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno