Šta je novo?

ATI HDMI zvuk - nije uvek inicijalizovan

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Athlon II X2 250 na 3.5 GHz, na Biostar A780L3L ploči, 2 GB DDR3, trenutno se koristi integrisana grafika vezana DVI-HDMI kablom na LCD TV 32 inch.
Problem je da HDMI zvuk nije inicijalizovan dok se TV, iako je upaljen, ne prebaci na HDMI ulaz, i dobije signal iz kompa
E sad, kad bi se tad HDMI zvuk inicijalizovao, sve bi bilo OK, ali zvuk ne radi dok se komp ne restartuje ( sa prebačenim TV-om na HDMI ulaz )
Rešenje je da kad palim komp, prebacim TV na HDMI, pa posle vratim, al ko će da misli na to
Da li postoji, negde u drajverima ( ja nisam video ), da se HDMI zvuk uvek inicijalizuje ?

Sve bi trebalo da radi bez ikakvog restarta, da li je verzija kabla dobra, ostatak drajvera za grafiku i sl...da bi na kompu mogao da selektujes hdmi izlaz znam da je potrebno tv da bud eupaljen i na nekim da bude prebacen na taj hdmi ulaz, bez ikakvih restarta to treba da radi posle.

da bi na kompu mogao da selektujes hdmi izlaz znam da je potrebno tv da bud eupaljen i na nekim da bude prebacen na taj hdmi ulaz, bez ikakvih restarta to treba da radi posle.
Pa to sam već rekao, tako radi, ali ako TV, dok se komp pali, nije na HDMI ulazu, ne može se izabrati HDMI zvuk

pa ne moze, on trazi ukljucen uredjaj da vidi.....tako funkcionise

Nazad
Vrh Dno