Šta je novo?

ATI HD7950 Overclocking

Bioshock

Cenjen
Učlanjen(a)
23.06.2013
Poena
159
Ovo je tema, kao što naslov kaže, o overklokovanju HD7950 i rezultatima.
Ja imam MSI HD7950 Twin Frozr III, koja radi po difoltu na voltaži od 1.125, i ima core od 960 i memoriju od 1250 MHz. Karticu gura 2500k na 4.4 MHz sa 8 GB rama.
Uz pomoć Afterburnera, klokovao sam grafičku da radi stabilno na voltaži od 1.250, sa core 1200 i memorijom na 1650.
Pogledajte prilog 124811

Kao benchmark sam koristio Metro Last Night Benchmark Tool.
U poređenju sa rezultatima iz ovog reviewa:
http://www.techspot.com/review/670-metro-last-light-performance/page2.html
Moji rezultati su zapanjujući.

Testirao sam na različitim rezolucijama, a podesio sam sve kao i ovi iz Techspota. Priložiću screeshots u sledežoj poruci, prvo bez OC sa manjim rezultatom, posle sa OC.

Ne gledajte ove donje rezultate, već ove u sledećoj poruci. Nešto sam zabrljao, a ne supevam da sklonim ove.

Prilozi

• OC1.png
    OC1.png
    511.4 KB · Pregleda: 97
  • OC2.png
    OC2.png
    512.5 KB · Pregleda: 72
  • OC3.png
    OC3.png
    510.6 KB · Pregleda: 76
  • OC5.png
    OC5.png
    531.1 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Testirao sam nekoliko kombinacija, priložiću rezultate na 1920x1080, sa svim najvišim podešavanjima, a posle na rez od 1608x1050, na medium podešavanjima.

OC1.png

OC2.png

OC5.png

OC6.png

Kao što vidite, na najvišim podešavanjima (Very High Quality + SSAA Performance), bez OC dobio sam njihov rezultat za HD7970, dok sam sa OC dobio rezultat GTX680.

Na medium podešavanjima, na rezoluciji od 1608x1050, dobio sam oko 77 naspram 88 prosečnih fps, bez OC i sa. Oni su sa GTX680 i HD7970 dobili oko 88 fpsa.

Na osnovu jednog testa, vidi se primetna razlika u performansama. Uradiću kasnije Heaven benchmark i 3D Mark Vantage, pa ću okačiti rezultate.

Napišite ili screenshotujte vaše setupe, i ako imate MLL, testirajte u njihovom Benchmarku, jer je pouzdaniji od AVG fps iz Frapsa.

Zaboravih da kažem, hlađenje je fenomenalno, što je i za za očekivati od ove karte. Na idle radi u 29 stepeni. Tokom MML Benchmarka, išla je do 69. Posle višesatnog igranja BF3 i Metroa, pod OC, max je bio 72. Karta se ne čuje uopšte (pored zvuka igrice), što recimo nije bio slučaj sa GTX 470 :).

Poslednja izmena:
Predlazem ti da ne gasis zvuk igrice jer ces imati utisak da ce ti kuciste poleteti. :d
Lepi rezovi. ;)

Jok... Uopšte ne divlja karta, zapravo... Hladno mi je kućište :)

Nečujna kao poljski miš. Šalu na stranu, zaista se GOTOVO NE ČUJE. U poređenju sa klokovanom HD6950, koja je išla i do 90, da bi tih 90 ohladila, vent je radio kao besan. E, ta se čula. Nivo buke kod ove je podnošljiv sa obzirom na performanse koje se dobijaju.

lol, kako je buka relativna i subjektivna stvar. :D

Nivo buke na grafici je jos podnosljiviji kad ti radi centrifuga na ves masini, onda je stvarno kao poljski mis.
Ti bar nemas culo sluha kao lisica, to nam je jasno. Drago mi je da si tako zadovoljan, nek te lepo sluzi ;)

***, mnogo sam žurki proveo pored zvučnika, tako da definitivno sluh nije najbolji... tako da, za mene je nečujna :)

Nazad
Vrh Dno