Šta je novo?

Ati Gamma pitanje

SnakeEyes

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Novopecini sam vlasnik ATI kartica pa me zanima jedna stvar. Posto mi slika u igrama deluje isprana (navikao sam na NVIDIA-u) zanima me da li je moguce podesavati RGB vrednosti za 3D Aplikacije kao sto je to moguce za Desktop? Imam Catalyst 4.7 drajvere a cim prebacim korekciju boja sa Desktop na Fullscreen 3D automatski gubim mogucnost da kontrolisem RGB kanale pojedinacno vec ih iskljucivo mogu menjati zajedno.

Hmmm. Nesto mi smrdi kod ovih drajvera koje imam (Cat 3.7). Naime koliko god promenio podesavanja (contrast&brightness) za 3D Aplikacije nikakva promena se u igrama nece desiti. Podesavanje za 2D funkcionise sasvim OK ali od 3D podesavanja apsolutno nista. Da li neko zna u cemu je problem i da li uopste postoji neki nacin da se kod ATI kartica promeni bright&cont u 3D aplikacijama???

Cisto informativno, poslednji katalisti su 4.7, kasnis jedno desetak izdanja 🙂

Koliko znam, trebao bi da snimis profil kad ga namestis da bi se ukljucio kad treba...

Ma greska u pisanju naravno da koristim 4.7 drajvere. Problem je sto se uopste ne moze snimiti profil. Save opcija je zasencena tako da se ne moze uopste na nju kliknuti.

SnakeEyes je napisao(la):
Novopecini sam vlasnik ATI kartica pa me zanima jedna stvar. Posto mi slika u igrama deluje isprana (navikao sam na NVIDIA-u)

Ne znam kojeg Atija imas ali bas je bolja slika kod Atija(zivlje boje) nego kod NVidie. Ne znam za jace NVidia modele.

ja sam imao i jednu i drugu i menjao ih 2 puta u toku dana, jedan dan i nisam apsolutno nikakvu razliku u bojama u igrama primetio, mozda to ima veze i sa signalom u samom monitoru. mislim ulaznim signalom iz kartice...

Imam Radeon9700 Pro i boje na ATI-ju deluju dosta isprano. Ranije sam imao GeForce 3 Ti 200 koji je imao daleko zivlje boje. Navikao sam na zive boje pa bi sada voleo da mogu da ih vratim.

Imam Radeon9700 Pro i boje na ATI-ju deluju dosta isprano. Ranije sam imao GeForce 3 Ti 200 koji je imao daleko zivlje boje. Navikao sam na zive boje pa bi sada voleo da mogu da ih vratim.

Kao neko ko je obrnuo brdo igara odgovorno tvrdim da Nvidia ima lepse podesene boje u igrama, sto se na zalost ne da ispraviti (to ti je odgovor i na tvoje pitanje, Snake 🙁 ). To meni mnogo vise smeta nego sto eksplozija ili refleksija izgleda bolje na ATiju nego na NV.

No dobro, zato je tu 6800 kod narednog apgrejda 🙂

Da veoma interesantna ponuda. Ma na boje sam se navikao posle dva dana rada nego ono sto mi smeta je sto ne mogu da podesavam osveljenje i kontrast u drajverima za 3d Aplikacije. Sta god stavio kontrast u igrama ce ostati isti. A zanimljivo je da jedino 3D Mark prihvata podesavanja kontrasta&osvetljenja?! Naime u njemu se regularno kontrast podesi onako kako odredim u drajverima, a u igrama ne?! Bio bih zahvalan ako bi neko sa ATI karticom i CAt 4.7 drajverima pokusao da izmeni kontrast&osvetljenje za 3d Aplikacije i kaze mi da li se ova podesavanja kod njih u igrama primenjuju ili je nesto do mojih drajvera u pitanju?

Za voodoo-a :

Za tih 50 evra cu ti prodati moj stari GF3 pa ti uzivaj u prelepim bojama u Doom-u 3 sa fenomenalnih 5-10 frejmova.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno