Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

ta verzija drajvera mi trenutno kad god udjem iz sleep moda izbaci prozor adrenalina.

Isti slučaj

Imam Adrenalin 24.3.1 koji sam skinuo za 5700U (laptop hp je u pitanju), interesuje me da li ima opcija overlay u igrama za fps itd posto ja ne vidim?

Nazalost nemam opciju, riva ce da zavrsi posao.

Nemam AMD, ovo sam izvukao staro je, noviji adrenalin mozda izgleda drugacije, trebalo bi da imas tu opciju ...ali riva svakako radi posao

Ne znam , niti istrazujem pravo da ti kazem , cekam novi update pa ce se samo resiti ne smeta mi za sada...

Takodje su opet uspeli da zeznu opcije za SAM.."Unsupported feature"..:rolleyes:

sshot-2024-09-09-[1].jpg

Kod mene ne, ustvari radi ali Adrenalin ne prikazuje. Tako je bilo i sa pretproslim pa su sa proslim resili. Sad opet..

Probaj sa DDU, možda je nešto pobrljavio.

Takodje su opet uspeli da zeznu opcije za SAM.."Unsupported feature"..:rolleyes:

Pogledajte prilog 457228
Proveri sa GPU-Z da li radi. I meni se u adrenalinu sa nekim starijim drajverima isto pojavilo, a sve ostalo je prijavljivalo da radi. Na kraju, nakon par restarta/dana se i u adrenalinu pojavilo bez moje intervencije.

1725873722073.png

Radi, nema ga samo u adrenlinu.
sshot-2024-09-09-[3].jpgsshot-2024-09-09-[2].jpg

Desavalo se ovo i ranije, pa ga sa sledecim isprave. Ne utice nikako na rad grafike pa i nije mnogo bitno.
Inace prestao je da se podize Adrenalin prozor nakon sleep, mozda citaju ovo..:p

AMD Software: Adrenalin Edition 24.20.11.01 Release Notes​

Highlights​

• New Game Support​

• Frostpunk 2
    • God of War Ragnarök
    • The Sims™ 4 DirectX® 11 Update
  • Expanded AMD Radeon™ Boost Support​

• FINAL FANTASY XVI
  • Expanded HYPR-Tune Support​

• HYPR-Tune support allows HYPR-RX to enable in-game technologies like AMD FidelityFX™ Super Resolution and AMD Radeon™ Anti-Lag 2.
    • Support has been added to automatically configure AMD FidelityFX™ Super Resolution 3 with frame generation in:To compare the difference between Anti-Lag 2 On and Anti-Lag Off, hold the right CTRL key.
      • Black Myth: Wukong
      • Creatures of Ava
      • God of War Ragnarök
    • Support has been added to automatically configure AMD Radeon™ Anti-Lag 2 in:
      • Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT
  • Fixed Issues and Improvements;.​

• Intermittent driver timeout or application crash while playing Warhammer 40,000: Space Marine 2.
    • Intermittent driver timeout or application crash when loading into certain maps while playing Warhammer 40,000: Space Marine 2 on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 5700 XT.
    • Intermittent driver timeout or application crash during certain cutscenes while playing FINAL FANTASY XVI on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 6600 XT.
    • Overly dark shadows or desaturated colors may be observed while playing Black Myth: Wukong when Global Illumination is to Medium or higher.
    • Intermittent in-game corruption may be observed while playing Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT with AMD Software: Adrenalin Edition™ Record & Streaming and HDR enabled.
    • AMD Software: Adrenalin Edition may unexpectedly initiate upon system wake from sleep mode.
    • Audio and video may intermittently become out of sync while recording using the AV1 codec in AMD Software: Adrenalin Edition.

Known Issues​

• Intermittent performance when entering certain areas while playing DayZ.
  • Intermittent driver timeout or crash may be observed while playing Warhammer 40,000: Space Marine 2 on some AMD Graphics Products, such as the AMD Ryzen™ AI 9 HX 370. Users experiencing this issue can disable Hardware-accelerated GPU scheduling in the Windows default graphics settings as a temporary measure (Settings -> System -> Display -> Default Graphics Settings).

ta verzija drajvera mi trenutno kad god udjem iz sleep moda izbaci prozor adrenalina.
Ima li resenja za ovo?

Na https://community.amd.com nadjoh ovo poluresenje, za sad vec dva dana mi se ne podize Adrenalin iz sleep moda:

If AMD software opens when you wake your Windows computer, you can try disabling the Radeon Overlay in the Radeon Settings user interface:
  • Open the Radeon Settings user interface
  • Go to the Preference section
  • Uncheck Show Overlay to disable the Radeon Overlay
AMD zna za problem ali ga nece resavati do sledeceg apdejta drajvera jer je "minoran i ne izaziva sistemske probleme"..

Sa poslednjih nekoliko verzija, AMD Software Adrenalin control center uzme po 2 minuta da se aktivira i prikaže na Taskbar-u. Probao sam i da promenim redosled ali uzme isto vreme.

Da li su dobri ovi za rx 6600?

"
AMD Software: Adrenalin Edition
Revision Number
Adrenalin 24.8.1 (WHQL Recommended)

File Size
729 MB

Release Date
2024-08-29"

Da, nemam nikakvih problema izuzev onog koji sam naveo.

Najbolji drajver do dana danasnjeg.
Nikad bolji i hladniji undervolt pod opterecenjem nisam imao. Na stranu sto ne vraca na default pri svakom restartu sistema, samo zato sto mi je bio upaljen drugi monitor.
A cak nisam morao ni DDU clean install da se cimam. Cist upgrade pravo nakon downloada.

Na https://community.amd.com nadjoh ovo poluresenje, za sad vec dva dana mi se ne podize Adrenalin iz sleep moda:

If AMD software opens when you wake your Windows computer, you can try disabling the Radeon Overlay in the Radeon Settings user interface:
  • Open the Radeon Settings user interface
  • Go to the Preference section
  • Uncheck Show Overlay to disable the Radeon Overlay
AMD zna za problem ali ga nece resavati do sledeceg apdejta drajvera jer je "minoran i ne izaziva sistemske probleme"..
Ni ovo ne radi, dva dana se nije javljao Adrenalin ali je danas ponovo poceo.
Izgleda da nema nista osim da se ceka apdejt. Valjda ce da rese ovu dosadnu glupost sa novim drajverima.

Zbog cega su u overlay/Tracking izbacili CPU temp ?

Najnoviji drajver popravio iskakanje adrenalin prozora posle zakljucanog ekrana.

Takođe se mnogo brže inicijalizuje/startuje Adrenalin SF.

Skinuo preko adrenalina 24.9.1 a datum iz avgusta za ovaj driver.. (RX570)

@Sean

Nista inace ne cackam u tom Adrenalinu sem sto "check for updates" podesim na manual.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    91.1 KB · Pregleda: 20
Nazad
Vrh Dno