Šta je novo?

ATi Catalyst 5.5

byMaX je napisao(la):
pa bitno je sto su izasli, ovaj Radeon sa 512 MB memorije sto je bio na testu sa 5.4 nece da radi, a sa 5.5 hoce 😀
**bote Maxo, jes da je offtopic ali reci de, da li se, i KAKO moze popuniti tolika memorija na grafickoj?! Osim ako ne moze da se preda recimo polovina sistemskoj memoriji pa da sluzi kao kesh kad se 3D ne koristi 😛

Mislim stvarno: ucio sam neke stvari, i ako se ne varam racunica je sledeca:

paleta x rezolucija + teksture = iskoriscena memorija. Koliko sam upucen, te iste teksture mogu da se strpaju u sistemsku memoriju, tako da je teoretski jednoj grafickoj dovoljno 64MB RAMa (mada je i to mnogo), zar ne? :type:

Darko je napisao(la):
**bote Maxo, jes da je offtopic ali reci de, da li se, i KAKO moze popuniti tolika memorija na grafickoj?! Osim ako ne moze da se preda recimo polovina sistemskoj memoriji pa da sluzi kao kesh kad se 3D ne koristi 😛

intereantna ideja, mogla bi da se dobro unovchi 😉

Darko je napisao(la):

Mislim stvarno: ucio sam neke stvari, i ako se ne varam racunica je sledeca:

paleta x rezolucija + teksture = iskoriscena memorija. Koliko sam upucen, te iste teksture mogu da se strpaju u sistemsku memoriju, tako da je teoretski jednoj grafickoj dovoljno 64MB RAMa (mada je i to mnogo), zar ne? :type:

Ne, nisi u pravu. Doom 3, FC Project, Half Life 2, sve te igre rade od 1 do 12% brze u 1600 x 1200 highest sa 16xAF i 4xAA. Ljudi koji npr. imaju HDTV ili 20+ inch TFT vole da igraju u native rezoluciji i koriste tu rezoluciju, pa im 512 MB VGA ima smisla...! Daleko od toga da je 64 MB dovoljno, nije ni 128 MB, mada je 512 MB za sada, u vecini slucajeva, nepotrebno.

E bas me ovo nervira! Evo, za mladjeg brata od tetke sam kod sebe instalirao Harry Potter prvi deo, kad ono vidim zbunjevi i drveca u nekim pravougaonicima. WTF?! Dakle, izgleda da moram da zauvek ostanem na Catalyst 5.2. Sa drugih sajtova kazu da noviji drajveri drugacije adresiraju memoriju i da je moguce da je mozda moja falicna. Nista nikad klokao.

audiofreak je napisao(la):
Ma taj ATI bas ne zna da napise dobre drajvere 🙁
Otkud ti znas!?
BTW
Radi X800XL i sa 5.4 drajverima
Tip: propustite 5.5 catalyste! Uskoro ce 5.6, a ubrzanje koje oni donose R4xx seriji GPU-ova je osetno 😉
ATi koracima od sedam milja unapredjuje Cataliste. Cak ce i nesretni CCC biti znacajno optimizovan u "letnjim" verzijama.

Priznajem da sam iznenadjen i skeprican (pozivam maxu da proveri u praksi posto ima hardverske mogucnosti)

http://www.hardinfo.dk/show.asp?page=5652

Ako jeovo tacno (a stvarno ne vidim razlog da se ljudi blamiraju plasirajuci lazne informacije), onda je ovo totalni sumrak SLI-a i kraj citave fame oko Dooma3 i ATi-a

Nedjo je napisao(la):
Otkud ti znas!?
BTW
Radi X800XL i sa 5.4 drajverima
Tip: propustite 5.5 catalyste! Uskoro ce 5.6, a ubrzanje koje oni donose R4xx seriji GPU-ova je osetno 😉
ATi koracima od sedam milja unapredjuje Cataliste. Cak ce i nesretni CCC biti znacajno optimizovan u "letnjim" verzijama.

Ja nisam probao X800 XL sa 512 MB sa 5.4, ali Uros tvrdi da ne moze sa 5.4 (testirao sa nekom plocom, pojma nemam). Tog dana sam skinuo 5.5 kad je stigao XL 512 na test. Sto se tice ovih podataka za Catalyste, slusajte Nedju, covek bre sve zna 😉! I ne zaboravite da provrtite Doom 3, kad jednom izadju...
(jel smem toliko da kazem ? 😀)

Nedjo je napisao(la):
Priznajem da sam iznenadjen i skeprican (pozivam maxu da proveri u praksi posto ima hardverske mogucnosti)

Ako jeovo tacno (a stvarno ne vidim razlog da se ljudi blamiraju plasirajuci lazne informacije), onda je ovo totalni sumrak SLI-a i kraj citave fame oko Dooma3 i ATi-a

Ne shvatam bas sta si hteo da kazes?!? : :eyebrows:

Evo, instalirao sam SP2 na clean instalaciju i ponovo imam razne graficke bugove. Neka se svi jave kojima ne prave probleme drajveri Catalyst 5.3 pa nadalje sa Radeon 9600/Pro/XT.

xexe..... a ja mislio da ja tripujem neke bug-owe.......
3dmark2005,HL2,MaxPayne2,FarCry,Hidden&Dangerous2,ponekad i NFSUG2, i flatout.....
mada sam prowalio foru, da ako na nfsug2 iskljucim fullscreenAA(ili smanjim) ona gowna nestaju......
probao sam sa clockom, ali isto stranje.........
jos da probam ono iz bijosa......
inache imam Asus 9550GE\TD(ili te, nisam siguran)
mada sam primetio da sa 5.4 i 5.5 ima mnogo manje pravougaonika nego na 5.3....

a kakvi su to omega driveri??????
gde da gi nadjem????

Meni na Omega 5.4 driverima sve radi perfektno...5.5 nemaju sansi kod mene 🙂
Jedino ako mi neko kaze da mu nije poleteo Act Of War 🙂))

ovde na 9550GE nasviranoj do samospaljivanja nema nikakvih bug-ova ni problema... 😀

Instalirao sam ove 5.5 drajvere i mnogo mi ocajno rade, pre sm sa omega 5.2 u 3dmark-u 2001 imao oko 19000 a sad sa ovim 5.5 15000, WTF ? Zar je moguce da su toliko ocajni ?

Invader je napisao(la):
Instalirao sam ove 5.5 drajvere i mnogo mi ocajno rade, pre sm sa omega 5.2 u 3dmark-u 2001 imao oko 19000 a sad sa ovim 5.5 15000, WTF ? Zar je moguce da su toliko ocajni ?
Nemoguc je toliko pad! Nesto ti ne stima!

Nedjo je napisao(la):

Ni meni nije jasno sta si hteo da kazes sa ovim linkom?

el su izasli omega 5.5????

byMaX je napisao(la):
Ni meni nije jasno sta si hteo da kazes sa ovim linkom?
Ispalio sam se! :S: :lupko: :rupa:

Pa daj pravi link 🙂

ja imam užasan pad sa svim drajverima nakon 5.2 u 3dmark 01. Očigledno treba bataliti 01, i preći na 03 i 05 u kojima je dobitak žešći.

Nazad
Vrh Dno