Šta je novo?

ATI Catalyst 4.2

• Začetnik teme Začetnik teme drapin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Out today.
Znate vec gde.

• Fixed in this driver:

Running Celestia under Windows XP with an ATI RADEON™ 8500 series or RADEON™ 9100 series installed no longer results in a slow down of the performance
    Enabling extended desktop mode with the display set to 1600x1200 and running Inventor 8 no longer results in display corruption when loading a sample
    Performance losses noticed in Wolfenstein: Enemy Territory with the previous CATALYST™ display driver have been resolved in this release of CATALYST™
    Logging on as an Administrator under Windows XP and doing a fast user switch to limited user no longer results in display corruption when playing a DVD using WinDVD version 4 or 5
    User defined colour setting are now retained when exiting a 3D game or application
    The ATI Control Panel no longer fails to launch when attempting to enter the Advanced options of the primary display adapter after disabling extended desktop support
    The Cancel button found in the ATI 3D tab is now working properly when switching between a user defined profile and the default setting
    Enabling the CRT as the primary display and turning the TV off in the Display page no longer results in a general protection fault under Windows ME
    The Anisotropic Filtering custom setting is now retained under Windows XP with an ATI RADEON™ 7200 installed
    The D3D panel now retains the user defined AA/AF setting under Windows XP when a RADEON™ 8500 series is installed and the main setting is set to High Quality
    Launching the game Tron 2.0 under Windows XP no longer results in the game failing to respond after the game introduction is loaded
    Launching the game Line of Sight: Vietnam and setting the graphics option to 800x600 16bpp no longer results in the game failing to respond when selecting a new game
    Running the game Armed and Dangerous under Windows XP with an ATI RADEON™ 9200 series installed no longer results in the display image appearing corrupted when selecting Storm the Base mission in the game
    The game Half-Life is now displayed properly under Windows XP when the game resolution is set to either 320x240 or 400x300
    Playing the game Serious Sam 2 under Windows XP with an ATI RADEON& 9500/9800 series installed no longer results in the game failing to run when the game option is set to OpenGL
    Playing the game Unreal Tournament 2003 under Windows XP with an ATI RADEON™ 9600 series installed no longer results in texture corruption being displayed on the flag surfaces in the DM-Tokara Forest
    Selecting the Optimum Quality setting in D3D control panel no longer results in a frozen frame when launching the game HALO
    Setting the resolution in the game SpyHunter to 1280x1024 along with having the Use Recommended Settings slider set to balanced in the ATI 3D tab no longer results in some background images being missing while the game is loading
    Setting the display option to 640x480 or 800x600 in the game Splinter Cell no longer results in the game menu flickering
    Returning to the main menu in the game Counter-Strike no longer results in the game's refresh rate reverting back to 60Hz when resuming game play

[/list:u]

http://www.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm-xp.html?type=xp&prodType=graphic?=productsXPdriver&submit.x=6&submit.y=2

Link postovao meaculpa ( obrisan topic jer se poklapao sa ovim, za minut starijim )

Link postovao meaculpa ( obrisan topic jer se poklapao sa ovim, za minut starijim )[/quote]

Zahvaljujem
:wave;

I'll pass...

I dalje Omega 4.1...

Znaci najjaci fiks:

"Ukoliko igrate Half-Life u 320*240 ili 400*300 na 9800 grafickoj 😱 necete vise imati problema sa pojedinim teksturama" :d :beat:

Evo nekih poredjenja Cat 3.10, 4.1 i 4.2

http://www.vr-zone.com/?i=478&s=1

MAD_MUzzY je napisao(la):
Fixevi nisu vredni paznje...
pocinju da me nerviraju sa ovim. Zasto jednostavno nenaprave neke patch verzije nego te teraju da skidas 20i kusur mb iznova i iznova?
Ugledali se na NV-ju..salim se ali napreduju u svakom pogledu.

Koji su po vama bolji 🙄 :
Catalyst ili Omega ? 😕

Ima li veze kod o/c? .... Mozda sa jednima o/c grafichka radi bolje nego sa drugima .... ili... 😕 😕 😕 😕

Aponen je napisao(la):
...

And why is that?

Zato sto sam video da nisu brzi, a fixevi su smesni... Nego sada, kao nVidia nekad, da budu malo u ocima javnosti... da se ne zaboravi.

4.2

Ne svidjaju mi se . Narocito za matoriju kartu kao sto je 8500. Trebalo je da na ovim kartama donese najvise, sto brzinskih dobitaka sto ispravljanja bagova, a meni se CMR3 smrzne samo tako brzo nakon sto krenem da igram.
Vratio se na Omega, zasnovani na 3.10, koji odlicno rade.

Sinoc izasli i Omega bazirani na 4.2 http://www.omegacorner.com/index_ati.html

U sredu izlazi DNA varijanta 4.2. http://www.dna-drivers.nl/viewforum.php?f=2

playahater je napisao(la):
...

😕 😕 😕 😕

Don`t Get It !! 🙄 :zid:

Pa DNA drajveri su jos jedna varijacija na temu tweak-ovanja Catalysta, u principu isto sto i Omega samo su podesavanja razlicita. Postoji i treca varijacija, Neutral.

Omega: www.omegacorner.com
DNA: www.dna-drivers.nl/portal.php
Neutral: ovi koliko znam nemaju neki sajt i malo ih je teze naci, uglavnom se love preko Google-a, evo na primer link za 4.1 izdanje: http://ati.hgn.it/redirect.php?http://ati.hgn.it/files/drivers/NeutralCatalyst4104.exe

Da se ne zavaravamo, svi oni rade samo sitna tweakovanje originalnih Catalysta, u njima nema nista originalno i/ili sustinski razlicito u odnosu na Catalyst i sve sto oni podese bi teoretski mogao da uradi svako od nas uz pomoc recimo Rage3D Tweak-a.

Caka ili "umetnost" je samo pronaci pravu i dobru kombinaciju svih tih raznih podesavanja... :idea: :happy:

Iako su se mnogima pokazali kao brzi od 4.1 i 3.10... meni su u D3D malo sporiji... mislim, barem prema Markovima i Aquamarku... sporiji samo za nijansu, doduse...

pozdrav

Vidim da se niko ne zali ovako kako cu ja:
- imao sam Cat. 4.1 i FarCry mi je seckao kada bih se napr. na pocetku same igre (u onom gumenom camcu) brzo okrenuo oko sebe. Posle tog jednog okreta, u narednom se to nije primecivalo. Ja sam izvukao zakljucak da je to zbog nedovoljno RAM-a od 512MB (da napomenem da koristim AA-4x i AF-8x u drajveru).
- posle deinstalacije (i to uz pomoc DriverCleaner2) i instalacije Cat. 4.2 desilo se neocekivano: FarCry je bio "providan" tj. video sam vodu i oblake ali ne i kopno-ostrvo ... nista nije pomoglo. Zatim jos gora stvar: Vietcong FistAlpha nije uopste hteo da radi. Cim bih prosao logo-e proizvodjaca-izdavaca i trebalo bi da se pojavi glavni meni, racunar se je resetovao 😱
- Unreal2 XMP je radio ali sa osetnim seckanjem koje pre toga nisam imao.

Deinstalacija je bila neminovna. Umesto da se vratim na Cat. 4.1 ja sam se opredelio za 3.10 jer mi se nesto vrzmalo po glavi da su mi oni nesto bolje radili. Sa njima (3.10) se desilo sledece:
- FarCry sada vise uopste ne secka 😀. Vise puta sam ucitavao celu igru, da budem siguran da nije neko privremeno ludilo ali nije. Gore pomenutog seckanja vise nema, sve radi glatko i brzo. Milina.
- Vietcong sam deinstalirao i posto su mi diskovi kod drugara, nisam u prilici da ga trenutno probam.
- Unreal2 XMP radi super i brzo kako sam vec ranije to imao.

Zakljucak je da su za mene 3.10 najbrzi i najkompatibilniji, 4.1 su nesto problematicni ali jos upotrebljivi a 4.2 su skoro neupotrebljivi i totalno nekompatibilni sa Vietcong-om (moj slucaj).

Ostavljam kao mogucnost da je moj XP nesto utripovao prilikom instalacije novih 4.1 i 4.2 drajvera ili da je lose "razbijen" fajl koji mi otkljucava-pretvara ATi9500 u ATi9700. Za sada nema potvrda na .net-u o losem krekovanju tog fajla.

Ja stvarno nemam problema ali bas ni sa jednim catalystima,cak i ne koristim clenere samo uninstalt pa instalt novih i meni bas sve sa svakim sljaka.

Meni nisu npr. radili Generalsi kako treba sa Catalistima 3.8... Sa svim ostalim nisam imao problema, mada i nisam igrac...Ove nove nisam probao, jer nemam vise ATi 🙂

Idem vam iz threada 🙂

Mozda je i pametno nemati "vise ATI".Meni su od 3.8 sve gori i gori npr. mark 2001-14300 na 3.8/na 4.1-13834.pa sad eto sto se tice brzine .A i uspori mi ceo sistem.Truba je kad pomislis da se tamo neko u ATI-ju trudi a ispadne sr.....

Evo ljudi uradili uporedni test: 3.10 vs 4.1 vs 4.2
pa zakljucite sami:
http://www.onlynewz.com/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=12

Poz.
BTW. bio sam na 4.2, sada sam na poslednjim omega 2522. Opet su mi se pokazali bolje omega drv. (subjektivno)

Space je napisao(la):
Mozda je i pametno nemati "vise ATI".Meni su od 3.8 sve gori i gori npr. mark 2001-14300 na 3.8/na 4.1-13834.pa sad eto sto se tice brzine .A i uspori mi ceo sistem.Truba je kad pomislis da se tamo neko u ATI-ju trudi a ispadne sr.....

Meni je totalno drugi trip. Ubedljivo najgori su mi bili 3.7( nije mi dobro radio TV-out ) dok su ovi Omega 4.1 naj.

Sramota,eto skinuo sam 4.2 sa Atijevog sajta i dobijem na marku 2001 celih 13250 poena.Ha ha,ati zaista postaje smesan unazadjuje mi karticu sa 9700 na 9600.verovatno da bi pohrlio i kupio 9800.Bolidi.ovo su zadnji ati drajveri koje sam skinuo ,u zadnji 2nedelje skinuo sam 3.10,4.1 i 4.2 sve po dvadesetak Mb.Odsad neka vataju lakovernije.Ipak je 1000 poena puno vracam se na 3.8.

Da li overdrive opcija vazi samo za XT i 9800PRO ili moze da radi i na 9700Pro jer ja taj tab uopste ne dobijam ????

Sta mislite kakvi su Omega 4.2?

Sa catalystima 3.10 u 3dMark 2001se 12360 sad 11900
ali mi se poboljsao score u 3dMark2003 sa 3700 na 3705 :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno