Šta je novo?

ATI 9600pro ALL IN WONDER - problem!!!

shone190

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
619
Uzeo sam pre neki dan ovu karticu i imam problem(e) prilikom snimanja sa TV tunera. Ne mogu da podesim snimanje u formatu 4:3 (sve rezolucije koje su ponudjene nemaju veze sa ovim odnosom) dok pod NTSC, PAL-M... (sve sto nije nas standard) moze da se podesi recimo 640x480, sto je 4:3. Imao sam pre LEADTEK-a koji je bez problema snimao u bilo kojoj rezoluciji, a bilo ih je ponudjeno i previse.
Druga stvar je da kada snimam u AVI format (DIVX5.1, X-vid...) sa tv-a, dobijem sliku koje je puna horizontalnih linija koje se primecuju prilikom bilo koje kretnje na ekranu (titl, ljudi...).
Treca stvar je da kada upalim Mpeg3 kompresor za zvuk, prilikom snimanja posle 5-6 sec izlazi dobro poznati XP-ov ekran koji me obavestava da je doslo do problema i da moram da zatvorim aplikaciju. Prilikom snimanja bilo kojim drugim codecom za zvuk, ovo se ne desava.
Samo da napomenem da je pre ovoga na LEADTEK-u sve ovo teklo bez ikakvih problema. Takodje sam skinuo i sve nove drajvere sa ATI-jevog sajta, jednostavno ne vredi. Reinstalirao sam i ceo sistem, ponovo isto.
Moze li neko da pretpostavi o cemu je rec, da ne bih uskoro SAMLJEO karticu!

NTSC-J, PAL, and SECAM TV Tuner Hotfix for DirectX 9.0b on Windows 2000, Windows XP, and Windows Server 2003 (KB825116)
This hotfix corrects a flaw in NTSC-J, PAL, and SECAM TV Tuner support introduced by the DirectX 9.0b release.

Quick Info
File Name:
DirectX9b-KB825116-x86-ENU.exe

Download Size:
551 KB

Date Published:
11/4/2003

Version:
9.0b

Overview
11-04-03 update: The English hotfix package has been modified to allow patching of all language installations supported by the affected Operating Systems. If your language is not listed in the drop-down list at right, please choose the English download.

DirectX 9.0b was released on 7/23/03 to address the MIDI security issue identified in bulletin MS03-030. A small number of non-security fixes were also included in the release. One of these fixes caused several TV Tuner capture card/driver combinations using video formats other than NTSC (NTSC-J, PAL, SECAM) to no longer initialize correctly on Windows 2000, Windows XP, and Windows Server 2003. Symptoms include loss of capture functionality and potential inability to set/retain device capture settings. This hotfix, documented further in Knowledge Base article 825116, has been issued to correct the flaw.

Non-NTSC TV Tuner Hotfix for DirectX 9.0b (KB825116)
English
DownloadDownload

--------------------------------------------------------------------------------
Change language
Chinese (Simplified)Chinese (Traditional)CzechDutchEnglishFrenchGermanItalianJapaneseKoreanPolishPortuguese (Brazil)RussianSpanishSwedish

Related Resources

DirectX Developer Center
Newsgroups About DirectX
Books About DirectX
DirectX Home Page

System Requirements
Supported Operating Systems: Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP

DirectX 9.0b installation.

--------------------------------------------------------------------------------

Instructions
Click the Download link to start the download, or choose a different language from the drop-down list and click Go.
Do one of the following:
To start the installation immediately, click Open or Run this program from its current location.
To copy the download to your computer for installation at a later time, click Save or Save this program to disk.

Nadam se da ce ti ovo pomoci. Takodje sam primetio da ako namestis location u windowsu na bilo sta sem na US ili UK, ati media center nece da radi.

Pozdrav.

Cudi me da nemas opcije za recimo 640x480 rezoluciju, ja imam na mom AIW.
Kod snimanja u vecim rezolucijama je normalno da se pojavljuju horizontalne linije zbog interlace efekta koji je svojstven TV signalu. Imas opciju kod snimanja u Mpeg2 recimo da ti automatski radi deinterlace, mada je ja ne koristim, vise volim da uradim deinterlace u nekom drugom programu kasnije ili da ostavim interlace materijal kao takav, pa ga Mpeg2 plejer posle sam deinterlace-uje u hodu.

Karticu sam vratio i uzeo dobru staru Nvidiu. ATI me i previse smorio sa svojim drajverima. U svakom slucaju hvala na pomoci!
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno