Šta je novo?

Ati 9550ge 128

• Začetnik teme Začetnik teme Corey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Corey

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Kada je kloknem preko ATI Tool-a posle rastarta se vraća na staro!
o options sam otključao clock, međutim opet se vratio na staro!
da li ima neki način da to rešim ili da skidam softmod ili omegadrivere.
P.S. da li mi borao da poboljšam hlađenje grafičke ako to budem uradio 😀 nubzor 😉

moras sacuvati profil i postaviti da se ATITool pokrece sa windowsom i sa tim profilom

Zavisi ..
Ako koristis originalne Catalyst drajvere onda su oni zakljucani i posle overklokovanjem iz ATI toola se vrednosti za clock vracaju na normalu...
Probaj sa otkljucanim verzijama tipa omega ili softmod...
A u svakom slucaju snimi stabilnu konfiguraciju klokova pa ga ucitaj pre startovanja igara... U ostalim aktivnostima surf, filmovi itd vrati na normalu klokove da se ne bi za dzabe grejala a i produzices joj zivotni vek.

Može overklok i sa običnim Katalistima, treba obeležiti "remove clock lock" u opcijama ATIToola.
I naravno uključiti oc na startupu.
Mada realno, koji će ti oc sve vreme? Lepo snimiš profil, pred igranje ideš desno dugme na ikonicu u trayu i loaduješ profil, posle igranja loaduješ default i eto.

Jos bolje da stavi hotkey, ja sam podesio <crtl>+<alt>+1 za underclock (desktop), c+l+2 normalno za standardne igre i c+l+3 overclock za zahtevne igre, tako moze overclockovati i iz igre po potrebi 🙂

ja sam za ati9550ge nasao odgovarajuci klok za gpu i memoriju sa trey tool-om, onda otiso na http://www.techpowerup.com/bios/ i uzeo ovaj bios: "Sapphire 9600 Non-Pro 128 MB 203 Hynix" (pogledaj na kartici koja je memorija), na "advanced" uneo klokove, naprzio na karticu i to je to. potreban je WinImage.

sad se prijavljuje kao 9600

i system tray je ponovo prazan \o/

Može overklok i sa običnim Katalistima, treba obeležiti "remove clock lock" u opcijama ATIToola.
I naravno uključiti oc na startupu.
Mada realno, koji će ti oc sve vreme? Lepo snimiš profil, pred igranje ideš desno dugme na ikonicu u trayu i loaduješ profil, posle igranja loaduješ default i eto.
ok, ovo rešenje bi mi bilo najprikladnije, ipak bi se držao catalysta.

ja sam za ati9550ge nasao odgovarajuci klok za gpu i memoriju sa trey tool-om, onda otiso na http://www.techpowerup.com/bios/ i uzeo ovaj bios: "Sapphire 9600 Non-Pro 128 MB 203 Hynix" (pogledaj na kartici koja je memorija), na "advanced" uneo klokove, naprzio na karticu i to je to. potreban je WinImage.
Ja sam imao problema sa Warcraftom III, uvek se zapucavao posle par minuta čim malo mrdnem takt iznad fabričkog. A sve ostale igre (čak i one ultra zahtevne poput Q4) su radile bez problema kad je oc. To mi je bio jedini razlog što nisam flešovao bios...

Nazad
Vrh Dno