Šta je novo?

Ati 9000 ili GF4 mx440 - Pomoc

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
planirao sam da kupim graficku i prvo sam htio da kupim neki GeForce mx440 ali sam citao nekoliko tekstova i sada
ne mogu da se odlucim izmedju GeForce-a i Ati radeon-a 9000 jer Ati ima podrusku za Dx8.1 a i za razliku od GF otvara
sve testove u 3dmark-u 2001 i ima preko 1200 poena vise na istoj konfiguraciji!
koja bi graficka bila vas izbor?
takodje ako mozete da mi ostavite adrese firmi iz Bg koje se bave prodajom hardware-a da bih pogledao njihovu ponudu!
i interesu je me kolika je razlika u cijeni izmedju 9000 i 9000pro

Ja sam imao istu dilemu i uzeo sam R9000, i nisam se pokajao, ali samo jos cekam da izbace radeonator koji ce podrzavati i 9000/pro. Inace upotrebi search na benchmarku i cini mi se da je o cenama vec bilo reci.

iskrena preporuka za ATI 9000. neces pogresiti.

interesuje me jos ovo
ja imam asus tusl2c plocu sa celeron2 na 850mhz i 128mb
na ovoj konfiguraciji ati r9000 dobija oko3700 poena dok leadtek geforce 4 mx440 dobija oko 3500 poena dok na drugoj konfiguraciji (xp1800 256mb) ati ima 6700 do gf ima 5500
i interesujeme posto nisam u mogucnosti sad da mijenjam procesror bilih sto dobio dodavanjem jos 128mb rama koje imam u planu uskoro

Ne kolicina memorija ti nije bitna za 3D Mark, vec overclocking iste i procesora bi ti nesto znacilo. ctp;

jazza je napisao(la):
Ne kolicina memorija ti nije bitna za 3D Mark, vec overclocking iste i procesora bi ti nesto znacilo. ctp;

procesor je kao sto sam vec rekao celeron na 850mhz i kd sam ga stavio 950 u 3dmarku je dao oko 100poena vise

Uzmi novog Celerona 1200; pa ga klokuj. Ali ja predlazem ipak prelazak na AMD XP od 1800+ pa nadalje - tek oni ce da iskoriste mogucnosti kako treba.
Od celerka ispod giga vajde nema. Memorija bi ti donela ubrzanja (odnosno eliminisala usporenja) u windows-u, i vecini igara, ali usporenja prouzrokovana cestim koriscenjem HDD-a, a ne zbog grafike.
Ja bih radje uzeo RAM, pa tek onda menjao proc. Ali time neces dobiti ni 1 mark vise.

Samo sitnica,

gledaj da kupis R9000 koji NIJE Gigabyte... ja imam taj i sve je OK, ali nista od OC i ne radi ni na jednoj ABIT ploci...

Ne znam odakle ti to ja imao Gigabyte-a 9000 i Abit BD72 ali ga nisam overclockovao, ali je radio sasvim lepo i za mene sasvim sporo (3d markici). Na kojoj si ti ploci probao to ?

Ja imam tu kombinaciju i sve radi super. Abit Kt7e + GA R9000

Nazad
Vrh Dno