Šta je novo?

ATi 7500 - test & rezultati

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Sta da radim...
Svi samo pricaju o o/c, fps, aniso, AA, markovi...
Rekoh ajde da vidim sta ova moja masina moze pa instalirah Quake3 i 3D Mark2001SE i pustih malo testova. Sva setovanja na high.
Masina je sledeca: TBird 1.13Ghz, MB Epox KTA3L+, 256MB SDR Kingmax CL3, ATi 7500 64MB DDR Hynix 4ns BBA - Revision 1.0 bios 1.0, Catalyst 2.5 drajveri, HD Maxtor D740 7200, Win98SE.
Znam da sam zakasnio jedno godinu dana sa ovim al' moze da sluzi kao info za vecinu ljudi sa slabijim masinama.
Takodje molim experte i "fps-vise-ili-smrt" momke da prokomentarisu tabele koje sam postovao i molim da ih pogledate jer su stvarno male za download.

Nije lose samo si sve to trebao da potkrepis original rezultatima to jest slikama. Mislim nije da ti ne verujem nego ja prosto ne mogu da shvatim da 7500 radi 315/550. Ali su ti rezultati sasvim ok. Pazi ovako, kakvu masinu imas i koju karticu (bez uvrede) imas fantastican skor, ako mene pitas..

jazza je napisao(la):
Nije lose samo si sve to trebao da potkrepis original rezultatima to jest slikama. Mislim nije da ti ne verujem nego ja prosto ne mogu da shvatim da 7500 radi 315/550. Ali su ti rezultati sasvim ok. Pazi ovako, kakvu masinu imas i koju karticu (bez uvrede) imas fantastican skor, ako mene pitas..
Nemam nikakvog razloga da lazem. Ja sam ozbiljan covek koji se ne sluzi tim klinackim fazonima. kartica je sjajna jer je BBA i to prva serija koja se izgleda svuda u svetu pokazala kao fenomenalna, barem po reakcijama na forumima. Kupljena je u inostranstvu tako da je A klasa. Sa neverovatnom lakocom radi sve i mislim da moze bez ikakvih problema 330/600.

Ok nisam mislio da te uvredim. Ali ja sam odusevljen samo time da ona moze toliko da se klokuje i da ima 4ns memoriju i to BBA. Svaka cast to je onda odlican skor, uzimajuci u obzir da je to ipak 7500, ali ne bilo koja.:wave;

Arahne je napisao(la):
Svojevremeno sam nasao podatak na rage3d da iako tweaker pokazuje clock kartice on nije realan. Inache kartica je za svaku pohvalu narochito ako si je dobio po normalnoj ceni.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=34&highlight=radeon+7500
Evo kao potpora za prethodnu tvrdnju slika situacije kad sam je digao na 320 za core i 300 za mem. Konfig. je a7v133 raid, 150x10.5 xp, 150 3-2-2, raid 0 d740x, dx 9.0, catalyst 3.0. Na default clocku kartice (290x230) je 52XX.

Jazza - ma taman posla da se ja ljutim!:)
Arahne - Klokujem uz pomoc PowerStripa a sto se tice cene.. heh.. pa kad sam je kupio, u drugoj polovini novembra 2001, cena je bila, sada vec nepostojecih, 330 DEM. To je bila najbolja cena za koju sam je nasao, jer su se prosecno kretale izmedju 350-400DEM (Belgija, Austrija,,Holandija) gde sam se kretao tih meseci poslom. Ma cudo od kartice a slika bozanstvena. Ko jednom ATi stavi u masinu, tesko se privikava na nesto drugo.

Ja sam mislio chak da je 7500 brzi od GF2 Ti.
Kod mene na Duron 1350 Mhz, SDRAM 142 Mhz CAS2
i Gainward Ti/450 na 270/460 je rezultat 4500 okruglo.
Mogu jos da kloknem proc. na 1410, i kartu na 280/485, ali mi se ne da da ih muchim.
Tada bi bilo verovatno oko 4700-4750 Markova.

A ja oduvek mislio da je GForce Ti brzi od 7500 hmm. Ali ovaj primerak koji ima Marti Misterija je za medalju. Svaka cast majstore :wave;

Vrh Dno