Šta je novo?

ATI 6670 "Problem"

Lo0odak

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2009
Poena
319
Pozdrav,imam problem sa ovom grafickom,tj. ja mislim da imam... Naime,na istoj imam VGA,DL-DVI,i HDMI portove...Zanima me da li mogu vise monitora da povezem na nju?Imam "Philips 231E" 23' ,i Samsung 940N,oba su sa VGA portovima,i oba rade pojedinacno kada "ubodem" u graficku,pokusavao sam preko DVI adaptera da povezem sekundarni i nisam uspevao,dok je na integrisanoj htelo da radi,i cini mi se na staroj ATI 5670...U cemu moze biti problem,i da li je resiv?Da nije do DVI adaptera mozda?Pokusao sam sa 2 razlicita i nisam dobijao sliku na oba monitora.

Hvala unapred.

Na zalost, odmah da ti kazem, moracu da te razocaram. Problem ti je teoretski resiv ali prakticno ipak neresiv.

Na zalost na Radeon kartice od serije 6, znaci HD6xxx i HD7xxx nije moguce povezati vise od jednog analognog monitora. Znaci samo jedan. Za to krivicu uputi na AMD i njihovo vidjenje zastarelog.

Do serije HD5xxx su postojala dva analogna izlaza - u slucaju da si imao dva DVI konektrora na grafickoj oni su oba bili DVI-I. Bitna napomena DVI-I konektor nosi i analogni signal sa sobom - ima parice za to a mora nesto i sa graficke da posalje takav signal kroz te parice. Dok to sto ti imas na toj kartici je DVI-D, konektor bez analognog signala. Jedini nacin da preko njega povezes analogni monitor je DVI-D to D-SUB AKTIVNI adapter, koji kosta, reda ranga, 100e. To niko ne radi, svakako neces ni ti sa karticom od 40e. Zato sam bio rekao problem je resiv teoretski ali ga ti prakticno tako neces resiti.

Neko te nije dobro informisao ili si sam prevideo da ti se to moze desiti. Znaci, ili menjas karticu za HD5xxx (sa cega mi se cini si upravo "sishao" ali ima i vrlo jakih kartica iz serije 5) ili stariju, ili menjas bar jedan monitor ili predjes na NVidia karticu.
Dva monitora sa samo analognim (D-SUB) konektorima + HD6xxx ili HD7xxx nece da moze.

Inace da te ne buni to sto pise DL-DVI iliti dual link DVI (kazem obzirom da to mnogi brkaju sa moguscnoscu povezivanja na dva monitora), to se odnosi na propusnu brzinu, tj. u prevodu maximalnu rezoluciju i osvezavanje koje je moguce kroz takvu konekciju "progurati".

Eto, rekoh da pomognem sa odgovorom ali sa informacijama sa kojom sam to ucinio bolje da i nisam, jel da. Ali sta cu, takav je odgovor.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno