Šta je novo?

ATI 6470 i HD video problem

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Imam laptop sa B950 procesorom i ATI 6470 kartom. Da li je moguce da ova masina ne moze tecno da pusti 1080p HD film bez seckanja? Probao sam razne plejere i uvek je isto...

Si pustao preko DXVA ?

Ako hoces najlakse resenje, skini sa neta K Lite Codec pack i pred kraj instalacije stikliraj stavku "enable DXVA for h.264 video" ili tako nesto... Posle toga pokreni taj 1080p film u MPC (media player classic, dolazi ugradjen uz K-Lite Codec Pack) i nadaj se da podrzava DXVA, a sanse su 90% da podrzava 🙂

Nije problem u grafickoj, vec bas u procesoru. Graficka se kod tebe izgleda ne koristi za dekodiranje, cim ti je procesor opterecen na 60%, a verovatno i 100% u momentima kada secka. Ovako kad instaliras ovo sto sam rekao, graficka ce da radi posao dekodiranja i verovatno ce reprodukcija biti tecna.

Naravno, nije ovo jedini nacin za DXVA, ali mi se cini najlaksim.

To sam i uradio i izabrao neki LAV kodek i sad sljaka. Isti taj kodek sam posle stavio da koristi i KMPlayer i on isto sljaka sad super. Nije mi jasno, zasto na desktopu normalno rade svi ti playeri i bez tog Codec pack-a, a na laptopu uvek neki prob?

Hvala puno na pomoci 🙂

Zato sto na desktopu verovatno imas jaci procesor koji moze da izgura dekodiranje 1080p materijala, bez pomoci graficke. Ovaj na laptopu je ipak slab za tako nesto 🙂

Nema na cemu.

Znam, ali na desktopu sam pre 5 godina imao i onaj Intel Core2Duo 6550 i na njemu sam pustao bez problema 1080p. Ne verujem da je on nesto snazniji od Intel B950 koji je zasnovan na Sandy Bridge-u?

nije to bas toliko slaba kartica , treba bez najmanjeg problema da pusta HD Video, nesto je do softwera

To definitivno, samo me nervira sta je u pitanju da mora da se stavlja ovaj K Lite codec pack 🙁

Nazad
Vrh Dno