Šta je novo?

ati 5850 i nv gtx 275?

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Posto u narednom periodu nameravam da uzmem neku novu gpu,a ove dve iz naslova su mi nekako " zapale za oko" ,zanima me da li su u istoj klasi ili ne i koja je bolja?

Posto u narednom periodu nameravam da uzmem neku novu gpu,a ove dve iz naslova su mi nekako " zapale za oko" ,zanima me da li su u istoj klasi ili ne i koja je bolja?

5850 je bolji tj. brži, noviji od gtx 275 i ima DX11 itd, a koštaju slično čini mi se, tako da dileme velike nema ;) . Jedino ako smatraš da je Physics " a must have feature" :) onda gtx 275.

5850 je jede za dorucak, rucak i veceru :) A tek klokovana... PhysX je malo dima, staklo i zavese i platna u Mirrors Edge i Batman-u, tako da gledaj ti jacu kartu a zaboravi PhysX...

uh procesljao sam malo forum,5850 je mnogo mocnija nego sto sam pretpostavljao,iskreno,ja sam pogledao odnos izmedju gtx275 i 5850 sto se tice cene,ali definitivno je jaca ati,cak i nisu u istoj kategoriji

naravno da nisu u istoj kategoriji. 275 je srednja-visoka klasa a 5850 je srednja klasa. E sad to sto je 5850 bolja je razlog samo zato sto je 5850 iz novije generacije i arhitekture tako da se ta dva modela ne mogu porediti. Svakako da je 5850 bolja kupovina (a i karta sama) za nesto vise novca ali treba uzeti dve cinjenice:
1. AMD/ATi je najavio poskupljenje HD5850 modela
2. Treba sacekati DX11 nV modele pa tek onda napraviti poredjenje ;)

naravno da nisu u istoj kategoriji. 275 je srednja-visoka klasa a 5850 je srednja klasa. E sad to sto je 5850 bolja je razlog samo zato sto je 5850 iz novije generacije i arhitekture tako da se ta dva modela ne mogu porediti. Svakako da je 5850 bolja kupovina (a i karta sama) za nesto vise novca ali treba uzeti dve cinjenice:
1. AMD/ATi je najavio poskupljenje HD5850 modela
2. Treba sacekati DX11 nV modele pa tek onda napraviti poredjenje ;)

:trust::d

pa ne znam sta ti je tu smesno. uzmi samo radi poredjenja prethodnu generaciju.
4850>4870>4890 tj redom poredjane sve singleGPU karte iz HD4800 serije. Mozes i sam prosuditi da je 4850 bila karta srednje klase. Isto tako ocekuj identicnu pricu za HD5850 samo je jedina razlika sto je karta novije generacije pa je zato i jaca od ostalih.
A nV 275 je direktni konkurent HD4890 modelu koji je srednje-visoka klasa.
Jednostavno te dve karte se ne mogu porediti. Ni po performansama ni po generaciji i klasi.

@mr gee fox
Zato sto treba porediti cenom i performansama,treba da nas bude briga koja je generacija.Trazis najvise za ulozen novac u trenutku kupovine, i to je to

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo da oni koji će bez obzira na sve UVEK kupiti SAMO nVidia ili SAMO ATi da se uzdrže od komentara.

Tako da oni koji traže best buy u datom trenutku mogu da dobiju smislene komentare i savete.

Isto je primenjivo i na ostale firme, naravno.

hmm ja sam bio zakleti NV fun i onda sam uzo 4890 i krljam sve zivo sledeca je 58xx serija odustao sam od nv-a u slucaju da ne daju nesto extra za manje pare :D

Nazad
Vrh Dno