Šta je novo?

ATI 4890??

Poslednja izmena:
GTX275 je bolji od 4890 na default clokovima definitivno. I cene su im tu negde (mozda ne kod nas). GTX285 nema smisla uzimati pored GTX275.

Možda je zato i nije mnogo skuplja... Imao sam 4850X2 u mašini i jedva sam čekao da je izvadim i vrnem 4890. 4870 mi je takođe prespor za Crysis, a 4890, klokovan - nije! Enough! 🙂 To je trenutno najbolja single GPU kartica. Ok, GTX285 jeste bolji, ali nije 120+ evra bolji!

Ovde se apsolutno slazem sa Maxom, testirao sam sve te karte vise puta(GTX275, 285, 4870, 4890), i nakon svega imam isto misljenje cak i za 4850X2 i ja sam jedva cekao da zavrsim testiranje i da je izbacim iz masine. HD4890 je stvarno odlicna allround kartica koja na visokim taktovima kada se OC-uje, daje najvise za ulozeno. Svaka je isla ~980MHz i vise... A sa cinjenicom da je kontrola voltaze na referentnim modelima pojednostavljena do granice banalnog, sa riva tunerom, vecina cak i prosecnih korisnika ce izvuci ~1GHz za svaki dan, a uz to bice i zabavno iskustvo 🙂

Inace, arhitektura je ostala ista kao sto je Dandy rekao dva posta istim, pa na istim taktovima ove karte daju manje-vise iste rezultate, i razlike su vrlo male, ali R700 arhitektura prilicno dobro skalira i boost u sirovim megahercima je dovoljan da 4890 bude osetno brzi tamo gde treba (Crysis 'fkors).

Poslednja izmena:
,)izmedu 4890 i gtx275 nije velika razlika, zar je bitno da dobijete 2-5 fps-ova vise hehe.
bata neces pogresiti ako uzmes od ove dve neku, tu je to negde!,)

Da, ali ako imash 4870, nema razloga menjati ga na bilo shta sada - to je bacanje para... Bolje je sachekati nove zveri.

Vidim ja da cu ipak uzeti 4890. Dobio sam ponudu koju ne mogu da odbijem 🙂

Valjda nisi prodao dušu Luciferu 🙂. Ili napravio dil, kao braća Winchester 😀

nije?

http://www.itsvet.com/proizvod/gain...ddr3-gtx285-1024-tv-dd/comp_comp_vga/245/1457

http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-4890-1gb-gddr5/comp_comp_vga/130/1534

postoji jedan GTX285 koji je jeftiniji, ali nerealno, s obzirom da je klokovan model, pa sam proverio (tebi u inat 😀)... Dakle, koliko je 337 - 211 🙂

Sta je tu nerealno? Evo ima na nekoliko mesta GTX 285 za ~290 evra.Dakle ako si vec uzeo najjeftiniji 4890,poredices ga sa najjeftinijim GTX 285. Znaci razlika je ~80 sto je i dalje previse,ali nije toliko kolko ti kazes.

Sta je tu nerealno? Evo ima na nekoliko mesta GTX 285 za ~290 evra.Dakle ako si vec uzeo najjeftiniji 4890,poredices ga sa najjeftinijim GTX 285. Znaci razlika je ~80 sto je i dalje previse,ali nije toliko kolko ti kazes.

Nadji mi gde ima za 290, ali ne na oglasu... nego u radnji! Interesuje me stvarno, komsija bi ga kupio. Ima Phenom-a i hoce NVIDIU, a logicno bi bilo obrnuto, kao ja 🙂. Ali predrasude su predrasude... cak ni ja nisam uspeo da ga ubedim da uzme 4890 😀

Ima 275 za cenu 4890. 280 i 285 sada jednostavno nema smisla uzimati pored ovakvog 275, IMO.

Nadji mi gde ima za 290, ali ne na oglasu... nego u radnji! Interesuje me stvarno, komsija bi ga kupio. Ima Phenom-a i hoce NVIDIU, a logicno bi bilo obrnuto, kao ja 🙂. Ali predrasude su predrasude... cak ni ja nisam uspeo da ga ubedim da uzme 4890 😀

Ja gledam na pcberzi i pise da ima za 295e... evo ti link, pa nek komsija zovne i pita imaju li na stanju.
http://pcberza.rs/detaljnije/etron/105-484/

opet, ako nece atija i bas hoce nvidiu, pa bolje da ide na gtx275 🙂. puno manje para, a nije toliko sporija od gtx285 🙂.

djavola nije sporija 🙂 taman je tu negde sa naklokovanim 4890, da ne pričamo u igrama u kojima se pita... šta me briga što je nvidia brža u CoH ili igrama gde imam 250 fps u 19x12

Sorry,tek sad videh jer nisam pratio ovu temu nekoliko dana 🙂

Evo ovde sam video,e sad nisam zvao da vidim dal je imaju:

http://a-maze.co.rs/vga.htm ~27000,to je i manje od 290.

Takodje na dosta mesta u oglasima je ima za oko ~290,pa nek nazove valjda je negde imaju 🙂

Poslednja izmena:
Nove cene 4890 modela, referentni dizajn standardni klokovi: moze da se nabavi po 193 eura, a SAPPHIRE HD4890 OC GDDR5 SDR 1024MB/256bit, 901MHz(core)/1000MHz(mem) za 200 eura.

Nazad
Vrh Dno