Šta je novo?

ATI 4850 i adobe gamma problem

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Pozdrav

Danas sam uzeo Gainward HD4850 1gb i odmah na pocetku iritirajuci problem:

Kad god udjem u control centar poremeti mi gammu. Inace koristim adobe gamma iz kontrol panela (navikao). E sad kad god otvorim cc on posvetli sliku pa moram svaki bogovetni put da namestam gamu rucno

jel ima neka fora za to? posto sam se proteklih 10 godina srodio sa nvidiom pa mi je sad malo cudno

Najlakse bi ti bilo da je podesis u catalyst-u a batalis adobe gamma .

imam slican problem kao i ti, ali s profilom za monitor, a takodje sam decenijama bio na nvidia pa se ne snalazim jos uvek najbolje sa ccc

kad god se startuje ccc ili neki slican software sve se vratja po default a nije mi jasno kako to odraditi za profil i da se zapamti za svagda, a ne da moram vecito u wincolor pa opet load profil? :S:

da osvezim temu....

evo vec godinu i vise i i dalje nemam resenje
i dalje mi ide na nerve

kupi nvidiu :)

Good one :D
***, ja na ATi-ju nemam problema, a izgleda da je taj problem vezan bas za 4850 :)

evo da pojasnim:

Podesim gamma-u kako mi odgovara (na 0.75) u CCC-u i to je OK
Upalim igru (bilo koju) koja ima svoja gamma podesavanja, igram ugasim igru i ostaje mi gamma koju sam imao u igrici. Onda je potrebno da samo pokrenem ccc i vrati se gama koju sam podesio (0.75)

Problem je sto S-V-A-K-I put to moram rucno da radim, ide mi na nerve vise.

Dok sam imao nvidiu to mi se nije desavalo, ista podesavanja, ista igra, sve isto ali vrati gamu kad izlazi iz igre.

Da li si probao da u AVIVO odeljku podesis gamu?

Vrh Dno