Šta je novo?

ATI 4850 90°C+

Markonbg

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2008
Poena
301
Pozdrav svima.

Imam Palit4850 i problem sa pregrevanjem.Uobicajna temperatura dok surfujem,slusam muziku gledam filmove etc.. je oko 62°C.70% opterecenjem kulera ("fan speed") i jos jednim eksternim kulerom uperenim u graficku.Konkretno u igrici world of warcraft teperatura je oko 85°C a da kazemo u nekom novim igricama npr Sims 3 preko 93°C.Predpostavljam da to nije normalno posto slicne graficke kao moja isto 4850 samo SAPPHIRE drze oko 50°C sa 40% iskoriscenosti kulera.To sto sam se *****ao u startu sa malim kulerom druga prica,al aj sad bilo pa proslo naucio sam 😛.
Interesuje me na koje je sve nacine je moguce smanjiti temperaturi,da li je moguce zameniti ceo kuler sa nekim vecim otkud znam savetuj te me... 😛

Evo slike
Palit_HD4850_1.JPG

Hvala unapred!

Ma to je normalno, meni je na Sapphire 4850 sa istim hladnjakom na default (auto) podešavanjima venta idle temperatura (u solidno provetrenom kućištu) bila oko 85, 90C, kako kad, full load nisam smeo ni da gledam, ali ***, tako je (loše) napravljena...

Мени у вези тог атијевог кулера ништа није јасно. Gainward има кулер који је мањи и можда за нијансу квалитетнији а успијева да одржи температуру ове графичке на нижим вриједностима него stock чак и када је пасиван (случајно пробао).

U najboljem slučaju, da 🙂

I CoolViva ProSE će da završi posao, možda se može malo lakše nabaviti od Accelera.

Thermalright T-Rad2, i biras koji ces cooler da stavis na njega!
Ako ti i taj cooler crkne lako mozes da stavis drugi.
Meni 4870 radi ~42C na idle-u, u igricama stvarno ne znam, nisam ni gledao.
Plus ne cuje se kad radi.
:wave:

A košta kao pola kartice...

Pa još ventilator...

Poslednja izmena:
Radiće bez problema ona i na 100 stepeni, samo će buka da ti smeta.

Mnogo je to i ne valja je izlagati na duze staze tolikim temperaturama.
Ako imas love, stavi Cooler Master Cool Viva PRo SE, nece ti prelaziti 50C u loadu.
Ako nemas, probaj da nakacis neki dodatni 8cm fan na grafiku, posto ocito da taj stock ne radi posao.

Aha... Koliko?:-devil-:
Koliko će da radi ili koliko će da smeta? 🙂 Ako je pod garancijom, nema brige - crkne i uzmeš novu. A buka može da mnogo smeta, posebno kad se nakupi prašine u cooleru, a ti pokušavaš da spavaš sa uključenim kompjuterom.

Stock cooler je djubre najobicnije.
Jos jedan glas za T-Rad2

Osim što Accelero bolje hladi, duplo je jeftiniji i prihvata 120mm ventilator, što samo znači još bolje performanse i/ili tišu kartu 🙂

Jedini je problem što ga je možda malo teže nabaviti, ali uz malo truda sve je izvodljivo 🙂

Osim što Accelero bolje hladi, duplo je jeftiniji i prihvata 120mm ventilator, što samo znači još bolje performanse i/ili tišu kartu 🙂
🙂

Ukratko:

-T-Rad2 radi normalno sa 12cm fanom.
- Bolje hladi od S1 rev2.
-Potpuno je kompatibilan sa karticom dok sa accelerom jedan hladnjak za ram nema sanse da se lepo namesti.
-Hladanjaci za ram i strujni deo koje daje Thermalright su neuporedivo bolji od onih koje daje accelero.
-T-rad2 je skuplji znacajno i zauzima previse prostora.
-Udjes u prodavnicu i kupis vs gledas u bob da li ce accelero da se pojavi

Ja se nadam da je taj stock cooler barem uber tih, kada vec tako lose hladi 😀

Kod mene na XpertVision 4850 kuler je mega bucan, ali u idle oko 35C (u sobi je isto toliko), a u load-u ne prelazi 55-60.

manve je napisao(la):
Potpuno je kompatibilan sa karticom dok sa accelerom jedan hladnjak za ram nema sanse da se lepo namesti.

Nije tacno. Heatpipe dodiruje heatsink, ali nije tacno da se ne moze namestiti kuler zbog heatsinka.

btw. Niko ne spori da je T-Rad2 bolji kuler od Accelero kulera, ali je mnogo skuplji.

Sta mislite o Thermaltake Dual-Orb ima da se kupi za 2500 din.Dal bi on mogao da smanju temperaturu sa nekih 110 load na bar 60stepeni load?
Jel neko stavljao ovaj kuler na 4850?

thermaltake_duorb_003.jpg

Poslednja izmena:
Sta mislite o Thermaltake Dual-Orb ima da se kupi za 2500 din.Dal bi on mogao da smanju temperaturu sa nekih 110 load na bar 60stepeni load?
Jel neko stavljao ovaj kuler na 4850?

thermaltake_duorb_003.jpg

Стављао Жорж (zorz). Мислим да је екстра хладило. Питај га.

Hladi korektno ali se cuje kao usisivac. Nema nikakve kontorle obrtaja.
To mi je bio prvi izbor da ohladim karticu...

Accelero S1 rev. 2, ja ga imam na svom toxic 4850. Odličan, nikakvih problema sa montiranjem.

http://premium1.uploadit.org/bobbyboyuk//eb3.jpg
Moguce da
'Potpuno je kompatibilan sa karticom dok sa accelerom jedan hladnjak za ram nema sanse da se lepo namesti'
razni ljudi tumace na razlicite nacine.
Postoji samo jedno ispravno tumacenje i vidi se na slici da je neophodno pomeriti 1 ram heatsink tako da je zalepljen na 50-60% povrsine jednog chipa. Da li ce to da bude problem za hladjenje: najverovatnije nece. Ostaje da nije sve idelano tj. nema potpune kompatibilnosti. Dodatno, lepak za te iste ram heatsinkove je nesto na sta se ljudi masovno zale.

edit: http://images.google.com/imgres?img...elero+s1+rev2+ram+heatsink+problem&hl=en&um=1

citat: The incompatible Accelero S1 Rev2 has a problem where it won't fit correctly on the HD4850 due to one of the heatpipes will lay on one of the Ramsinks. To fix it i put 1 low profile ramsink in that following spot you see on the RAM.

Poslednja izmena:
Meni se taj problem ne javlja kod Accelero TwinTurbo kulera i 4870. Heatsink lepo naleze na povrsinu memorijskog chip-a, a heatpipe ga dodiruje. Bas cu da skinem karticu pa da uslikam i okacim.

Moguce da se ne javlja. Tema je o stock 4850 (identicna kao moja) i o s1 rev2 kao potencijalnom resenju.
Moguce da 4870 i Twinturbo o kojima ti pricas nemaju taj problem 🙂

Nazad
Vrh Dno