Šta je novo?

Ati 4670 potreban savet hitno!!

savic77

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2011
Poena
154
Najpre da zahvalim svima koji citaju ovu poruku,moja prva, dosao sam ovde jer mi je ortak rekao da su ovde strucnjaci za kompjutere, pa imam jedno pitanje, imam novi komp u garanciji,
Athlon II x2 250box 3Ghz
Msi 615se P33 (ima integrisanu nvidia 7025)
2Gb ddr3 1333 kingston
hdd 500gb
napajanje 520w dobijeno uz kuciste,dakle kinez, a pise na 12V 21A

kupio sam danas preko neta polovnu 4670 5142mb, stavio u komp, usao u bios, (slika je malo treperila) ploca je vec sama prepoznala psi-e kao primary graficku, usao u windows (windows 7 ultimate, 64 bit), skinuo drivere za graficku, sve je bilo ok,(mozda je i dalje pomalo treperilo,nesecam se) usao u igru AvP3, koju bi ova kartica sigurno trebala da igra na high,(ne ulrta high, ali high da), i prvih par minuta je bilo ok, a onda pocinje sve cesce da secka, i koci, ja smanjio rezoluciju, a onda i podesavanja na medium, ali isto, izadjem iz igre a na desktopu ikonice, i cela pozadina se po malo trese, onda se posle nekog vremena smiri, pa par minuta sve ok, pa opet par minuta se opet po malo trese i tako stalno...
restartujem, opet isto...
odem u control panel, izbrisem nvidia drivere (bila su ih 2razlicita) nadajuci se da sam potrefio drivere od integrisane i da je to bio problem.. medjutim opet isto, onda sam isao u drivere za radeon 4600, isao na staro podesavanje (ono od microsofta), pa opet izvrsio update drivera od 4600..
sada neko vreme je ekran miran, ali udjem u igrici,i krenem od midium podesavanja, ono opet posle par minuta secka i koci, onda podesim na LOW sve i opet isto!! izadjem iz igrice, desktop malo ttreperi,i ubrzo se smirio..

Ljudi pomagajte sta moze da bude u pitanju? kartica, windows, napajanje (na hw monitoru pise da je 12v uvek oko 12.1012.14, dakle u normali,), kablovi?? naravno kabl od monitora sam stavio u graficku.. sam stavio u graficku)... sa kompom nisam imao nikakvih problema pre graficke, star je par dana.. dali da ga nosim u servis, da oni vide sta je, ili sam ja napravio neku gresku,ili kartica nije skroz ispravna??

Obrisi Te drajvere WDM iz Device Menagera (Unnistal) i idi na ati-amd sajt i skini prave drajvere. Polje po polje ..... Desktop,HD 4XXX serie, Win 7 64bit.... po probaj.

Samo da dodam da ne planiras nikako igranje sa tih 2gb rama na 64-bit. verziji Win7,treba ti jos toliko da bi se igrao.

Prvo proveri kako si uglavio grafu potom kablove u grafu(zbog treperenja slike to me cudi).
Drugo snimi novi sistem, slobodno predji na Win 7 32bit-a neces nista izgubiti a malo ces ipak dobiti, nije da je 2gb malo memorije ali 64bit-ni sistem voli da povuce vise memare a sto se tice performansi 32bit vs 64bit pa imas testove razlike su smesne ako i ih ima.
Trece ako ni to ne pomogne onda to napajanje nema ni 150W pravih i pravi problem ali u to sumnjam kao kranji problem jer taj tvoj sistem ne vuce ni 200w max ali sve je moguce kod tih kineskih napajanja.

uradio sam ono sto mi je snacke rekao i isto pocne da mi secka, koci posle par minuta cak i na low podesavanjima:(((( a graficku mi je stavljao cale, elektronski inzenjer.. nemam windows kod mene, probacu starije drivere, pa ako mora nosicu i u servis,(dali oni mogu da stave jos 2gb da vide dali je to problem (ako kazes 64 bitni vuce vise ram), ali na low nebi trebalo da vuce.. da vide oni sta je problem.. dali je moguce da je graficka neispravna za igrice,tj da neradi dobro u 3d modu a da ovako na obican deskop hoce.. treperenje na desktopu je sada retko, ali odma cim koci igrica,izdjem ono treperi, a ponekad i onako bez igre...

Pozdrav , koliko vidim napisao si da si usao u Bios kada si stavio novu grafiku , zanima me sta si podesavao u Biosu , tacnije da li si iskljucio integrisanu grafiku ako nisi verovatno ti to pravi problem . Drajvere kazes da si obrisao , evo jedan mali savet ,ukljuci komp i udji u safe mod (napisao si da si vec obrisao nvidia drajvere iz "normalnog" windowsa) , instaliraj driver sweeper (imas ga na guru3d sajtu,ili ako ti se ne svidja taj program stavi driver cleaner) onda ukljuci driver sweeper i idi na opciju za nvidia graficku i ocisti drajvere. Nadam se da ce ti ovo pomoci, javi rezultate.

uradio sam ono sto mi je snacke rekao i isto pocne da mi secka, koci posle par minuta cak i na low podesavanjima:(((( a graficku mi je stavljao cale, elektronski inzenjer.. nemam windows kod mene, probacu starije drivere, pa ako mora nosicu i u servis,(dali oni mogu da stave jos 2gb da vide dali je to problem (ako kazes 64 bitni vuce vise ram), ali na low nebi trebalo da vuce.. da vide oni sta je problem.. dali je moguce da je graficka neispravna za igrice,tj da neradi dobro u 3d modu a da ovako na obican deskop hoce.. treperenje na desktopu je sada retko, ali odma cim koci igrica,izdjem ono treperi, a ponekad i onako bez igre...

Pa nije bitna memorija to sam ti rekao cisto zbog samog sistema da bi bilo bolje ali mora on da radi i ovako lepo, ali nemoj o tome sada da brines.Druze lepo odes na neki torent sajt skines Win7 instalaciju narezes na dvd preko nero burning roma ili preko bilo kog programa ti hoces i podignes novi win.Nema potreba za servisom i bacanjem para.

Mnogo mi je cudno sto ti treperi slika,sumnjam na napajanje a posle toga na grafu ali voleo bi kad bi za pocetak digao novi sistem cisto da to otklonimo za pocetak.
A ako zelis da testiras grafu u winu mozda se cak greje ili nesto javi sta bi skini Furmark
Da nisi rekao da li si proverio kabl od monitora koji ulazi u grafu da li su pricvrsceni dobro???

Poslednja izmena:
sad sam se vratio kuci, kupio sam jos 2 Gb ram, sada imam 4Gb, a monitor cim sam ga upalio treperi,ikonice se blago tresu.. skinuo sam taj furmark, sta da radim sa njim?? ugasio sam furmark test posle 1.48 minut kad je pisalo max temp je 84 stepena.. star me da neizgori grafa.. u medjuvremenu cale inzinjer je skidao graficku i povezao opet.. i ovo sad non stop treperi, neznam sta da mu radim, osim graficke te polovne kupljene juce, ceo komp je nov, star par dana,i nikakvo treperenje pre nije imao..

a mislim da nisam iskljucio graficku, cim sam usao u bios, pisalo je da je primary psi-e,tj valjda to znaci 4670, valjda je ploca sama prepoznala?? ima bios sa kraja 2010..??

sada u igrici nista nekoci,nista nesecka, i to na high, izgleda da 4Gb stvarno vrede na windows 64 ultimate..

Ali ono tresanje ikonica na desktopu idalje stoji, malo stane, malo se trese, uradio sam i driver cleanup kao sto je rekao Ximi,odma ali tresanje se i dalje javlja, mada moguce da je t pomoglo da igrica sada nesecka:)

Drugari sta vise da radim sa ovim sto trese ikonce??

Da li si proverio da se grafika ne pregreva???

Neznam kako to strucno da proverim.. pipnuo sam njenu ivicu i bila je topla posle igrice, a neznam kako programski da pogledam??

Skini ovaj program, i ostavi ga upaljenim dok igras neku igru. Mozes da proveris maximalnu temperaturu.
http://www.techpowerup.com/gpuz/

Evo ti i slika kako to izgleda,
screen2.gif

uradio, ovo gpu temperatura odma posle igrice pise od 57 do 62 stepena,, posto ih ima 1#, 2#, 3#, svaki pokazuje razlicito, ali svi su oko 60, onda se spusta na 50,i tu pocinje da slika treperi(ikonice),da se tresu, i tresu se par minuta dok se temperatura spusti na 41 stepen, tada se slika smiri.. i posle je ok

dali je grafa na izdisaju?? da kazem ovome sto mi je prodao preko neta da je vratim ako moze..

a obicna temperatura, tj samo destop bez igre joj je od 39-45 stepena, sva tri pokazatelja pisu drugacije..

a mislim da nisam iskljucio graficku, cim sam usao u bios, pisalo je da je primary psi-e,tj valjda to znaci 4670, valjda je ploca sama prepoznala?? ima bios sa kraja 2010..??

U nekim biosima moras sam da iskljucis integrisanu grafiku , trebalo bi da je u "Integrated Peripherals" ili tako neshto opcija pa "onboard graphic" (mozda je i "onboard device set up" ) da promenis enable na disabled (ili on na off ili koja je vec opcija).
Probaj pa javi rezultate.

evo slika i biosa i gpu-z

Prilozi

• P1651_09-04-11.JPG
    P1651_09-04-11.JPG
    654.3 KB · Pregleda: 27
  • P1652_09-04-11.JPG
    P1652_09-04-11.JPG
    727.3 KB · Pregleda: 32
  • P1653_09-04-11.JPG
    P1653_09-04-11.JPG
    653.6 KB · Pregleda: 35
  • P1655_09-04-11.JPG
    P1655_09-04-11.JPG
    727.5 KB · Pregleda: 32
  • P1700_09-04-11.JPG
    P1700_09-04-11.JPG
    740.4 KB · Pregleda: 38
jos jedna

eto vidi se da u biosu nema te opcije, takodje slikao sam brzine neke gde pise gpu u biosu da vidite mozda nesto iz toga, kao i brzine graficke i temeperatiure po paljenju windowsa posto je treperenje prestalo u gpu-z, pa mi kazite sta nije u redu.. :( :(

Prilozi

• P1700_09-04-11.JPG
    P1700_09-04-11.JPG
    740.4 KB · Pregleda: 37
ps neznam zasto joj pise memory 1000mhz, kad bi trebalo da radi na 2000?? ili ja gresim??

DDR je skracenica od Double data rate, znaci tih 1000mhz pomnozis sa 2 i dobices realnu brzinu, koja odgovara 2000mhz :)
A iskren da budem, nemam predstavu zasto na odredjenim temepraturama slika treperi... Mozda kartica ima problema sa
spustanjem frekvencija pri prelasku iz 3D u 2D rezim rada...

treperi i kad podize windows, dakle nije samo 3d-2d rezim :(

Koji monitor koristiš? I jesi li probao sa drugim kablovima za monitor?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

asus 19" tft, radio bez problema na integrusi do sada:) nemam drugi kabl...

Pa druze da bi bio siguran da je do same kartice problem nebi lose bilo da je probas kod ortaka nekog u kompu. Ako se desava isto (treperenje) onda ima falinku :( nazalost, i vracaj je ako uspes.

Aj pre nego sto probas karticu kod nekog drugog, probaj da obicnom gumicom obrises PCI-E kontakte na grafiskoj kartici.... Na netu videh da su ljudi zbog prljavih kotakata imali problema sa treperenjem slike :)

Probaj ovo sto je @Gorth napisao, a mozes da vidis jos nesto... U Catalyst centru nadji monitor properties, pa adjustments i trebalo bi da ima opcija "Composite sync", po pravilu treba da je odcekirana ali mi se par puta desavalo da po default-u cekira, zasto nemam pojma... Kad se cekira hoce da deformise sliku.

Nazad
Vrh Dno