Šta je novo?

Ati 4670 klok

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Evo mali doprinos u kloku za Ati 4670 813/6-1140,nagurano sa Rivom,stabilan rad,ako je neko memoriju nagurao vise neka prijavi.

3D Mark scor 28450,ali planiram da odradim još jedan test za koji dan,mislim da ću dobiti veći skor tako što ću se osloboditi nekih usluga pa ću javiti.A sad Clear sky

Sada mi ništa nije jasno,ubacio sam 10.5 catalist klokno CPU na 3.2 Ghz,preko viste optimajzera uključio gejmer mod i vizualizaciju stavio za najbolje preformanse,ugasio aviru pokrenuo 3dmark i dobio duplo manji scor od 12644.Interesantno je što sam taj rezultat dobio i kada sam ugasio vistin optimazjer,u čemu je stvar.

Evo ovako,3DMark scor 29285,a konačni klok 819-1241,temp 54,klima u sobi;mod-auto,klokovana na 22C'😀,memoriju nisam tero više jer sam zadovoljan i ovim,mada mislim da i nebi izvukao više,a sve preko 819 stvara artifekte.

Poslednja izmena:
Znas ima vise verzija 3dmarka pa ono trebao bi da napises u kom si testirao kad vec pravis temu mada vidim da od silnog entuzijazma i srece nisi stigao.Drugo cpu bi trebao da OC iz biosa a ne iz kojekakvih Vista optimajzera zbog par razloga a i stabilnosti istog pozz.

Dok smam skenirao artifekte sa ati tulom,kaže spustiti mem klok na difolt uradio i radi,3Dmark spustio gpu klok na difolt digo mem i radi,kard stabiliti test,radi.Pustio Clear sky zamrzo se ekran i tek kad sam pustio ati tul da vrti artifekte dok su mi gpu i mem na kloku u prvoj sekundi ih izbacio,ništa sad ću iz početka dok ne ubodem max mem klok.Pa meni i je cpu na 3.2 iz biosa,neznam samo odakle si izvuko da sam ga guro kroz optimajzer,to sam ja oslobađanje od uluga nazvao soft klok,al aj i onako svi čitaju šta hoće a ne ono šta piše.Test sam radio u 3DMark03

Poslednja izmena:
Vratio sam klok na 799-1140 i za sad radi.

Jel bi mogao da provrtis i 3dmark06? Bas me zanima koliko bi dobio poena sa tim klokovima.

No problemo

Evo rezultata sa 3Dmark06,izvinjavam se što ste čekali ali prvo posao,radio sam 2 testa jedan bez optimizacije i drugi sa optimizaciom koja isključuje fajrvol,antivirus,uključen gejming mod i win vizualni efekti podešeni za najbolje preformanse tj. tu je sve isključeno,za to sam koristio program Vista servis optimajzer i razlika rezultata u oba testa su zanemarljivi,1. 9018 i 2. 9024

Nazad
Vrh Dno